Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Construtec 2010 invita a tres centenares de compradores de todo el mundo
El Pla d'Internacionalització dels Materials de Construcció, promogut per Ifema, pretén potenciar la projecció del sector a l'exterior

Construtec 2010 convida a tres centenars de compradors de tot el món

Redacció Interempreses20/09/2010

20 setembre 2010

El Saló de la Construcció, Construtec 2010 , participarà del Pla d'Internacionalització de Materials de Construcció, de l'Institut de Comerç Exterior, Icex, impulsat per la patronal CEPC, Confederació Espanyola d'Associacions de Fabricants de Productes de Construcció, juntament amb els organismes públics abans esmentats que componen l'anomenat Consell Interterritorial d'Internacionalització. La incorporació de Construtec a aquest Pla permetrà la posada en marxa d'un programa pel que al voltant de 300 compradors de tot el món acudiran convidats a la propera edició-la onzena-del certamen, organitzat per IFEMA i que es desenvoluparà entre el 5 i 8 octubre 2010, a la Fira de Madrid.

Aquest Pla d'Internacionalització dels Materials de Construcció preveu, entre altres, una sèrie d'actuacions dirigides a potenciar la projecció exterior del sector de materials de construcció, entre els quals es contempla a Construtec, un dels seus principals aparadors comercials.

En aquest sentit, s'ha aprovat implementar un programa de Convidats, que inclou una selecció de 300 compradors, elegits entre els mercats de major interès per al Saló de la Construcció, com són Brasil, Europa de l'Est, Nord d'Àfrica i els Emirats , entre altres.

El programa inclou una selecció de 300 compradors, elegits entre els mercats de major interès per al saló, com són Brasil, Europa de l'Est, Nord d'Àfrica i els Emirats, entre d'altres

Aquesta iniciativa permetrà a les empreses expositores de Construtec accedir a noves oportunitats de negoci i potenciar la seva internacionalització, així com reforçar el perfil internacional del certamen, que ja en la seva anterior edició de 2008, va registrar la presència d'un total de 110 empreses participants-el 20% del total-, procedents de 15 països, i de 1.110 visitants professionals, originaris de 74 països.

L'oferta espanyola a l'exterior

En aquest sentit i amb la vista posada d'aquí a tres anys, el Pla d'Internacionalització dels sectors de Materials de Construcció s'ha plantejat tres objectius fonamentals: donar a conèixer en els mercats estrangers una oferta espanyola molt atractiva; augmentar l'exportació de la producció nacional, i millorar la imatge de la indústria espanyola de cara als operadors i prescriptors internacionals.

La Confederació Espanyola d'Associacions de Fabricants de Materials de Construcció, CEPC, col·laboradora habitual de Construtec, s'ha erigit en interlocutora per al desenvolupament d'aquest Pla, en aglutinar a un sector molt heterogeni. De fet, CEPC, membre de la CEOE, integra 23 associacions sectorials.

Prova, a més, d'aquest caràcter tan ampli, són els subsectors als quals va dirigit el programa d'actuacions previst pel Consell Interterritorial d'Internacionalització, i que abasta des dels materials de construcció pròpiament dits (prefabricats de formigó, formigó preparat, tubs de fosa, maó i teula, guixos, ciment, acer, ferralla, etc); fins a material elèctric, passant per portes, finestres i altres productes de la fusta; paviments i revestiments ceràmics; aixetes i equipament per al bany, altres equips per a la manipulació de fluids, marbre i pedra natural, aïllament tèrmic i acústic, equips per a la protecció contra incendis; maquinària i vehicles per a la construcció, eines, altres tipus de maquinària lligada a la construcció; ascensors i els seus components i accessoris, o domòtica.

La internalització com a via de recuperació

En definitiva, parlem d'una indústria molt potent, que el 2008, estava representada per més de 5.000 empreses, amb una facturació total superior als 46.000 milions d'euros i que generava gairebé 500.000 llocs de treball. Tot i que el panorama ha canviat en el transcurs dels dos últims anys, en ser el de materials de construcció un dels sectors més directament afectats per la caiguda de l'edificació a Espanya i de la licitació pública, encara té un important pes específic en l'economia espanyola.

Precisament per impulsar l'activitat en aquest àmbit, s'ha pensat en la internacionalització, com una de les millors vies per afrontar el complicat entorn econòmic actual, amb un seguit d'actuacions encaminades tant a reforçar les estratègies desenvolupades per empreses que ja han emprès aquest camí , com per orientar a aquelles que encara no s'havien plantejat fins ara sortir a l'exterior o ho havien fet tímidament.

El programa de convidats s'emmarca dins del Pla d'Internacionalització dels sectors de Materials de Construcció, impulsat per la patronal CEPC, l'Institut Espanyol de Comerç Exterior, Icex, 14 comunitats autònomes i el Consell Superior de Cambres de Comerç.

Empreses o entitats relacionades

Construtec - IFEMA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    05/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    03/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis