Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Atlas Copco presenta la gama ZS de soplantes de tornillo

La companyia pretén "revolucionar el mercat" gràcies a la seva bufador amb major estalvi energètic

Atlas Copco presenta la gamma ZS de bufadors de cargol

Ricard Arís22/03/2010

22 març 2010

La gamma de bufadors ZS disposa d'una tecnologia de cargol que és un 30% més eficient que l'actual tecnologia de lòbuls, que no satisfà les necessitats de baixes emissions de carboni. Gran quantitat de sectors es beneficiaran de les millores realitzades en el mercat de bufadors, ja que Atlas Copco substituirà tota la línia de bufadors trilobulars gamma ZL.

La vida del redactor de revista tècnica té algunes avantatges i entre elles es troben, per exemple, el fet de visitar llocs apartats de gran bellesa natural com la madrilenya Finca El Bosc, on es va presentar la nova gamma de productes d'Atlas Copco. Encara que també és cert que aquesta bellesa natural està realment apartada, a més d'una hora de viatge en cotxe, a prop de la població de Pezuela de les Torres, en els límits de la comunitat de Madrid.

Els periodistes convidats vam ser rebuts per John Cleeve, general manager, i per Cristina Cubillo, communication manager, qui van recordar als presents les principals característiques de la multinacional, que compta amb una plantilla de 32.000 empleats. Per als pocs que no la coneguin, hem de destacar que Atlas Copco té tres àrees de negoci com són la mineria i construcció, les Aplicacions industrials i les Tècniques en Energia comprimida.

John Cleeve, director general d'Atlas Copco, abans de la presentació
John Cleeve, director general d'Atlas Copco, abans de la presentació.

Però qui va portar el pes de la presentació va ser Javier Martín Fernández, tècnic comercial de la Zona Centre, que va amenitzar les intervencions tècniques dels seus companys amb el seu sentit de l'humor i alguns trucs de màgia i mentalisme. Que no s'enganyi el lector, es va tractar d'una presentació seriosa dels nous productes Atlas Copco, empresa que va decidir encertadament donar un toc una mica més relaxat al que, en general, solen ser presentacions excessivament llargues i tècniques.

La gamma de bufadors ZS d'Atlas Copco estalvien un 30% amb la tecnologia de cargol

Eficiència energètica com a punt de partida

Enrique Quintana, product manager de baixa pressió, va ser l'encarregat de donar a conèixer les últimes novetats de la gamma de bufadors, que estalvien un 30% amb la nova tecnologia de cargol. La gamma ZS innova també en la reutilització de la calor generada, ja que els compressors Atlas Copco, segons el mateix Quintana, recuperen un 85% d'aquest calor, el qual pot usar-se per l'escalfament de l'aigua de calderes. Són moltes les indústries que utilitzen bufadors d'aire en els seus processos que sortiran beneficiades de la major eficiència energètica dels bufadors Atlas Copco.

Una mostra de la tecnologia de cargol dels nous bufadors d'Atlas Copco
Una mostra de la tecnologia de cargol dels nous bufadors d'Atlas Copco.

Les plantes de tractament d'aigües residuals municipals o industrials poden ser les més beneficiades, ja que els bufadors d'aire suposen el 70% de la despesa energètica en electricitat. Altres indústries que poden beneficiar-se són les relacionades amb el transport pneumàtic, generació d'energia, elaboració d'aliments i begudes, productes farmacèutics, substàncies químiques, pasta i paper, tèxtils o el ciment i la construcció. És per això i pel gran estalvi energètic que pot suposar a tots aquests sectors que des Atlas Copco afirmen que volen "revolucionar el mercat dels bufadors".

Segons els portaveus d'Atlas Copco, un estudi independent de l'Associació per a la inspecció tècnica (Technische Überwachungs-Verein) va comparar el rendiment de la nova bufador de cargol ZS amb una bufador trilobular acord amb la norma internacional ISO 1217, edició 4. En aquesta prova es va demostrar que les bufadors ZS són un 23,8% més eficients energèticament que les bufadors trilobulars gamma ZL (de lòbuls rotatius tipus "Trencats") a 0,5 bar (e) / 7 psig, i un 39,7 % a 0,9 bar (e) / 13 psig.

Els bufadors ZS poden arribar a durar fins a 20 anys, segons els responsables de l'empresa

Evolució dels compressors bufadors

Les bufadors tribulares es coneixen com 'Roots' ja que els germans Roots descobrir el principi de la bufador de desplaçament positiu en 1854, una tecnologia a la qual s'han implementat petits canvis per reduir el soroll de les pulsacions i vibracions en l'últim segle i mitjà. És per això que la companyia belga ha substituït aquesta tecnologia per la de compressió per cargol, la qual permet la compressió i l'escalfament de l'aire en el mateix moviment.

Però aquest no és l'únic aspecte nou d'aquesta tecnologia ni l'únic responsable de l'estalvi d'energia total. Per reduir les pèrdues per transmissió, Atles Copco també inclou una caixa d'engranatges integrada d'accionament directe en lloc d'un sistema de corretja / politja. A més, aprofitant la seva experiència en disseny de components integrats, pot fabricar un conjunt de bufador complet amb unes mínimes caigudes de pressió en el circuit d'aire. La combinació de tots aquests elements, que segons els seus representants, estan totalment optimitzats i dissenyats específicament per al seu ús, permet una reducció del consum d'energia de fins a un 30%.

Exposició de la gamma ZS de compressors bufadors d'Atlas Copco
Exposició de la gamma ZS de compressors bufadors d'Atlas Copco.

Un altre dels aspectes positius dels nous bufadors és la seva major durada, ja que dels dos anys de mitjana dels antics tribulares s'ha aconseguit arribar, segons responsables de l'empresa, fins als 20 anys. És cert que és un producte més car que fa a la inversió inicial, però genera a la vegada un major estalvi energètic que és beneficiós a llarg termini. La durabilitat en el temps de la gamma ZS s'ha aconseguit gràcies al revestiment dels elements, que crea unes toleràncies més estretes i allarga la vida útil, amb uns rodaments que estan dissenyats per a un funcionament continu. Amb la ZS + VSD, els clients també poden estalviar costos d'instal lació, ja que aquesta bufador ve com una unitat completa llista per funcionar amb un controlador integrat.

Altres sectors de negoci d'Atlas Copco

Però no només de bufadors de cargol viu Atlas Copco, ja que abans de comentar als periodistes que s'ha relatat, Juan Ignacio Iturralde, business línia d'Energia Transportable, va desgranar als periodistes les meravelles de la gamma de compressors de 7 a 12 bars, que són els que, segons Iturralde, "es coneixen al carrer". Aquests, que s'usen majoritàriament per pilotatge, perforació i geotèrmia, sorrejat en bancs o restauració de canonades, han experimentat en els últims anys una sèrie de millores per part del departament d'I + D de la companyia.

Prop de 30 periodistes especialitzats van assistir a la presentació d'Atlas Copco
Prop de 30 periodistes especialitzats van assistir a la presentació d'Atlas Copco.
El Specialty Rental proporciona solucions globals 24 / 7 amb la seva eficient servei tècnic

En aquest departament, segons Iturralde, han aconseguit una reducció del 30% del pes i la mida de la maquinària, una reducció del consum del 12% i una reducció del 99% en emissions. Per acabar, Iturralde va voler recordar als presents que continua la campanya de renovació de maquinària. La següent a comparèixer va ser María Valverde, comercial de Specialty Rental, qui va descriure les facilitats que proporciona el seu servei de solució global 24 / 7 amb servei tècnic.

Va recordar també que SR renova de forma contínua els seus productes i que s'organitzen plans de contingència per evitar l'atur de les plantes i fàbriques. Segons Valverde, el servei rental d'Atlas Copco ajuda a les companyies que contacten amb ells a solucionar els problemes puntuals que els sorgeixen. És per això que tenen experiència en aplicacions a la pressurització de cúpules de centrals nuclears, plantes termosolars i en perforació.

Empreses o entitats relacionades

Atlas Copco, S.A.E. - Div. Compresores

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    12/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    10/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis