Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Raúl Calleja, director de la I Semana Internacional de la Construcción
“Tenim la responsabilitat d'ajudar al sector a dinamitzar la seva activitat comercial”

Entrevista a Raúl Calleja, director de la I Setmana Internacional de la Construcció

David Muñoz27/03/2012

27 de març de 2012

Ifema acull del 8 a l'11 de maig la primera edició de la Setmana Internacional de la Construcció, que estarà protagonitzada per tres certàmens plenament consolidats en el calendari firal de Madrid com són Construtec, Saló Internacional de la Construcció; Veteco, Saló Internacional de la Finestra i el Tancament Acristalado; i Pedra, Fira Internacional de la Pedra Natural. Entrevistem a Raúl Calleja per conèixer els principals atractius d'aquesta iniciativa firal.
Raúl Calleja, director de la I Setmana Internacional de la Construcció
Raúl Calleja, director de la I Setmana Internacional de la Construcció.

Com està reaccionant el sector davant la iniciativa d'aglutinar en la I Setmana de la Construcció tres fires consolidades com són Construtec, Veteco i Pedra?

L'agrupar la celebració de tres esdeveniments en les mateixes dates permet fonamentalment major força sectorial, major dinamisme i capacitat per atreure a un major volum de visitants, en existir una major oferta i contingut expositiu, i major integritat per atreure a prescripció i responsables de compra internacionals. També ens permet optimitzar els recursos per tenir més capacitat financera a l'hora de gestionar un programa de convidats de visitants nacionals i internacionals. Al mateix temps contribueix a incorporar el conjunt dins dels plans de promoció internacional de les Administracions. Tots aquests punts estan ajudant a potenciar el missatge de cara a les empreses que la unió de tres grans salons relacionats amb la Construcció, però mantenint la seva identitat pròpia, i amb convocatòria específica, és bona i positiva, especialment en temps de crisi.

Quins destacaria Un. com els valors diferencials més atractius de la I Setmana Internacional de la Construcció, tant per a expositors com para visitants?

La Setmana de la Construcció és una eina comercial, que el seu principal objectiu és generar oportunitats comercials per totes i cadascuna de les empreses que participen en la fira. En aquests temps, cal utilitzar plataformes que ens brindin la possibilitat d'obrir negoci. Només en quatre dies, existeix la possibilitat de veure a un volum molt gran i qualificat de possibles clients. Aquest any estem molt bolcats en la internacionalització de la fira des d'un punt de vista del visitant. Hem reservat la inversió necessària per garantir demanda de visitants internacionals. Més de 400 convidats internacionals amb viatge i allotjament pagat, clients dels propis expositors, o possibles nous clients de mercats en els quals en els propers anys existiran grans oportunitats d'exportació. La Setmana Internacional de la Construcció és un multiplicador d'oportunitats comercials, a Madrid i al maig. Només cada dos anys passa, i aquest és un moment en el qual per molt poca inversió podem treure negoci.

Veteco tornarà a agafar el més innovador en finestres i tancaments acristalados
Veteco tornarà a agafar el més innovador en finestres i tancaments acristalados.

Com bé queda reflectit en el nom, un dels elements que més es vol potenciar és la internacionalitat del certamen. Com pretenen aconseguir-ho?

La Setmana Internacional de la Construcció ha de ser una fira internacional que se celebra a Madrid. Si gran part del negoci està fora d'Espanya, cal portar a aquests compradors internacionals al fet que coneguin i comprin. Per això posem a la disposició de cada empresa una borsa de viatge per convidar als seus clients nous o potencials. Tenim ja confirmades visites de grups empresarials de Brasil, Xile i altres països de l'àmbit iberoamericà. Nord d'Àfrica, Orient Mitjà, i països d'Europa de l'Est són els altres mercats amb gran potencial i on ja estem identificant a aquests compradors per gestionar les seves invitacions. Addicionalment, s'està gestionant ja tota una campanya de mitjans internacionals en aquests mercats.

Es corre el risc, amb aquesta iniciativa unificadora, que les tres fires que integren la I Setmana Internacional de la Construcció perdin la seva especialitat o singularitat?

Les tres fires no s'unifiquen, se celebren en les mateixes dates, en pavellons independents i amb convocatòria especifica per sector. Cadascuna d'elles segueix mantenint la seva pròpia imatge, Comitè Organitzador... Creo sincerament que la ‘Setmana’ és un concepte integrador i que només pot beneficiar a cadascuna de les tres fires.

“Creo sincerament que la ‘Setmana’ és un concepte integrador i que només pot beneficiar a cadascuna de les tres fires”

En quina mesura pot contribuir aquest certamen a dinamitzar un sector tan castigat a Espanya com és la Construcció?

La Setmana Internacional de la Construcció és una eina comercial de primer ordre, que ajuda a les empreses en les seves estratègies de màrqueting. És el millor mitjà, ara com ara, de trobar-se en pocs dies i en un mateix espai, l'oferta i la demanda, per donar a conèixer els seus productes, establir relacions comercials, etc.

Com en qualsevol altre saló, un element que decanta l'assistència o no de molts professionals, és el programa de jornades tècniques. Quines ponències, esdeveniments o taules rodones destacaria d'aquesta edició?

El programa de Jornades Tècniques de la I Setmana Internacional de la Construcció aporta un notable valor afegit a la convocatòria, en abordar algunes de les qüestions que més preocupen en el sector. A més, comptem amb l'estreta col·laboració del Comitè Assessor. La veritat és que el programa és molt complet, però jo destacaria especialment algunes trobades com l'I Congrés d'Edificis de Consum Gairebé Nul, La “Casa 10, ús senzill de la teva llar” una trobada de bloggers d'Arquitectura, o el lliurament dels tradicionals premis Veteco –Asefave, entre altres actes.

Construtec, el Saló Internacional de la Construcció, afronta ja la seva 12ª edició
Construtec, el Saló Internacional de la Construcció, afronta ja la seva 12ª edició.

En aquest sentit, amb quin respatller explica la I Setmana Internacional de la Construcció per part de les principals associacions sectorials?

Compta amb el respatller d'un Comitè Assessor, en el qual estan integrades les tres grans patronals, Cepco (Confederació d'Associacions de Fabricants de Materials de Construcció), Asefave (Associació Espanyola de Fabricants de Façanes Lleugeres i Finestres) i la FDP (Federació Espanyola de la Pedra Natural), entre altres agrupacions empresarials. Aquest Comitè Assessor busca conjuminar els esforços dels tres sectors, però com no es vol perdre l'especificitat de cadascun d'ells i la imatge consolidada de Construtec, Veteco i Pedra, cadascuna de les fires manté –com és habitual- el seu propi Comitè Organitzador.

Les últimes previsions apuntaven a 480 empreses participants i 26.000 metres quadrats de superfície neta d'exposició. Considera que són xifres ajustades a la situació que travessa el mercat?

La situació és complicada, i per això cal buscar oportunitats comercials. La fira se celebrarà i ha de funcionar comercialment per a les empreses que estiguin. Tenim la responsabilitat d'ajudar al sector a dinamitzar la seva activitat comercial tant nacional com internacionalment.

Finalment i com a resum, com animaria als professionals del sector a assistir a la I Setmana Internacional de la Construcció?

És una oportunitat única, que només es presenta una vegada cada dos anys, per conèixer l'última oferta en aquest terreny i poder ser més competitiu, a més d'accedir al complet programa de Jornades Tècniques que estem programant.

FITXA TÈCNICA

Nomeni: Setmana Internacional de la Construcció.

Edició: Primera.

Dates: Del 8 a l'11 de maig de 2012.

Horari: De 10 h a 19 h.

Lloc: Ifema (Fira de Madrid).

Periodicitat: Biennal.

Caràcter: Exclusivament Professional.

Perfil del Visitant: Arquitectes, estudis d'arquitectura, aparelladors, decoradors, fabricadors, constructors i promotors immobiliaris.

Fires integrades: Construtec, Pedra i Veteco.

Empreses o entitats relacionades

Construtec - IFEMA
Veteco - IFEMA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    05/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    03/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis