Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Dos jornadas sobre la madera, para arquitectos, en Construtec 2012

Dues jornades sobre la fusta, per a arquitectes, en Construtec 2012

03/04/2012

3 d'abril de 2012

El proper 8 de maig 2012, en el marc de la Setmana Internacional de la Construcció de la Fira de Construtec a Madrid, tindran lloc dues jornades per a arquitectes interessats en la fusta:

  • Sostenibilitat del procés constructiu: una oportunitat per als productes de la fusta
  • Disseny i càlcul estructural amb fusta. Cas d'estudi: Timber Wave

Les jornades són una iniciativa conjunta de Maderia, Societat Espanyola de la Fusta (www.maderia.es), AEIM, Associació Espanyola del Comerç i Indústria de la Fusta (www.aeim.org), i AHEC-American Hardwood Export Council (www.americanhardwood.org).

En el context d'una política de millora de la sostenibilitat del procés d'edificació, la fusta presenta valors mediambientals que han de ser tinguts molt en compte pel prescriptor ja que poden ajudar a reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i de productes contaminants tant en la fase de construcció com en les posteriors d'ús i, fins i tot, de deconstrucción.

En el si de la UE s'han establert regles de joc comuns que cal conèixer, puix que existeixen ja mètodes harmonitzats per efectuar tant la declaració de les propietats mediambientals dels productes com l'avaluació mediambiental dels edificis.

La primera jornada consta de quatre presentacions i efectua una aproximació mediambiental sobre el material i informa a l'oïdor sobre l'estat i característiques de la normalització europea en la matèria.

Sobre aquest tema, AHEC està invertint molt temps i recursos per mostrar els grans beneficis mediambientals de les espècies de frondoses d'Estats Units a través de l'Anàlisi del Cicle de Vida, tema clau en la presentació que farà el Director General d'AHEC, Mike Snow.

La segona jornada consta d'una presentació a càrrec d'Andrew Lawrence especialista en càlcul d'estructures de fusta i director de la secció de fusta d'ARUP, companyia de consultors, enginyers i dissenyadors que està darrere de molts dels edificis més innovadors i sostenibles del món.

‘Timber wave’, la impactant ‘Ona de fusta’ en roure vermell nord-americà dissenyada per l'estudi d'arquitectura A EL_A para l'edició 2011 del Festival de Disseny de Londres, va adornar durant el mes de setembre passat l'entrada principal del Museu Victoria i Albert de Londres.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española del Comercio e Industria de la Madera
Construtec - IFEMA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    05/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    03/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis