Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El abrebolsas, un invento sencillo pero eficaz
La màquina obre i buida bosses de totes les mides a les plantes de tractament de residus urbans

El abrebolsas, un invent senzill però eficaç

Redacció Interempreses24/02/2009
Per assegurar l'eficiència en les etapes de selecció i classificació d'una planta de tractament de RSU o envasos, els residus han d'estar fora de les bosses que els contenen. El abrebolsas 2200-1955 desenvolupat i comercialitzat per SPR i fabricat per l'empresa holandesa DOGC Recycling Equipment és una màquina específicament dissenyada per a obrir i buidar les bosses de totes les mides que arriben tant a plantes de tractament de residus urbans com a plantes de selecció i classificació d'envasos.

Les característiques principals d'aquest abrebolsas tipus triturador són la seva simplicitat i eficàcia, minimitzant els costos de consum i manteniment. La màquina compleix el seu objectiu d'obrir fins a les borses més petites sense ser 'agressiu' amb el material.

Principi de funcionament

El material cau sobre un rotor que incorpora uns 'garfis' o punyents soldats a aquest que estan ordenats de manera helicoïdal.

L'eix és de rotació lenta (amb possibilitat de regulació de 4 a 10 revolucions per minut i condueix el material fins a uns rasgador estàtics (o contrarrasgadores). Aquest suport contrarrasgador s'ajusta fàcilment de manera hidràulica en altura pel seu manteniment. La distància entre els rasgador i el suport contrarrasgador és regulable en 5 posicions (des de 0 fins 200 mm), amb l'objecte de poder adaptar-se als diferents tipus de residus a tractar

Els esgarrifosos del rotor i del suport contradesgarrador es fabriquen amb una capa extremadament resistent al desgast, que es reutilitzen fàcilment sense haver de reemplaçar-los. Els punyents estan disposats de tal manera en l'eix que en produir-se el gir a baixes revolucions del rotor s'obren totes les borses. Després d'obrir les bosses, el material contingut en aquestes cau a la part inferior de la màquina damunt d'una cinta d'alimentació que porta el residu a la següent etapa de tractament.

Controlat mitjançant un control elèctric per prevenir la sobrecàrrega, en el moment en què hi hagi una sobrecàrrega que impedeixi avançar al rotor en el seu sentit habitual de gir aquest entra en reversió i gira en sentit oposat per un interval de temps. Si la sobrecàrrega persisteix quan el rotor torna a girar en el seu sentit normal, es mostra una alarma i el suport estàtic dels contrarrasgadores es pot obrir per corregir la fallada.

Quan la unitat de control detecta un embús a l'interior de la màquina permet que el rotor giri en el sentit contrari a les agulles del rellotge. Si no es soluciona l'embús després de tres intents, s'inicia un cicle automàtic de neteja.

L'equip incorpora també un sistema de foto-cèl lules que es pot incorporar a la tremuja d'alimentació amb en l'objectiu d'evitar possibles desbordaments del material.

La màquina compleix el seu objectiu d'obrir fins a les borses més petites sense ser 'agressiu' amb el material
La màquina compleix el seu objectiu d'obrir fins a les borses més petites sense ser 'agressiu' amb el material.

Entrada al mercat

El abrebolsas 2200-1955 de SPR ja ha entrat en el mercat espanyol. Les tres primeres unitats d'aquest equip han estat recentment instal·lades en l'automatització del Complex Ambiental La Vega (Sevilla), en l'ampliació de la planta del Centre Comarcal de Tractament de Residus del Vallès Oriental (Granollers) i en la renovació de la planta de RSU de Talavera de la Reina (Toledo), totes elles actualment en fase final de posada en marxa.

Cicle automàtic de neteja

El sistema de control de l'abrebolsas incorpora un cicle automàtic de neteja amb possibilitat de fixar el temps a transcórrer entre cicles, de manera que s'adapti al tipus de residu a tractar.

Quan s'inicia el cicle, les tenalles de bloqueig que es troben en el lloc de la comporta s'obren automàticament i aquesta s'obre fins a la meitat. El rotor gira cap endavant per expulsar el material bloquejat. Un cop resolt el problema la porta es tanca i les tenalles de bloqueig asseguren un altre cop la comporta. Si la comporta no es pogués tancar completament el abrebolsas s'atura i la comporta s'obre completament. En aquest darrer cas un cop resolt el problema s'ha de tancar manualment.

Especificacions tècniques

  • Longitud del rotor: 2.200 mm
  • Diàmetre del rotor: 800 mm
  • Accionament: motor elèctric de 55 kW (400 V, 50 Hz)
  • Revolucions del motor: 1.450 rpm
  • Transmissió: reductor planetari
  • Número rpm del rotor: 4-10 rpm
  • Aïllament: IP 55
  • Nivell so: <85 dBA
  • Capacitat aprox.: Fins a 30 t / h
  • Pes: aprox. 15 t
  • Grup hidràulic: volum del tanc: 15 l; potència: 0,55 kW

Empreses o entitats relacionades

Grupo SPR

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    12/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    10/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis