Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La alternativa inteligente a la horquilla de lámina vibrante o diapasón y otros sistemas actuales
Interruptor de nivell d'ompliment LBFS basat en la tecnologia de microones i la seva desviació de la freqüència

L'alternativa intel ligent a l'interval de làmina vibrant o diapasó i altres sistemes actuals

Emilio Martínez, Baumer Country Manager per a Espanya i Portugal26/01/2011

26 gener 2011

El procés de mesura i monitorització del nivell pot basar-se en diverses tecnologies. Un mètode molt estès és el del principi de vibració que, no obstant, no funciona igual de bé amb tot tipus de mitjans ni en tots els llocs que s'instal per vibracions de les canonades o per interferències elèctriques. Baumer ha desenvolupat una alternativa intel ligent basada en la tecnologia de microones i la seva desviació de la freqüència: l'interruptor de nivell LBFS pot utilitzar amb gairebé tots els mitjans i funciona sempre de forma precisa i fiable.

Una de les aplicacions més comuns en la indústria de processos és el registre puntual del nivell d'ompliment. Aquest supervisa el nivell de material en un punt concret (màxim / mínim) o serveix com a protecció contra sobreeiximents o contra el funcionament en sec. Per a això hi ha una sèrie d'interruptors de nivell per alta basats en diferents tecnologies. Quina és la tecnologia més apropiada? Depèn de l'àrea d'aplicació i, per tant, de les exigències del sector. Per això, cal tenir en compte certs factors específics de l'aplicació com la formació d'escuma, la presència de materials altament agressius o inflamables o simplement s'espesseix, així com condicions del medi o entorn limitades. No obstant això, també la velocitat del procés d'ompliment i la exigida exactitud del mesurament són factors importants a l'hora de triar l'instrument de mesura adequat.

Sensors de nivell i de conductivitat de Baumer
Sensors de nivell i de conductivitat de Baumer.

Desavantatges dels interruptors de nivell per vibració

Sovint l'àrea d'aplicació dels interruptors de nivell és limitat perquè només poden unir en determinades posicions en els contenidors o perquè la seva escassa o excessiva sensibilitat condueix a errors de mesura d'alguns mitjans. Fins i tot la composició mecànica d'un sensor pot comportar deficiències. Els interruptors de nivell per vibració més comuns tenen una forquilla de vibració gran que entra al mitjà per mesurar el canvi de freqüència del mateix, el que activa la sortida del sensor. Això també produeix sovint errors de mesurament perquè els mitjans enganxosos es queden adherits a la forquilla. Com les forquilles de vibració s'introdueixen, segons la versió, entre cinc i deu centímetres en el medi són difícils de netejar. Com més llarga sigui la forquilla més propensa a patir deterioraments mecànics ja blegar. Els interruptors de nivell per vibració necessiten més molt espai fora del contenidor. Fins i tot el pes específic del mitjà a mesurar pot limitar les àrees d'aplicació de la forquilla de vibració, ja que, per exemple, la resistència de mitjans molt lleugers com la cendra pot ser tan petita que les forquilles són incapaços de detectar tan sols el medi .

Si bé és cert que els interruptors de nivell de forquilla de vibració poden utilitzar-se per relativament moltes aplicacions, la seva flexibilitat és limitada, ja que són necessàries diferents versions per a substàncies líquides i en forma de pols. També altres mètodes de mesura com els sensors d'ultrasò o els òptics o simplement les boies mecàniques per flotació tenen sovint una àrea d'aplicació molt limitada.

LBFS - un sensor per a totes les aplicacions: líquids, gasos o sòlids

Fins ara tot just era possible cobrir tot tipus d'aplicacions amb un sol interruptor de nivell. El nou interruptor de nivell LBFS de Baumer cobreix aquest buit. Està basat en la tecnologia de microones i la seva desviació de la freqüència, el que significa que la freqüència enviada pel sensor experimenta un canvi de la fase depenent del medi concret. En contacte amb un medi amb una constant dielèctrica diferent de la predeterminada provoca un senyal elèctric. L'alta sensibilitat a través d'un rang de mesura per constants dielèctriques de 1,5-100 permet detectar el nivell de tot tipus de pols, granulats i líquids. Fins i tot substàncies difícils com granulat de poliamida o el paper són reconeguts de manera eficaç. Enfront d'altres mètodes de mesurament com la forquilla de vibració, els sensors d'ultrasò, els òptics o simplement les boies de flotació, aquesta tecnologia presenta uns avantatges decisives: no té parts vibratòries, és insensible als canvis basats en la conductivitat, la temperatura o la pressió i sobre tot s'ajusta molt fàcilment la seva sensibilitat per discernir entre diferents mitjans o productes. A més, el sensor és adequat per a tot tipus d'aplicacions per les que fins ara eren necessaris diversos tipus d'instruments.

Interruptor de nivell LBFS
Interruptor de nivell LBFS.

El sensor està allotjat en una carcassa compacta d'acer inoxidable, especialment robusta i resistent a la corrosió. Es instal fàcilment i pot segellar per exemple amb una banda de Tefló. Un indicador LED brillant de 360 º garanteix la bona visibilitat del punt de commutació fins i tot si el sensor està instal lat a la part alta del dipòsit. Amb ajuda del FlexProgrammer 9701 el LBFS pot configurar-se en l'ordinador. L'instrument és adequat per a un ampli rang de temperatures d'entre -40 º C i 115 º C. Ni tan sols els mitjans enganxosos queden adherits gràcies al seu capçal compacte i llis. La funció Teach-in permet adequar el punt de commutació a aquest tipus de mitjans difícils. A més el capçal del sensor s'introdueix molt poc en el medi pel que pot netejar fàcilment.

Possibilitats d'alarmes en un dipòsit
Possibilitats d'alarmes en un dipòsit.

El LBFS reconeix el nivell en tancs, dipòsits i canonades. En els tancs d'emmagatzematge, de compensació i d'ompliment es len en general interruptors per a alts nivells. El curt temps de resposta ajustable del LBFS pot arribar a ser de només 0,2 segons permet ràpids processos d'ompliment, així com una ràpida i eficaç detenció de l'ompliment. El sensor és adequat com a protecció de sobreompliment i com a bomba de protecció contra el funcionament en sec, com a detector d'interfícies o reconèixer un o altre producte. La marxa en buit de les bombes és un problema crític ja que pot conduir a desviacions de la dosificació o produir danys. Fins i tot amb mitjans viscosos o enganxosos el LBFS ofereix una protecció fiable contra el funcionament en buit. En processos concrets el medi passa per diferents fases. En aquests casos les fases poden reconèixer (separació de mitjans en mescles d'aigua i petroli) o ignorar la seva mesura (capa d'escuma).

Foto de la seva aplicació en canonades
Foto de la seva aplicació en canonades.
L'instrument reconeix fins i tot el nivell de substàncies espesses o seques i pot instal·lar-se en la posició que es prefereixi en dipòsits o canonades també en zones de difícil accés. El sensor és insensible a la corrent, les turbulències, a la formació de bombolles o escuma, així com a la matèria en suspensió. A més és totalment silenciós i sense parts mòbils.

El LBFS està disponible amb les connexions de processos G1 / 2 ", G3 / 4" i G1 ". A petició pot lliurar amb un altre tipus de connexió. L'estat de l'interruptor pot marcar com a 'normal obert' o 'normal tancat'. Com a senyal de sortida es troben disponibles PNP i NPN. El sensor es correspon amb el tipus de protecció IP67.

Àmplies àrees d'aplicació

Com que el LBFS pot utilitzar amb tots els mitjans i en espais estrets de difícil accés, hi ha un gran nombre de possibilitats d'aplicació, per exemple en les següents àrees: aigua potable, aigües residuals, filtració, màquines d'emmotllament de plàstic per injecció , molins d'alt rendiment, màquines de neteja del metall, HVAC (sistemes de calefacció, ventilació i aire condicionat), hidràulica, transmissió de nivells de fluids, petroli i gas, pellets de fusta, molins de gra, transport ferroviari, bioenergia i sistemes de bombat.

Foto de la seva aplicació en tractament d'aigua
Foto de la seva aplicació en tractament d'aigua.

Per aplicacions en el tractament de l'aigua, els instruments de mesura del nivell han de ser especialment robustos. Això es refereix d'una banda als materials emprats quan els instruments de mesura entren en contacte amb mitjans agressius o corrosius, com plantes de dessalinització o en el tractament del fang. A més els dispositius han de ser molt resistents davant de fortes vibracions, com les que es produeixen en el cas de les aplicacions amb bombes volumètriques. Altres desafiaments són la formació d'escuma, els materials en suspensió o la condensació que es produeix dins del tanc. El LBFS permet en aquest tipus d'aplicacions un reconeixement del nivell fiable i exacte.

La versió higiènica: LFFS

Amb excepció de les aplicacions higièniques el LBFS es pot utilitzar en tots els sectors i àrees. Per a la indústria de l'alimentació i begudes Baumer ofereix l'equivalent al LBFS. L'interruptor de nivell LFFS compleix amb les exigències EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group) i té un permís 3A. És apte per a altes temperatures de processos de fins a 200 º C (amb aleta de refredament). El LFFS també reconeix el nivell de líquids, mitjans espessos i materials secs, per això pot utilitzar amb molts mitjans.

LFFS higiènic
LFFS higiènic.

Empreses o entitats relacionades

Baumer Automación Ibérica, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    12/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    10/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis