Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a I Semana Internacional de la Construcción: balance positivo a pesar de la crisis
Celebrada en Ifema (Madrid), del 8 a l'11 de maig

I Setmana Internacional de la Construcció: balanç positiu malgrat la crisi

Redacció Interempresas28/05/2012

28 de maig de 2012

“Satisfacció” va ser el missatge genèric del conjunt dels gairebé 400 expositors que van ser capaços d'atreure als 34.887 participants professionals del sector que van formar part de la I Setmana Internacional de la Construcció. Durant quatre dies, un total de 377 empreses expositores (procedents de 14 països) van donar a conèixer la seva oferta, en cinc pavellons del recinte firal d'Ifema. Per primera vegada, coincidien en un mateix espai expositiu tres fires referents en els seus respectius àmbits: Veteco, Saló Internacional de la Finestra i el Tancament Acristalado; Construtec, Saló Internacional de la Construcció; i Pedra, Fira Internacional de la Pedra Natural.
La I Setmana Internacional de la Construcció va comptar amb l'assistència de 377 empreses expositores
La I Setmana Internacional de la Construcció va comptar amb l'assistència de 377 empreses expositores.

En la I Setmana Internacional de la Construcció van participar professionals de tota Espanya, destacant especialment, els procedents de Madrid, Andalusia, València, Catalunya i les dues Castillas.

També va haver-hi una important afluència de professionals estrangers. En concret, es va registrar un total de 2.645 visitants originaris de 65 països, sobretot, de (per ordre de nombre de participants) Alemanya, Xina, França, Portugal, Mèxic, Turquia, Iran, Rússia, Brasil, Argentina i Itàlia, posant de manifest l'esforç promocional de la fira en aquests mercats, de potencial exportador per a les empreses expositores, així com reflex del resultat del Programa de Compradors Internacionals, en el qual les empreses participants han tingut l'oportunitat de convidar als seus clients habituals o potencials, de tot el món. Així, a la fira van acudir 225 compradors convidats, procedents de 17 països. Per la seva banda, diferents empreses expositores van convidar, a través del Programa de Compradors Internacionals de la fira, amb la col·laboració de la Cambra de comerç i Indústria de Madrid, a un total de 178 compradors, procedents de 30 països.

Atenent al tipus d'activitat, cal destacar la principal afluència d'arquitectes, constructors, enginyers, instal·ladors, fusters i mestres i artesans de l'elaboració i transformació de la pedra.

La ministra de Foment, Ana Pastor, va ser l'encarregada de fer la inauguració oficial de la fira
La ministra de Foment, Ana Pastor, va ser l'encarregada de fer la inauguració oficial de la fira.

A més de les significatives xifres registrades, es va observar entre els participants un clima molt positiu. Així, el director de l'Associació Espanyola de Fabricants de Façanes Lleugeres i Finestres, Asefave, Pablo Martín, va explicar que els expositors van mostrar la seva satisfacció per l'important nombre de visitants que van tenir els seus stands i va destacar l'alta presència de compradors internacionals. Al seu judici, el fet d'haver agrupat els tres salons (Veteco, Construtec i Pedra) en un únic esdeveniment “ha contribuït notablement a l'augment de visitants”. Quant a les tendències que han marcat les prioritats d'empreses i professionals, Martín va apuntar l'eficiència i l'estalvi energètic, així com la sostenibilitat.

Aquesta opinió coincideix amb la de José V. Gómez, responsable de l'empresa Sapa, que va destacar l'alt nivell dels professionals que van acudir a la fira i el seu interès per la innovació, així com per l'estalvi i l'eficiència energètica en el sector de les finestres. A més, aquest alt nivell va permetre, segons el parer de Javier Bermejo, de Kömmerling, establir contactes de qualitat a tots els professionals.

Aprofitant sinergies

Els expositors de Construtec també van considerar un encert haver fet coincidir els tres certàmens. Segons Carolina Alonso, de Sika, va propiciar un augment de visites, per la qual cosa feia un balanç molt favorable de la fira; mentre que Inés Idzikowski, de Solar Decathlon, va ressaltar les sinergies que es van produir, així com l'interès dels visitants per l'eficiència energètica, els aïllaments i les construccions sostenibles.

Els perfils per a tancaments van tornar a ser grans protagonistes en Veteco 2012
Els perfils per a tancaments van tornar a ser grans protagonistes en Veteco 2012.

Per la seva banda, Miguel Risc, de Tendel12, es referia al gran nombre de professionals de la construcció que van visitar la fira i la innovació. A més, Paula Celma, de VMZinc, va apuntar que la coincidència dels tres certàmens va permetre a visitants i empreses aconseguir una visió més àmplia sobre el sector de la construcció.

Des de la Federació Espanyola de la Pedra Natural, FDP, van assenyalar la importància que el certamen segueixi treballant en la internacionalització en la línia que s'ha iniciat en aquesta edició. Antonio Bernardos, de Pissarres J. Bernardos, va destacar els importants contactes produïts i la gran diversificació del públic visitant, entre els quals es trobaven petits promotors, tècnics, arquitectes i professionals de tot tipus. Un públic que, com va assegurar Francisco Pardo, de Grup Marró, esperava fonamentalment innovació, alguna cosa que han trobat en la fira.

En la trobada es van presentar les últimes novetats i tendències sobre arquitectura, decoració i rehabilitació, i es van donar cita tots els sectors econòmics relacionats amb elles, i un gran nombre de professionals de diversos àmbits, com a decoradors, arquitectes, aparelladors i especialistes en construcció i rehabilitació.

cal destacar la principal afluència d'arquitectes, constructors, enginyers, instal·ladors, fusters i mestres i artesans de l'elaboració i transformació de la pedra
Escultura en acer galvanitzat exposada per l'Associació Tècnica Espanyola de Galvanització en Construtec...
Escultura en acer galvanitzat exposada per l'Associació Tècnica Espanyola de Galvanització en Construtec, que presidia una de les zones reservades per a les jornades tècniques.

Entre la innovacions que el visitant va poder trobar, destaquen productes i desenvolupaments que facilitaran el procés constructiu i que convertiran les llars en més confortables, assegurances i ecològics. Per exemple, finestres que impedeixen la fugida d'energia, tancaments acristalados amb noves funcionalitats i dissenys, parets mòbils que multipliquen els espais, ciments i materials de construcció més ràpids i resistents o grues fàcilment adaptables i desmuntables.

Internacionalització

En aquest sentit, convé ressaltar l'important esforç que van realitzar en aquesta ocasió tant la pròpia fira com les empreses participants, per atreure a la demanda estrangera dels principals mercats d'interès per a la indústria, contribuint així a reforçar el perfil marcadament internacional de les tres fires que integren la Setmana Internacional de la Construcció.

Iseo, com a patrocinador del Gir d'Itàlia, va exposar en el seu stand el trofeu que s'atorga al vencedor d'aquesta gran tornada ciclista...
Iseo, com a patrocinador del Gir d'Itàlia, va exposar en el seu stand el trofeu que s'atorga al vencedor d'aquesta gran tornada ciclista.

Dins del conjunt de jornades i esdeveniments paral·lels, han estat protagonistes els temes relacionats amb la sostenibilitat i l'eficiència energètica; la competitivitat; els avantatges de la rehabilitació; el marc normatiu; la subcontractació; les repercussions legals en els accidents; solucions eficaces i sostenibles com el formigó i la galvanització en calenta, entre uns altres.

Empreses o entitats relacionades

Construtec - IFEMA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    05/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    03/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis