Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Las Jornadas sobre Deconstrucción siguen su ruta por Andalucía
València acollirà l'esdeveniment els propers 25 i 26 de novembre

Les Jornades sobre Deconstrucció segueixen la seva ruta per Andalusia

Redacció Interempreses15/10/2009

15 octubre 2009

Les Jornades de Deconstrucció , organitzades per les associacions AEDED i AEDT, estan recorrent Espanya amb l'objectiu d'afavorir la trobada entre professionals del sector, i també per reclamar la participació de les administracions públiques en les etapes de la deconstrucció. Els passats 23 i 24 de setembre, les jornades van viatjar a Sevilla. Entre el 25 i 26 de novembre, la cita serà a València.

La deconstrucció comprèn un precís conjunt de tasques i aplicacions orientades a la recuperació d'espais constructius i reciclatge de materials. Encara que pot semblar-ho, i molts professionals així ho creuen, la deconstrucció no és el procés invers a la construcció. La deconstrucció està orientada eliminar tota o part d'una estructura (en edificació o en obra civil), mitjançant demolició total o parcial, gestionar adequadament els residus que es produeixen i recuperar els espais per a nous usos, o preparar-los per una rehabilitació.

Factors com el valor del sòl, l'estat d'un edifici o una catàstrofe, fan que s'opti per demolir una edificació. Però aquestes tasques de demolició i gestió de residus estan altament especialitzades, i requereixen un projecte i plans de treball específics.

El sector de la deconstrucció inclou diversos sectors professionals: descontaminació de residus perillosos; desmuntatge, demolició (mitjançant diversos mètodes); valorització en obra, i reciclatge de RCD.

Les tasques de demolició i gestió de residus estan altament especialitzades i requereixen un projecte i plans de treball específics...
Les tasques de demolició i gestió de residus estan altament especialitzades i requereixen un projecte i plans de treball específics. Foto: John Nyberg
Aquestes jornades estan recorrent les distintes comunitats autònomes d'Espanya, aprofitant cada nova convocatòria per afavorir la trobada entre professionals del sector

Objectiu de les jornades

En aquest context d'especialització, es fa necessari que tots els actors de l'obra coneguin les diverses fases del procés de desconstrucció, perquè la relació entre ells sigui fluida i estigui ben coordinada. Des de l'anàlisi de les diferents actuacions dels sectors professionals participants en el procés de deconstrucció, les jornades persegueixen els següents objectius:
  • Aprofundir en el concepte de deconstrucció.
  • Insistir en la necessitat d'un projecte de demolició adequat.
  • Identificar els residus perillosos i procurar la seva gestió adequada.
  • Optimitzar el rendiment dels treballs de demolició.
  • Incidir en la necessitat de prevenció de riscos laborals específica per a cadascuna d'aquestes tasques.
  • Donar a conèixer la situació actual del reciclatge de RCD.
Les associacions organitzadores AEDED i AEDT, que representen respectivament a les empreses de demolició ia les especialitzades en tall i perforació amb útils diamantats, han creat un programa que cobreix l'ampli espectre dels mètodes de demolició i la gestió de residus, amb el suport d'una gran xarxa de col·laboradors. Entre els col·laboradors s'inclouen professionals i altres associacions especialitzades relacionades amb la deconstrucció.
Vista general de la sala d'actes durant les Jornades sobre deconstrucció celebrades a Sevilla
Vista general de la sala d'actes durant les Jornades sobre deconstrucció celebrades a Sevilla.
L'esdeveniment es va celebrar per primera vegada a Madrid, el novembre de 2007. Des d'aleshores, les jornades han recorregut Catalunya, País Basc, Castella i Lleó, Galícia i ara Andalusia

De recorregut per Espanya

Aquestes jornades estan recorrent les distintes comunitats autònomes d'Espanya, aprofitant cada nova convocatòria per afavorir la trobada entre professionals del sector, i també per reclamar la participació de les administracions públiques en les etapes de la deconstrucció, des de l'exigència d'un projecte de demolició adequat i d'una prevenció de riscos específica, fins el control dels residus tant a la pròpia obra com en els fluxos cap als gestors autoritzats.
L'esdeveniment, de caràcter informatiu-formatiu, es va celebrar per primera vegada a Madrid, el novembre de 2007, com a experiència pilot. Segons explica les organització, gràcies a la bona acollida dels professionals i implicació directa d'Institucions i Administracions Públiques, en la primera convocatòria, les jornades s'han celebrat des de llavors a Catalunya, País Basc, Castella i Lleó i Galícia.
La convocatòria de Sevilla, els dies 23 i 24 de setembre va acollir més de 90 professionals en la sala d'actes del Col·legi Oficial d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics. En aquesta ocasió, l'obertura de les jornades va anar a càrrec del president del Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics, José Antonio Solís.

Pròxima estació: València

Seguint el recorregut per Espanya, està previst que la propera convocatòria de les Jornades sobre deconstrucció se celebri a València, entre el 25 i el 26 de novembre. A aquesta edició, li seguiran noves parades en altres regions d'Espanya al llarg del 2010, encara que l'organització encara no ha precisat les dates.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Demolición Técnica, Corte y Perforación
Asociación Española de Demolición, Descontaminación, Corte y Reciclaje

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    30/07/2024

  • Newsletter Obras públicas

    25/07/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis