Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Anil Bingol, director de exportación de Hidromek
“Les nostres prioritats a Espanya passen ara per mantenir als clients satisfets i per preparar-nos per al futur”

Entrevista a Anil Bingol, director d'exportació d'Hidromek

David Muñoz24/02/2012

24 de febrer de 2012

Des que en 1999 Hidromek obrís la via de l'exportació amb una primera màquina venuda a Tunísia, aquest fabricant turc ha aconseguit una creixent presència internacional, que permet als seus productes estar avui treballant en més de 60 països de tot el món. Aprofitem la presència del seu director d'exportació, Anil Bingol, en la 'Pre-Intermat' per conèixer els propers projectes d'internacionalització de la companyia i recopilar la seva opinió sobre la situació que travessa el mercat espanyol, on Hidromek compta amb filial pròpia des de fa diversos anys.
Anil Bingol, director d'exportació d'Hidromek
Anil Bingol, director d'exportació d'Hidromek.

Quina situació travessa actualment Hidromek?

Tanquem 2011 amb uns bons resultats i per 2012 esperem mantenir aquesta línia de creixement. Òbviament, la situació de la marca no és la mateixa en tots els països, principalment perquè la incidència de la crisi econòmica és diferent en unes zones que en unes altres. Per exemple, tenim posades grans esperances en mercats com l'Est d'Europa, fonamentalment a Rússia i altres exrepúbliques soviètiques, Orient Mitjà i Nord d'Àfrica.

I a Europa Occidental? Quina evolució esperen aconseguir?

Confiem a seguir creixent, recolzant-nos fonamentalment en la nostra nova i àmplia gamma d'excavadores. Hi ha països en els quals fins ara no teníem presència amb aquests productes, per la qual cosa no tenim gens que perdre i sí molt per guanyar. Sabem que hi ha països que compten amb mercats molt madurs en aquest sentit, com Alemanya o Holanda, i per això estem buscant incorporar a la nostra xarxa de distribuïdors empreses de qualitat contrastada.

No tenen previst obrir noves filials en aquests països?

És una estratègia que no descartem. De fet, pròximament anem a obrir una nova delegació a Rússia i estem estudiant la possibilitat d'obrir també a Polònia. A més, comptem amb una petita oficina a França que treballa en col·laboració amb la nostra seu de Barcelona.

Les expectatives del client final no són iguals en tots els països però, per norma general, en qualsevol part del món el professional espera comptar amb un servei postvenda de qualitat i amb una ràpida resposta davant qualsevol incidència. Per tant, a curt termini, la nostra idea és començar a treballar en països importants en els quals fins ara no teníem presència i, per més endavant, no descartem tenir allí a la nostra pròpia gent.

Retrocargadora Hidromek HMK 102B
Retrocargadora Hidromek HMK 102B.

Quin percentatge de la facturació d'Hidromek té el seu origen en l'exportació?

Fins i tot per a nosaltres ha estat una sorpresa l'evolució tan estupenda que ha seguit el mercat turc al llarg dels dos últims anys, que ha suposat que absorbís fins al 40% de la nostra facturació. Però som conscients que aquesta situació no és normal i que no es va a poder mantenir molt més en el temps. Per això esperem que per al proper exercici l'exportació guanyi pes, fins a arribar al 80% dels ingressos de la companyia.

En quines regions del món van a establir les seves properes prioritats?

Ja hem començat a Sud-amèrica, amb distribuïdors a Argentina, Colòmbia i Xile. A més estem treballant a Perú i estem estudiant altres països com Equador i Panamà. Hem constatat que en aquesta regió hi ha professionals que busquen comptar amb productes eficients, per la qual cosa estem seguint una evolució bastant positiva.

També volem començar a Amèrica del Nord, sent conscients que és una zona que tampoc travessa pel seu millor moment. Estem en contacte amb distribuïdors potencials d'EUA i Canadà interessats a treballar amb les nostres excavadores en alguns estats.

“Esperem que per al proper exercici l'exportació guanyi pes, fins a arribar al 80% dels ingressos de la companyia”

Es plantegen també entrar en països emergents com L'Índia o Xina?

Per a aquests països no estem treballant en cap nou projecte perquè sabem que per estar actius en aquests mercats es requereix fabricar allí mateix. És molt complex exportar a aquestes zones des d'Europa.

A Espanya compten amb filial des de fa diversos anys i la seva aposta pel mercat espanyol es va tornar a posar de manifest el passat any amb el stand que van muntar en Smopyc. Com descriuria la situació que travessa Hidromek al nostre país?

El mercat segueix vivint un moment complicat però la nostra intenció és seguir molt presents a Espanya. Ara estem enfocant bona part dels nostres esforços a treballar el més a prop possible de la nostra xarxa amb la intenció d'estar ben preparats para quan es recuperi el mercat. Les nostres prioritats a Espanya passen ara per mantenir als clients satisfets i per preparar-nos per al futur.

Excavadora de cadenes Hidromek HMK370LC, de 38,3 tones
Excavadora de cadenes Hidromek HMK370LC, de 38,3 tones.

Creu que, a la sortida de la crisi, la mixta mantindrà la mateixa presència a Espanya que tenia en els anys de bonança?

Considero que sí, que el mercat va a seguir preferint la mixta com a màquina que pot fer ella sola diversos treballs.

Finalment, quins són els propers projectes en els quals va a treballar Hidromek?

Seguim ampliant la nostra gamma, amb productes com les noves excavadores de cadenes de 48 i 52 t, les més grans de la gamma, que estaran llestes durant la segona meitat de l'any. A més, estem treballant a treure nous equips per a treballs especials de demolició i d'operacions en túnels.

Confiem igualment a seguir una bona evolució amb productes com a nostra nova miniretrocargadora o amb l'excavadora de cadenes de 14 t.

També anem a llançar innovacions en matèria de disseny, com les noves cabines de les mixtes i alguns retocs en les nostres excavadores.

Hidromek, més de 30 anys d'història

Hidromek és el principal fabricant turc de maquinària de construcció, especialitzat en excavadores i retrocargadoras, conegudes pel seu disseny, especificacions tècniques, ergonomia, qualitat i seguretat. És una empresa familiar establerta en 1978, els productes de la qual treballen ja en més de 60 països.

La capacitat de producció d'Hidromek ha aconseguit les 10.000 unitats de retrocargadoras i excavadores anuals. Actualment, la companyia té una plantilla d'1.000 empleats i les seves oficines centrals estan a Ankara, on també es troben tres fàbriques, amb una quarta establerta a la zona franca d'Esmirna. La superfície actual de les instal·lacions d'Hidromek és de 183.216 m2, amb una superfície coberta de 63.177 m2. També posseeix una filial a Espanya – Hidromek Espanya (Barcelona) -, que es responsabilitza de les vendes i postvenda a Espanya, França i Portugal. Aquesta filial també actua com a base per a la resta d'Europa.

Empreses o entitats relacionades

Hidromek Maquinaria Construcción España, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    08/10/2024

  • Newsletter Obras públicas

    03/10/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis