Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Mark Carstens, director comercial de Spain Crane International (SCI)
“Amb els nostres equips oferim comoditat en la col·locació de vidrieres i cristalls”

Entrevista a Mark Carstens, director comercial de Spain Crane International (SCI)

David Muñoz03/04/2012

3 d'abril de 2012

La manipulació i col·locació de cristalls requereix d'una gran perícia i, en molts casos, d'una gran capacitat per suportar grans càrregues sense risc de deteriorar el material. Per reduir el risc de el “factor humà”, afavorir el confort dels operadors i facilitar la labor dels instal·ladors, Spain Crane International porta treballant a Espanya des de fa vuit anys, la comercialitzant maquinària especial per a la manipulació d'aquestes delicades estructures.
Mark Carstens, director comercial de Spain Crane International
Mark Carstens, director comercial de Spain Crane International.

Quan i com es van iniciar en SCI en el sector dels equips especials per a la manipulació de vidre i cristalls?

L'any 2004, coincidint amb l'inici de la nostra distribució de minigrúas. En aquests vuit anys ha estat una activitat que ha guanyant presència dins de l'estructura de SCI i per la qual hem apostat forta incorporant noves solucions, com les ventoses especials que satisfan la demanda d'instal·lacions de vidre.

Vist el creixement que han experimentat en aquest sector, podria resumir-nos quines solucions ofereixen avui dia per a la manipulació i instal·lació de cristalls?

Disposem d'una varietat de maquinària que s'adapta a les necessitats de cada instal·lació. Entre totes elles podríem destacar, per exemple, les minigrúas, que gràcies a l'àmplia gamma d'accessoris que tenen disponible, s'adapten a cada tipus de treball. També comptem amb robots especialitzats en la col·locació de vidrieres i cristalls, equipats amb ventoses i molt útils a l'hora de treballar en espais reduïts. De totes maneres, la nostra màquina per excel·lència és l'anomenat ‘Trancristalero’, un equip destinat a oferir un maneig senzill del vidre en espais molt reduïts, que disposa de ventoses i ganxo. Per ultimo, m'agradaria assenyalar que també disposem de diferents útils manuals per a la col·locació de vidre, com la grua MKS 250 de contrapesat.

Minigrúa equipada amb ventoses per a la col·locació de cristalls en un habitatge
Minigrúa equipada amb ventoses per a la col·locació de cristalls en un habitatge.

Quins avantatges ofereixen aquests sistemes “mecanitzats” enfront d'altres alternatives més tradicionals o “manuals” empleades per vidriers?

Una dels avantatges d'aquests sistemes és la comoditat que ofereixen quan s'opera en la col·locació de vidrieres o cristalls, ja que no cal realitzar cap esforç físic. Posseeixen molta més capacitat i altura que els equips tradicionals.

El binomi màquines-cristalls pot ser para alguns una relació de risc per a la integritat d'aquests últims. Quina seguretat té l'usuari que en emprar aquests equips, els seus cristalls no van a sofrir cap trencament o fragmentació?

Li puc assegurar que no existeix risc algun pel que fa a la integritat del cristall, a causa del seu particular sistema de subjecció. L'usuari té una seguretat del 100% sempre que s'utilitzin correctament les màquines. L'índex de trencament se sol reduir de forma considerable a causa de la precisió dels equips i comparant-ho amb sistemes de muntatge manuals i per palanca.

En quines aplicacions és més habitual emprar aquest tipus d'equips per a vidre?

En la instal·lació dels aparadors en els comerços, en obra pública, en treballs per a particulars on requereixen la instal·lació de cristalls en residencials i cases de luxe… Però el més habitual és veure'ls treballar en l'obra pública.

Entre les aplicacions més destacades que hem realitzat amb aquests equips estan els treballs efectuats a la Torre d'Iberdrola, a Bilbao.

Les minigrúas faciliten la instal·lació de cristalls en àrees inaccessibles per a altres equips
Les minigrúas faciliten la instal·lació de cristalls en àrees inaccessibles per a altres equips.

Requereix l'ús d'aquests equips d'un operador format? Fins a quines grandàries/pesos de vidre es pot operar amb aquests equips?

Evidentment és necessari formar prèviament a un operador perquè el maneig de la màquina sigui òptim i perquè la seva seguretat estigui garantida. Ha de tenir en compte que aquest operari va a treballar amb vidres de diferents grandàries i amb pesos que poden arribar als 3.000 kg.

“A Espanya també s'utilitzen ja aquest tipus de màquines en els cementiris per desplaçar làpides, manipular taüts, etc.”

En el cas de les minigrúas, record que ja fa uns anys, a Japó, s'empraven molt en els cementiris per elevar les lapides mes pesades. Estan executant aquests equips tasques d'aquest tipus també a Espanya?

Efectivament, a Espanya també s'utilitzen ja aquest tipus de màquines en els cementiris per desplaçar làpides, manipular taüts, etc.

Segons la seva opinió, com està el sector dels instal·ladors a Espanya? Ha caigut menys que altres activitats, com l'obra pública?

El sector ha caigut notablement en aquests últims anys a causa de la crisi immobiliària. L'avantatge d'aquests equips és que, a causa de la seva versatilitat, troben noves aplicacions, millorant resultats i costos.

Finalment, podria fer-nos un petit resum dels serveis que ofereix Spain Crane International?

Com assenyalava inicialment, Spain Crane International va començar la seva marxa i la seva especialització en la minigrúa i en la maquinària especial per a elevació l'any 2004. Des de llavors l'empresa ha evolucionat, augmentant dia a dia la seva grandària i millorant la qualitat de la seva oferta. Els serveis que oferim a dia d'avui són la venda, el lloguer i la reparació de maquinària, tenint com a principals productes tots aquests: minigrúa URW-094 (la més petita que existeix amb només 595 mm d'amplària i amb un pes d'1.000 kg), la minigrúa URW 095 (compta amb 600 mm d'amplària i aconsegueix una longitud de ploma inigualable), la minigrúa URW 295 (és la primera grua sobre eruga capaç d'accedir per portes convencionals), la minigrúa URW 376 (de capacitat mitjana), la minigrúa URW 506 (capaç d'aixecar 3 tones amb un radi de 3,4 m), la minigrúa URW 706 (la de major capacitat d'elevació i la que permet treballar a altures de gairebé 23 metres), i els robots per a la col·locació de cristalls KS Robot 280 i KS Robot 550 (el primer amb una capacitat d'elevació de 280 kg i una altura d'1.200 mm, i el segon caracteritzat per la seva elevació i descens hidràulic).

Imagen
Nova minigrúa GCE075

Minigrúa per a treballs d'elevació interior de baix pes i altes prestacions amb funció elèctrica i translació hidrostàtica. Permet elevar grans càrregues en llocs de difícil accés, entre plantes o soterranis amb màxima precisió.

Amb 750 kg de capacitat, solament 700 kg de pes i una capacitat d'elevació fins als 5,50 metres d'altura, és una màquina compacta i perfecta per al treball i servei ràpids.

Empreses o entitats relacionades

Spain Crane International, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    30/07/2024

  • Newsletter Obras públicas

    25/07/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis