Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Transmisores de presión que rinden, con precisión, en condiciones térmicas cambiantes
Belimed Sauter, fabricant d'esterilitzadors de vapor per al sector higiènic, avala els productes Baumer

Transmissors de pressió que rendeixen, amb precisió, en condicions tèrmiques canviants

Emilio Martínez, director de Baumer per a Espanya i Portugal18/02/2010

18 febrer 2010

Ja es tracti d'una olla a pressió per cuinar o una autoclau industrial usada per a la esterilització mèdica i farmacèutica, els tancs de pressió hermètics no serà de controlar amb tota exactitud. Belimed Sauter, especialitzada en esterilitzadors i sistemes de descontaminació i desinfecció, requereix transmissors de pressió que s'adaptin a condicions tèrmiques variables.
 L'empresa suïssa Belimed Sauter AG utilitza transmissors de pressió Baumer en els seus esterilitzadors de vapor. Foto: Belimed Sauter...

L'empresa suïssa Belimed Sauter AG utilitza transmissors de pressió Baumer en els seus esterilitzadors de vapor. Foto: Belimed Sauter.

L'activitat de Belimed Sauter, integrada en el grup Belimed, abasta diverses unitats com esterilització i desinfecció per a hospitals, laboratoris, instituts de recerca i indústria farmacèutica i biotecnològica. Àrees d'actuació que representen el 90% del volum total de vendes de l'empresa. Pel que fa a dispositius per al control de la pressió en la producció d'autoclaus, un dels proveïdors més fidels d'aquesta companyia és, el també suís, Baumer. Bàsicament, la majoria dels transmissors de pressió per a control del sistema i registre del procés d'esterilització per a farmàcia i laboratoris, són Baumer. En concret, Belimed Sauter ha rebut centenars de dispositius amb connexions de processos de brida de la línia ED701. Igualment, l'empresa ha implantat un altre conjunt de transmissors ED701 amb connexions especials de procés asèptiques en autoclaus, fabricats per Sanofi Aventis.

Transmissor ED701, amb temps de resposta inferior a 5 milisegons

En quatre paraules, el ED701 és un transmissor de pressió piezoresistente proveït d'un diafragma d'acer inoxidable per a aplicacions industrials i higièniques. El nombre d'usos d'aquest equip és summament ampli. Això es deu a la seva extensa gamma de connexions elèctriques i de processos, un bucle de corrent de 4 a 20 mA (miliampers) i diverses versions de senyal de sortida de voltatge. Les principals característiques d'aquesta línia són la seva precisió sobre una nombrosa varietat de temperatures, la repetibilitat i estabilitat a llarg termini, així com el temps de resposta breu inferior a 5 ms (milisegons).

El ED701 es caracteritza per la seva precisió sobre una nombrosa varietat de temperatures, la repetibilitat i estabilitat a llarg termini, així com el temps de resposta breu inferior a 5 ms (milisegons)
El transmissor ED701, d'ús en indústries i empreses vinculades al sector higiènic. Foto: Baumer
El transmissor ED701, d'ús en indústries i empreses vinculades al sector higiènic. Foto: Baumer.

Aquest transmissor de pressió es basa en un sensor de silici dissenyat per a una alta precisió dins de la varietat de temperatures més àmplia possible. Aquest sensor s'adhereix anòdica en una base de vidre molt estable unida a una construcció d'acer inoxidable: un muntatge que assegura un aïllament tèrmic excel lent. Igualment, aquest sensor es separa de la pressió del procés per un diafragma d'acer inoxidable i un líquid de farciment especial. L'electrònica se situa dins de la caixa del transmissor, hermèticament segellada, de manera que el ED701 és molt resistent a la humitat, els impactes i la vibració. En funció de la connexió elèctrica, les classes de protecció oscil·len de 65 a 67 IP (Protocol Internet). Pel que fa a components elèctrics, la peça central és un microcontrolador que compensa qualsevol efecte de deriva sobre el senyal del sensor, a causa de canvis de temperatura, amb un temps de resposta breu. Finalment, el disseny higiènic fa que la sèrie ED701 sigui la més idònia en indústries que es dediquin processament d'aliments i begudes, així com en els àmbits farmacèutic i biotecnològic. D'acord amb la seva aprovació ATEX, l'ED701, d'acord amb les normes FDA (Food and Drug Administration) es pot emprar en atmosferes potencialment explosives com gasos, vapors i pols. A més, el dispositiu té l'aprovació del Lloyd's Register i, per tant, està indicat també per a tasques marines, industrials o en alta mar.

Control de pressió en esterilitzadors farmacèutics

De cara al mercat farmacèutic, Belimed Sauter supervisa la pressió en autoclaus a través de la connexió al procés Clamp ISO 2852 amb un diàmetre extern de 50,5 mm, un nominal DN 33.7 i DN 38, i tub, segons la ISO 2037 com a característica estàndard. Pel que fa a la connexió elèctrica s'empra un endoll d'acord amb DIN 43650, IP 65. El percentatge en precisió és d'un 0,2% del valor final d'escala per a altes temperatures del medi, de fins a 200 º C, sent la temperatura mitjana del transmissor de 80 º C. El rang per a la pressió absoluta oscil de 0 a 4 bar, mentre que el líquid de farciment és oli blanc.
El percentatge en precisió és d'un 0,2% del valor final d'escala per a altes temperatures del medi, de fins a 200 º C, sent la temperatura mitjana del transmissor de 80 º C

En línia amb les exigències en normes higièniques, la farmacèutica Sanofi Aventis ha estat equipada amb una versió especial del ED701, proveïda de connexió de pressió asèptica Neumo BioConnect, una forma de brida en V amb un diàmetre nominal de 48,3 i un extern de 100 mm. Atès que no hi ha normes per a aquest producte, només es pot fabricar després de la consulta i vistiplau de Neum Alemanya. La connexió es segella amb una junta tòrica protegida amb un petit sortint per impedir que sigui aixafada quan es cargola la brida. En el tub de cada un d'ells, s'integra una unitat addicional amb un rang de pressió per a la pressió absoluta de 0 a 6 bar.

El petit sortint a la connexió al procés protegeix la junta tòrica de ser aixafada quan es cargola la brida. Foto: Baumer...
El petit sortint a la connexió al procés protegeix la junta tòrica de ser aixafada quan es cargola la brida. Foto: Baumer.
Representants de Belimed Sauter parlen sobre els transmissors de pressió Baumer

Habitualment, aquests transmissors mesuren la pressió de cambra en esterilitzadors de Belimed Sauter, ja que els requisits de precisió de les mesures són especialment alts en aquest camp. Abans de rebre l'aprovació de compra, Rolf Germann, cap de logística de Belimed Sauter ha de comparar productes de sèries de prova de diversos proveïdors. Per al control de la pressió en autoclaus, els equips Baumer van rebre només resultats satisfactoris pel que fa a la seva estabilitat tèrmica. No obstant això, la línia ED701 sí va saber satisfer les exigències de la companyia. "Vam decidir utilitzar productes Baumer perquè ofereixen una alta precisió i estabilitat fins i tot en ambients amb grans variacions en temperatures com els nostres esterilitzadors", explica Germann. Per la seva banda, Sergio Vlatkovic, cap d'enginyeria de processos Belimes Sauter AG, també comparteix una opinió positiva sobre aquests dispositius: "En base a la nostra experiència amb els productes Baumer, sabem que podem donar una garantia al respecte. Per això sempre recomanem autoclaus equipats amb transmissors de pressió Baumer als nostres clients ".

Empreses o entitats relacionades

Baumer Automación Ibérica, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    12/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    10/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis