Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Josep Solans, gerente de Talleres Corbins
"El comprador d'avui té molt clar el que vol quan surt a comprar una màquina"

Entrevista a Josep Solans, gerent de Tallers Corbins

David Pou26/05/2009

26 maig 2009

Tallers Corbins , fundada l'any 1977, i dedicada al principi només a la venda i reparació de maquinària agrícola, va decidir a causa del seu afany de superació i d'acord amb les necessitats del mercat existents en aquells moments començar a fabricar els primers compressors d' poda i elevadors hidràulics, i posteriorment altres útils per a la fruticultura i vinya. Actualment l'empresa disposa d'una extensa gamma de maquinària per a satisfer totes les exigències del sector, especialitzant també en la fabricació i distribució de polvoritzadors i atomitzadors per a un tractament òptim de plantes i arbres. El seu gerent, Josep Solans, ens ofereix la seva visió particular de la situació actual del sector de la maquinària agrícola i dels objectius més pròxims d'aquesta empresa amb seu a la frontera entre les comarques lleidatanes del Segrià i la Noguera.
Josep Solans, gerent de Tallers Corbins
Josep Solans, gerent de Tallers Corbins.

Porten més de 30 anys dedicats a la fabricació, venda i reparació de maquinària agrícola. En quins termes ha anat evolucionant el seu mercat?

La nostra empresa com altres tantes va iniciar la seva activitat com un petit taller de reparació de maquinària agrícola. A causa d'aquesta proximitat amb l'agricultor es va poder constatar la necessitat de mecanitzar el camp, de buscar solucions pràctiques i simples a problemes diaris de mecanització en les diferents tasques. Com és lògic l'àrea d'influència en aquells anys era pràcticament regional, amb el pas del temps el rang d'influència es va anar engrandint tant en extensió com en varietat de models i productes. El mercat actual evoluciona constantment d'una manera vertiginosa degut en part a la incorporació de les noves tecnologies que permeten que un possible client des de casa disposi d'accés a una quantitat increïble d'informació. Per concretar la resposta a la vostra pregunta li diré que el nostre mercat ha evolucionat i està evolucionant cap a una agricultura cada vegada més professional i tècnica.

Quin tipus de maquinària i de serveis són els que ofereix actualment Tallers Corbins al mercat agrícola?

Una gamma de productes bastant extensa amb la qual podem subministrar als clients la maquinària necessària per mecanitzar totalment la seva explotació. Des dels compressors i accessoris pneumàtics per a poda i collita, passant per les barres d'aplicació d'herbicides interlínies en plantacions fruiters, a les alienacions de restes de poda, així com els elevadors hidràulics per a la càrrega de palets i palots amb els seus corresponents accessoris, a més d'equips de protecció de cultius. Tot això avalat per un equip de tècnics de servei postvenda i recanvis.

"Darrere de Tallers Corbins està la cura de tot un conjunt de professionals per innovar en nous equips que facilitin i millorin les condicions i qualitat del treball final"

Cada any apareixen nous models de tot tipus de màquines destinades a facilitar cada vegada més les tasques de l'agricultor. En què han canviat les exigències del comprador a l'hora d'adquirir una màquina?

El comprador actual no és el tipus de persona que surt al mercat a veure que troba, sinó que al contrari quan surt a comprar una màquina nova té molt clar què és el que vol, quin tipus de nivell tecnològic, què acabats i prestacions precisa, per tant, el nivell d'exigència del comprador ha pujat enormement. Això beneficia a les empreses que intenten fer bé la seva feina i perjudica a les quals no es preocupen per estar al dia o fer bé les coses.

Quins són els serveis de valor afegit que Tallers Corbins ofereix als seus clients?

Màxima qualitat i la tecnologia més avançada en la fabricació dels nostres productes, i la cura de tot un conjunt de professionals per innovar en nous equips que facilitin i millorin les condicions i qualitat del treball final. Disposem del suport del nostre servei propi de manteniment i assistència, així com d'un ampli magatzem de recanvis per a donar una ràpida solució als possibles problemes tant en màquines de fabricació pròpia, com en productes d'altres fabricants.

A quins països ha expandit la seva xarxa de distribució de maquinària Tallers Corbins?

Principalment a països de la UE com França o Portugal, a més de tercers països com ara Suïssa, Tunísia o el Marroc.

Tallers Corbins fabricar els primers compressors pneumàtics de poda i posteriorment es va anar especialitzant en altres útils per a la fruticultura i la vinya. Quins són els propers reptes de l'empresa?

Expansió cap a nous mercats a l'estranger, l'ampliació de l'hotel, la implantació del certificat de qualitat ISO i seguir amb l'esperit infós pel nostre fundador de superació constant.

Instal·lacions de l'empresa a la població lleidatana de Corbins
Instal·lacions de l'empresa a la població lleidatana de Corbins.

Present i futur de la maquinària agrícola

I a quins reptes s'enfronta el món de la maquinària agrícola en els propers anys?

L'estar obligats a innovar constantment per poder oferir sempre al client solucions de primera línia. La possibilitat de trobar col·laboracions o aliances entre empreses per entrar en mercats emergents. Recordem la vella dita de 'la unió fa la força'.

"L'administració ha de proporcionar més ajudes i més agilitat en el tràmit de les mateixes per a l'adquisició de maquinària i inversions, tant als agricultors com a les empreses productores de maquinària agrícola"

Fins a quin punt s'ha ressentit la venda de maquinària agrícola amb el difícil períod'econòmic que estem vivint?

És evident que s'ha produït un descens significatiu en les vendes de maquinària, encara que dins de l'actual crisi, el nostre sector és un dels que més ha trigat a notar la crisi. En altres sectors s'havia produït un augment totalment desmesurat i injustificat de les vendes, mentre que en el nostre no havia tingut lloc, ja que el nostre client final és més conservador i calculador pel fet que està habituat a dependre d'inclemències meteorològiques i de mercat.

Quin paper creu que haurien de tenir les administracions davant aquesta situació?

Proporcionar més ajudes i més agilitat en el tràmit de les mateixes per a l'adquisició de maquinària i inversions, tant als agricultors com a les empreses productores de maquinària agrícola, amb la finalitat de reactivar l'economia. Espanya ha estat sempre un gran i bon productor de derivats agrícoles encara que, en els últims anys sembla que tot això s'hagi oblidat i que l'agricultura i els seus afins siguem els germans pobres de l'economia del país.

Empreses o entitats relacionades

Talleres Corbins, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    12/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    10/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis