Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Emilio Martínez, director general de Baumer Bourdon-Haenni España&Portugal
"El premi ens anima a indagar ia experimentar en sectors nous nostre producte"

Entrevista a Emilio Martínez, director general d'Baumer Bourdon-Haenni Espanya & Portugal

David Pou13/09/2010

13 setembre 2010

Fa tan sols unes setmanes la delegació espanyola de Baumer Bourdon-Haenni aconseguia el 'LFFS d'or', un premi, que tal com reconeix amb orgull el nostre entrevistat, és un premi a una política comercial i de màrqueting seriosa i professional. Emilio Martínez, director general d'Baumer Bourdon-Haenni Espanya & Portugal, desgrana per Interempreses no només quins són els reptes de futur de la delegació peninsular de Bauman, sinó també d'un mercat tan competitiu com és el de la instrumentació industrial.
Emilio Martínez, director general d'Baumer Bourdon-Haenni Espanya & Portugal, al costat del premi 'LFFS d'or'
Emilio Martínez, director general d'Baumer Bourdon-Haenni Espanya & Portugal, al costat del premi 'LFFS d'or'.

Què ha significat per a la delegació espanyola rebre un reconeixement com el 'LFFS d'or'?

Si digués que reconeixement, prestigi, lideratge, posicionament en el sector, ..., resultaria massa gastat i trivial. La realitat és que es resumeix una confirmació de la seriosa i professional política comercial i de màrqueting que desenvolupem amb els mitjans que disposem i en els durs moments del sector industrial que vivim.

Això ens anima a indagar i experimentar amb el producte i aplicar-lo en altres sectors en què encara no l'han descobert.

Sense deixar de banda la rotunda i aclaparadora acceptació que ha tingut en el sector de l'automoció, el ferroviari, aeri i naval, per al control dels nivells i alarmes dels diferents tancs, aplicable tant a fluids com sòlids, tot això no és més que el començament. Davant nostre s'obre un interessant ventall d'infinites aplicacions en el mercat d'alimentació i begudes i en ell, no menys menyspreable, de tractament d'aigües, en les seves vessants de potables, residuals, dessaladores, filtres, bombament i irrigació.

"El LFFS obre un ventall d'aplicacions en alimentació i begudes i en el tractament d'aigües"

Què representa per Baumer un producte com l'interruptor de nivell LFFS?

Per a nosaltres una fita que ens enorgulleix enormement, ja que desenvolupaments molt consolidats en el control i alarmes de nivells tipus ultrasònics, radar, mecànics o vibratoris, porten anys copant el mercat. Ja era hora de fer un pas endavant i aplicar tecnologia més avançada que resolgui o minimitzi els inconvenients dels anteriorment esmentats. Simplicitat, facilitat, versatilitat, econòmic i sense parts mòbils, són realitats que poden corroborar. Si li unim ser indiferents a l'existència de vapors, aire en el líquid, vibracions de la instal·lació, condensacions al sensor, atapeïment del producte adherit, aplicable el mateix equip en fluids de qualsevol tipus (conductius o no, viscosos o no, nets o carregats de substàncies sòlides), o en sòlids, és que evidentment el posicionament en el mercat i la seva acceptació ha estat exponencial.

De quins factors pot dependre que un instrument arribi a funcionar en el mercat o no?

Penso que d'un exhaustiu estudi inicial de la DAFO, ben alimentada per les consultes, tant tècniques com comercials, en els diferents mercats i països en els quals treballa Baumer Bourdon-Haenni. I una vegada definit el producte i el sector on aplicar, ser capaços de continuar desenvolupant models personalitzats per als nínxols de mercat aplicables. Em refereixo al que fins ara en tan curt termini ja tenim, com són: versions més reduïdes i barates per OEM i labelizaciones per a grans quantitats i consums, homologacions per a sectors concrets com versions higièniques i sanitàries, o navals i militars, en desenvolupament actualment , i versions per a ambients més agressius o Atex, de les quals també disposem.

Sempre donant per fet, òbviament, un bon servei i un bon assessorament del producte i la seva aplicació concreta.

Està a punt de complir el cinquè aniversari de la integració de Bourdon-Haenni en l'àrea de negoci de Baumer. Quin balanç faria d'aquest període?

No puc més que dir que positiu. Les inversions en remodelar les àrees de producció i R + D i aglutinar sinergies de mercats, clients i productes, davant d'una mentalitat tan àgil i jove, no podia tenir un altre final que l'actual, amb una consolidació que s'ha anat assimilant.

La clara resposta la tenim a Espanya i Portugal, que són els països dels quals m'ocupo, i les oficines centrals traslladem a primers d'octubre. Iniciem, per tant, una nova etapa en la 7 ª planta de l'edifici Zurich del carrer Aribau 195 de Barcelona.

Són cinc anys consecutius de creixements importants, en alguns fins i tot per sobre del 35%, i amb pràcticament la mateixa plantilla de personal.

Tota la gamma de productes que formen part de l'ampli espectre del sector d'instrumentació industrial han d'adaptar a unes necessitats cada dia més exigents. Com afronta una empresa com Baumer aquests canvis normatius i de demanda?

Evidentment amb un altíssim percentatge dels resultats globals reinvertits en R + D, i sobretot amb la filosofia d'escoltar les advertències o sol·licituds de cada mercat amb actuacions àgils. Per sort, avui en dia comptem amb unes arques de la central molt sanejades que ens permeten ser totalment independents.
"Afrontem els canvis amb un altíssim percentatge dels resultats globals reinvertits en R + D"

¿El sector d'instrumentació industrial és un mercat amb una forta competència?

Totalment, el copamos unes 10 o 12 multinacionals. Hi ha poca presència de firmes locals i amb un avantatge afegit, que cadascuna d'aquestes firmes mantenen unes fèrries posicions de líders en cadascuna de les diferents àrees del sector: nivell, de pressió, analítica, cabal, temperatura, tractament de dades ... Això fa que el mercat es reparteixi bastant ordenadament.
Emilio Martínez, també amb el 'LFFS d'or', al costat dels components de la delegació espanyola de Baumer Bourdon-Haenni
Emilio Martínez, també amb el 'LFFS d'or', al costat dels components de la delegació espanyola de Baumer Bourdon-Haenni.

En quins projectes està treballant Baumer, i concretament la seva filial espanyola, i que podrem veure al mercat properament?

Voldria aclarir que puc entendre com a projecte tant la finalització de la consolidació i ampliació de l'actual xarxa de distribució per tot Espanya i Portugal amb el tancament d'acords, formació i assistència de la xarxa de distribuïdors, com també el gran cartera de projectes, encara que lamentablement gairebé tots realitzats per enginyeries espanyoles per a inversions a l'estranger, dels quals m'aventuro a enumerar alguns per la seva rellevància:

- Actuacions amb tots els integrants del sector i la xarxa ferroviària espanyola, molt centrats en el tema d'impacte en el medi ambient, i supervisats de molt de prop per Renfe, i amb el Clúster Railgrup molt involucrat, al qual pertanyem com a empresa ia nivell personal.

- Des Técnicas Reunidas el macroprojecte internacional de Jubail (Aramco / Total) en diferents aspectes, i el de Samir (Crude Destillation Mohammedia).

- En Navantia, en la part militar, els vaixells BAM i Fragates F100.

- En Saica, amb la paperera de la Gran Bretanya que estan realitzant

- En Airbus amb productes desenvolupats expressament

- Amb Degremont la planta d'Alexandria (Egipte), en un macroprojecte al costat d'altres enginyeries del mateix sector

- Plantes solars de diferents demandants, com Abener, Idom, etc.

- Actuacions amb empreses de rellevància com Telvent, Abener, Befesa, etc.

Marqueu uns reptes de futur per a la delegació espanyola de Baumer ...

A curt termini, la inauguració de la nova oficina i la fidelització dels clients, sobretot en el tan castigat sector de la distribució. Al final és la política de serietat i fidelitat la que preval i la que he mantingut durant gairebé 30 anys en aquesta tasca, al llarg meva carrera professional. Es dóna la circumstància que ara són ja fins i tot els fills dels fundadors de la distribució industrial que vaig veure néixer els que segueixen confiant.

A mig termini, esperant el desitjable cas de tenir per fi una política industrial creïble i corda i si tornen les inversions que el govern ha i està obligat a realitzar, si torna la credibilitat i amb això la inversió privada, si aconseguim fer valer la recent llei del BOE 15 -2010-070710 i es regulen pagaments a 60 dies entre empreses i 30 en actuacions oficials, si els cobraments d'impagats s'abarateixen i agilitzen, si les grans enginyeries es consciencien que els dediquem il·lusió, hores i personal i de tant en tant reparteixen les adjudicacions, que per petites que fossin ens mantenen il·lusionats davant de noves sol • licituds, ..., llavors i només llavors, i si totes o almenys algunes d'aquestes utopies es van complint, procedirem a obrir delegacions a Madrid, Bilbao, Sevilla, València, Lisboa, etc., a mesura que els resultats ho permetin, omplint les nostres línies de productes amb altres que per sinergia siguin adequades, com disposar de cabal, analítica, etc. En definitiva, un repte assolible amb il·lusió, professionalitat, serietat, servei i productes que recuperin la confiança de tots nosaltres.

Empreses o entitats relacionades

Baumer Automación Ibérica, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    10/10/2024

  • Newsletter Obras públicas

    08/10/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis