Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La I Semana Internacional de la Construcción aglutina lo mejor de Construtec, Piedra y Veteco
Ifema convoca la I Setmana Internacional de la Construcció per contribuir a la dinamització del sector

La I Setmana Internacional de la Construcció aglutina el millor de Construtec, Pedra i Veteco

Redacció Interempresas01/02/2012

1 de febrer de 2012

El passat 31 de gener, Ifema va acollir una roda de premsa per donar a conèixer els pilars que van a sustentar l'organització de la I Setmana Internacional de la Construcció, una convocatòria que integra els salons Veteco, Pedra i Construtec i que tindrà lloc en Fira de Madrid del 8 a l'11 de maig de 2012. A l'acte van assistir Luis Eduardo Cortés, president d'Ifema, Fermín Lucas, director general d'Ifema, Raúl Calleja, director de la I Setmana de la Construcció, Pablo Martín, director d'Asefave (Associació Espanyola de Fabricants de Façanes Lleugeres i Finestres), Manuel Sánchez, president de FDP (Federació Espanyola de la Pedra Natural) i Rafael Fernández, president de Cepco (Confederació Espanyola d'Associacions de Fabricants de Productes de Construcció).

Ifema ha presentat la primera edició de la Setmana Internacional de la Construcció, que es desenvoluparà del 8 a l'11 de maig, en Fira de Madrid, i que estarà protagonitzada per tres certàmens plenament consolidats en el calendari firal de Madrid: Construtec, Saló Internacional de la Construcció; Veteco, Saló Internacional de la Finestra i el Tancament Acristalado; i Pedra, Fira Internacional de la Pedra Natural.

D'esquerra a dreta...
D'esquerra a dreta: Pablo Martín, director d'Asefave; Manuel Sánchez, president de FDP; Luis Eduardo Cortés, president d'Ifema; Fermín Lucas, director general d'Ifema; Rafael Fernández, president de Cepco; i Raúl Calleja, director de la I Setmana de la Construcció.

“Com en la resta dels certàmens que se celebren en Ifema, la I Setmana de la Construcció va a tenir un caràcter absolutament professional, que a més es va a veure reforçat per una clara aposta per la internacionalització que permeti als assistents obrir-se a nous mercats en l'exterior”, assenyalava en la presentació Luis Eduardo Cortés, president d'Ifema.

La celebració, per primera vegada a Madrid, d'aquesta I Setmana Internacional de la Construcció, constitueix una clara aposta d'Ifema pel sector de la construcció. Precisament, el projecte té com a objectiu aportar una plataforma eficaç de promoció i comunicació, que contribueixi a la dinamització dels sectors representats, en un moment especialment necessari dau el context actual. Per a això s'han volgut sumar els actius i capacitat de convocatòria de cadascun dels tres certàmens per perfilar una eina que contribueixi als interessos comercials d'aquestes indústries, donant valor afegit tant a les empreses participants com a tots els professionals de l'àmbit de la construcció.

Es tracta per tant d'un projecte comú per reforçar la imatge i objectius del sector, que compta amb el recolzat d'un ampli Comitè Assessor, integrat per les principals associacions i entitats del sector. No obstant això, i amb la finalitat de mantenir la identitat i especificitats de cadascun dels certàmens de la I Setmana Internacional de la Construcció, l'Organització compta amb el suport i assessorament dels respectius Comitès Organitzadors.

“El nostre principal objectiu és proporcionar als assistents noves oportunitats comercials que els permetin créixer en els seus negocis”, assenyalava Raúl Calleja, director de la I Setmana de la Construcció.

Suport a la convocatòria

La Setmana Internacional de la Construcció, les previsions de la qual s'eleven a 480 empreses participants i 26.000 metres quadrats de superfície neta d'exposició, constituirà una important plataforma sectorial. En aquest sentit, a quatre mesos vista de la seva celebració, algunes de les principals signatures de cadascun dels tres sectors han confirmat ja la seva participació. És el cas de Jesús Bernardos (Madrid), Arriaga Stone (Almeria), Areniscas Stone (Burgos), Marmolera Val·lisoletana, Maquinària Canigo (Girona) i Granilouro (Pontevedra), entre altres participants en pedra. En el camp de materials de la construcció, s'explica ja amb la presència de signatures rellevants com Sika (Madrid), Ibermapei i Basf (ambdues de Barcelona), Ciments Portland (Madrid), Portes Sant Rafael (Toledo) i Ceràmiques Aparici (Castelló), entre unes altres presents en Construtec. I, del segment de finestres, tancaments i façanes lleugeres, estan companyies del nivell d'Aluminis Cortizo (La Corunya), Kommerling (Madrid), Vekaplast Ibèrica (Burgos), Sapa (Barcelona), Jansen (Madrid), Reynaers Aluminium (Barcelona), Somfy (també de la Ciutat Comtal) i Mecal (Itàlia), que participen entre unes altres, en Veteco.

Aquesta I Setmana Internacional de la Construcció s'articularà espacialment en els pavellons: 7 (Construtec), 4, 6, 8 i 10 (Veteco) i 3 i 5 (Pedra).

Luis Eduardo Cortés, president d'Ifema, i Fermín Lucas, director general d'Ifema
Luis Eduardo Cortés, president d'Ifema, i Fermín Lucas, director general d'Ifema.
La Setmana Internacional de la Construcció, les previsions de la qual s'eleven a 480 empreses participants i 26.000 metres quadrats de superfície neta d'exposició, constituirà una important plataforma sectorial

Un nou concepte

La convocatòria neix amb la visió no només de donar coherència i projecció comuna als tres sectors sinó també de contribuir al desenvolupament comercial de cadascuna de les empreses participants. Per a això l'organització està desenvolupant tota una bateria d'eines que afavoreixin els objectius de participació, analitzant prioritats, i generant propostes que permetin la màxima eficàcia i rendibilitat. En aquest sentit, i entre altres accions com l'adequació de l'espai a les necessitats reals, l'assessorament en la millor preparació de la participació, i el dibuix dels perfils professionals de demanda que millor s'adaptin als seus objectius comercials, el saló ha activat accions de suport a la participació, i engegarà un programa internacional de compradors que permetrà afavorir l'accés de les empreses a mercats internacionals.

Entre les mesures de suport a la participació que s'han implementat, orientades a facilitar que les empreses puguin optar a aquesta trobada sectorial precisament en moments que requereixen d'una major visibilitat, s'han activat diferents avantatges i facilitats de pagament.

Compradors internacionals

La Setmana Internacional de la Construcció té com a objectiu potenciar la internacionalització i l'accés a nous mercats. Així després d'una anàlisi dels mercats d'interès per a les empreses espanyoles, representades en les tres fires, s'ha previst l'organització d'un programa de Compradors Internacionals convidats per l'Organització, en col·laboració amb l'Institut de Comerç Exterior –ICEX- orientat cap als països del Mediterrani i Orient Mitjà, de l'Europa de l'Est i d'Iberoamèrica.

Així mateix, per optimitzar la participació dels diferents convidats en trobades amb empreses expositores, cada jornada de la Setmana es dedicarà a un d'aquests mercats preferencials per als interessos del sector.

Pablo Martín, director d'Asefave, i Manuel Sánchez, president de FDP
Pablo Martín, director d'Asefave, i Manuel Sánchez, president de FDP.

Jornades Tècniques

S'està treballant també en l'elaboració d'un intens programa d'esdeveniments i jornades, en el qual s'abordaran algunes de les qüestions que més interessen a aquesta indústria, com els costos derivats de la rehabilitació energètica en edificis d'habitatges (conferència a càrrec d'Asprima); la rehabilitació en l'edificació (Fundació Laboral de la Construcció, que a més presentarà la guia tècnica sobre disposicions mínimes de seguretat i salut en les obres de construcció); la competitivitat en el sector de la construcció (Observatori Industrial del Sector de la Construcció); el marc normatiu, situació actual i reptes de la subcontractació en la construcció (Federació de Gremis de la Construcció); les repercussions legals en els accidents amb les portes de garatge (Fimpa); el formigó com a solució econòmica i sostenible (Plataforma Tecnològica Espanyola del Formigó), i la galvanització en calenta, com a eficaç solució en temps de crisi (Associació Tècnica Espanyola de Galvanització).

Per la seva banda, l'arquitectura ocuparà un lloc destacat dins d'aquesta agenda d'activitats. És el cas de l'exposició que realitzarà el Consell Superior de Col·legis d'Arquitectes d'Espanya, Cscae, en el stand ‘Arquitectura en positiu’, amb algunes de les millors obres d'arquitectes espanyols actualment en construcció.

En el terreny de les façanes lleugeres, convé també ressaltar la celebració del Congrés Faecf, organitzat per la patronal d'aquest sector, Asefave que, a més, convoca els seus tradicionals Premis Veteco Asefave, ja en la seva desena edició i el lliurament de la qual va acompanyada també de l'exposició dels treballs dels concursants.

S'està treballant també en l'elaboració d'un intens programa d'esdeveniments i jornades, en el qual s'abordaran algunes de les qüestions que més interessen a aquesta indústria

Suport sectorial

Les principals agrupacions empresarials d'aquesta indústria han prestat el seu suport a la convocatòria i estan bolcades en el disseny de l'agenda de trobades professionals. De fet, tant en l'elaboració del programa com en els preparatius de la Setmana, es compta amb la col·laboració d'un Comitè Assessor, encapçalat per les patronals que representen a cadascun dels tres sectors implicats: la Confederació d'Associacions de Fabricants de Materials de Construcció, Cepco; l'Associació Espanyola de Fabricants de Façanes Lleugeres i Finestres, Asefave; i la Federació Espanyola de la Pedra Natural, Pedra.

El respatller del sector a aquesta nova convocatòria es fa evident, a més, amb la presència en aquest organisme assessor, de les principals associacions, entitats i col·lectius professionals en aquest àmbit, fidel reflex d'aquesta indústria. Així, es compta amb la participació de la Confederació Nacional de la Construcció, CNC; l'Associació d'empreses de la Construcció de Madrid, Aecom; l'Associació de Promotors Immobiliaris de Madrid, Asprima; la Fundació Laboral de la Construcció; els col·legis oficials d'arquitectes, aparelladors i decoradors madrilenys; la Comunitat i l'Ajuntament de la capital d'Espanya; la Cambra de comerç i Indústria de Madrid, i la Federació de Municipis de Madrid.

Així mateix, està representada l'Administració Central al més alt nivell, a través del Ministeri de Foment (Secretaria d'Estat d'Habitatge), el Ministeri d'Indústria (Sotsdirecció General de Marcat CEE), el Ministeri de Medi ambient, i l'Institut de Comerç Exterior, ICEX (Direcció general de Promoció).

Rafael Fernández, president de Cepco, i Raúl Calleja, director de la I Setmana de la Construcció
Rafael Fernández, president de Cepco, i Raúl Calleja, director de la I Setmana de la Construcció.

Recolzo en les exportacions

Aquest suport sectorial confirma l'interès d'una indústria que, malgrat les dificultats per les quals travessa, està bolcada en tota acció que impulsi la dinamització de la seva activitat i la seva internacionalització, com a via de desenvolupament. Precisament les exportacions estan sent el capítol més positiu d'aquestes indústries, com en el cas de la pedra natural, les vendes de la qual a l'exterior van créixer el passat exercici de 2011 (fins a novembre), un 8,58% en relació amb el mateix període de 2010, o en el sector de la finestra, que van incrementar en un 10,1% -durant el primer semestre de l'any passat-, així com les exportacions del sector de materials de construcció, que van aconseguir una facturació de 954,8 milions d'euros, segons dades de les seves respectives patronals.

FITXA TÈCNICA

Nomeni: Setmana Internacional de la Construcció.

Edició: Primera.

Dates: Del 8 a l'11 de maig de 2012.

Horari: De 10 h a 19 h.

Lloc: Ifema (Fira de Madrid).

Periodicitat: Biennal.

Caràcter: Exclusivament Professional.

Perfil del Visitant: Arquitectes, estudis d'arquitectura, aparelladors, decoradors, fabricadors, constructors i promotors immobiliaris.

Fires integrades: Construtec, Pedra i Veteco.

Empreses o entitats relacionades

Construtec - IFEMA
Veteco - IFEMA

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    05/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    03/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis