Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a 80 camiones Man participan en el Dakar 2009
Del total, 30 són camions de rally privats en competició i 50 camions de servei dels equips

80 camions Man participen al Dakar 2009

Redacció Interempreses30/12/2008

30 desembre 2008

La majoria dels favorits per aconseguir la victòria al ral li Dakar prendran la sortida amb camions de rally Man . L'aventura tot terreny tindrà lloc del 3 al 18 de gener de 2009 a les muntanyes de Sud-amèrica. A més, nombrosos equips confien en els camions de servei Man
Per primera vegada el ral·li Dakar en la seva 30 ª edició no transcorre pels deserts africans, sinó a través de les muntanyes de Sud-amèrica. Per això, el trajecte d'anada per prendre part en el ral li més dur del món és un viatge per mar d'unes cinc setmanes amb destinació a Argentina. Els camions Man es troben actualment embarcats en un ferri amb destinació a Buenos Aires. Des d'allà començarà la carrera el dia 3 de gener. Man subministra el major contingent de camions de rally de competició i de servei 4x4 al Dakar 2009. En total, 30 camions de carreres i vehicles de servei MAN prenen part en la competició. En el ral li participen altres 50 camions 4x4, amb els que els equips transporten el seu equipament d'etapa a etapa.
L'equip Man holandès de rally 'Man with a Mission 2'
L'equip Man holandès de rally 'Man with a Mission 2'.

Franz Echter i Hans Stacey piloten camions de competició

El Dakar 2009 consisteix en una ruta de més de 9.500 quilòmetres a través del sud de l'Argentina que travessa els Andes fins a Xile i des de l'alt nord pren el camí de retorn a Buenos Aires. D'aquests, 5650 quilòmetres són part de la prova de classificació i han de ser superats a tota velocitat. Dos camions de carreres Man amb assistència de fàbrica participen en el ral li Dakar 2009 a Sud-amèrica. Tots dos vehicles han estat concebuts i construïts sobre la base d'un model TGS 18.480 4x4 per l'equip Man holandès de rally 'Man with a Mission 2'.

Franz Echter, mestre mecànic en el departament de proves de Man, condueix, com ja va passar el 2006, un dels dos camions de competició de l'equip de rally Man seu camió de carreres pren la sortida amb el número 507.

Un dels majors favorits per la victòria en la classificació de camions és Hans Stacey. Ell pilota el segon camió de competició de l'equip de ral · Man amb el nombre d'inici 500. Stacey té una enorme experiència sota les condicions de rally més diverses. Per guanyar un ral·li al desert de les característiques del Dakar 2007 en la seva forma original es necessita posseir un alt grau de perícia en la sorra. El ral·li d'Europa Central 2008 a Hongria i Romania consistir en una lluita aferrissada per guanyar segons en unes etapes relativament curtes, mentre que el rally Transoriental, de 16 dies de durada des de Sant Petersburg a Pequín, va posar a prova sobretot la resistència d'un equip de carreres en llargs recorreguts. Aquest holandès va sortir vencedor en aquests tres ral·lis i comporta per això una mica més d'experiència en el nou terreny.

Amb un Man TGS 18.480 4x4 de sèrie amb mínimes modificacions, el neerlandès Geert Verhoeven costat del copilot Peter Willems i al mecànic Johann van Gestel segueixen als vehicles de Stacey i Echter en la competició. El veloç camió d'assistència està dotat d'equipament per a reparacions d'emergència i porta el número 526.

L'equip de Franz Echter (al centre) es compon, a més d'ell mateix al volant...
L'equip de Franz Echter (al centre) es compon, a més d'ell mateix al volant, de Detlef Ruf (esquerra) com a copilot i d'Artur Klein (dreta) com a tècnic.

Els equips de competició i els seus camions

Tots dos vehicles de competició de l'equip de rally Man estan inclosos en la classe de prototips T4 de la classificació de camions. Hans Stacey confia en Charly Gotlib (copilot) i Bernard der Kinderen (tècnic). L'equip de Franz Echter es compon, a més d'ell mateix al volant, de Detlef Ruf com a copilot i d'Artur Klein com a tècnic.

Els dos vehicles Man en competició són propulsats per motors de 6 cilindres D26 modificats amb tecnologia Common Rail i 12,4 litres de cilindrada, els mateixos que s'empren en el campionat d'Europa FIA de curses de camions. Mentre que en aquest campionat, per motiu de les diferents exigències de potència i parell motor, la configuració del vehicle gairebé freguen els límits de rendiment, al ral·li Dakar l'important és la fiabilitat en llargues distàncies. Per això, els motors han estat dotats d'una gran potència i un parell motor robust amb un àmbit molt ampli de revolucions.

Pel que fa a l'esport del ral·li, la Federació Internacional de l'Automòbil (FIA) exigeix un limitat nivell d'emissions dels gasos d'escapament. El reglament no admet cap tipus d'emissions de fum negre. Gràcies al seu modern sistema d'injecció Common Rail, els motors Man ofereixen un motor de gran rendiment amb baix nivell d'emissions.

Nou començament per a un ral li clàssic

Després de la forçosa cancel·lació del ral·li Dakar 2008 a causa d'amenaces terroristes, els organitzadors van desenvolupar un concepte totalment nou. L'elecció de zona on situar el ral li més famós del món va anar a parar a Sud-amèrica, una regió que ofereix noves perspectives geogràfiques. Els paisatges tan diversos d'Argentina i Xile ofereixen les condicions idònies per a una elecció de rutes variades i al mateix temps desafiadors. Els participants s'hauran d'enfrontar fins i tot amb terrenys molt arenosos. Al desert d'Atacama, al nord de Xile, el ral s'haurà d'enfrontar a un terreny que suposa un desafiament especial. La calor i fred extrems són més factors que posaran a prova la forma física dels participants i la robustesa dels seus vehicles.
Els camions Man han viatjat en un ferri fins a Buenos Aires. Des d'allà començarà la carrera el dia 3 de gener
Els camions Man han viatjat en un ferri fins a Buenos Aires. Des d'allà començarà la carrera el dia 3 de gener.

Altituds fins 4.700 metres: al cim hi ha menys oxigen

En algunes zones, els passos de muntanya del Dakar que han de ser sortejats es troben a major altura sobre el nivell del mar que el cim de la muntanya Cervino (Alps). Aquestes zones representen el major desafiament per a molts dels participants. Una experiència extensa de competició en regions alpines és un atribut molt rar entre els participants. L'etapa d'enllaç des de Xile fins a Argentina transcorre sobre el 'Pas de San Francisco', els 4.700 metres d'altura han de ser superats. La qualitat de l'aire suposa un desafiament físic per a pilots, copilots i equips de servei. A causa de la menor pressió atmosfèrica, una persona a aquesta altitud rep aproximadament un 40 per cent menys d'oxigen amb cada inspiració que al nivell del mar. Sota aquestes condicions el rendiment físic es redueix considerablement i molts dels participants es veuran afectats de forma lleu pel mal d'altura. Per a la major part de l'equip tècnic aquesta serà una experiència completament nova. A més, el recorregut d'algunes de les etapes sobrepassa els 700 quilòmetres.

Encara que les altures extremes formen part de l'etapa d'enllaç, les etapes de classificació (o 'specials') transcorren sobre altituds de fins a 3.000 metres. L'extracció del màxim rendiment dels motors a tals altures és una tasca difícil amb la qual els enginyers de carreres s'han d'enfrontar. I és que les unitats motrius reaccionen a les variacions de pressió ia la falta d'oxigen que això comporta de manera tan sensible com l'organisme humà. En els bancs de proves de la fàbrica de motors Man a Nuremberg, Alemanya, aquestes condicions atmosfèriques s'han simulat i els motors dièsel han estat ajustats per l'ús a aquestes altituds.

Artur Klein, especialista en motors de Man, tindrà l'oportunitat de comprovar molt de prop si les condicions de l'itinerari del ral·li provoquen sorpreses en les dades del motor. Klein, que pertany a l'equip tècnic del cap de proves de Man, Franz Echter, ha desenvolupat un mapa especial de característiques de correcció d'altitud per les unitats motrius. Segons les seves pròpies paraules: "Per a l'ús dels motors a grans altures són necessaris diversos ajustaments. Durant les etapes del ral·li, els motors s'adapten electrònicament per si mateixos a les condicions canviants del trajecte. "El sensor mesura la pressió de l'aire i amb això de manera indirecta també el contingut d'oxigen de l'aire de l'aspiració. També el contingut d'oxigen de l'aire de l'aspiració. Mitjançant aquestes mesures, el sistema electrònic del motor (EDC) regula la pressió d'admissió, la plena càrrega, la quantitat i el moment d'injecció del motor dièsel. La temperatura de l'aire es regula igualment. Artur Klein està convençut d'haver trobat amb això una solució òptima, encara que en el dur ocupació tot terreny sempre es poden produir dades no mesurables. "Però-diu Klein-aquest és precisament l'encant d'una rally de la talla del Dakar. Aquí un es dóna compte cada dia que el talent per a la improvisació també és necessari, ja que és impossible calcular totes les eventualitats. "

Man és la marca referència en l'esport del motor de llarg recorregut

La fiabilitat de Man es deixa veure a més en el gran nombre d'equips que utilitzen els seus camions com a vehicles de servei. Hi ha una gran demanda de vehicles 4x4 com a portadors dels tallers mòbils especials que acompanyen les motocicletes, als turismes de rally i als camions de competició. Totes les peces de recanvi, eines, generadors, compressors, pals de llum, tendes de campanya, terres aïllants i equipament personal han d'estar preparats en les destinacions de cada etapa d'una manera segura. Pràcticament tots els equips de renom amb patrocini corporatiu o semicorporativo disposen de camions MAN a la seva flota de servei. Aquest és el cas dels dos equips més ambiciosos al Dakar dels últims anys, VW i Mitsubishi, així com l'alemany X-Raid de BMW, Toyota, l'equip Hummer l'americà Robbie Gordon i KTM en la classe de motocicletes. Al costat d'aquests es troben nombrosos vehicles Man que competeixen per equips privats.

Peter Ocker, coordinador del Dakar, és l'encarregat de supervisar els 80 vehicles Man que han de prendre la sortida al Dakar 2009. Per assistir als 30 camions de rally privats en competició i també als 50 camions de servei, Man Nutzfahrzeuge envia dos vehicles de tracció total de tres eixos de tipus TGS 26.480 6x6 carregats cada un amb 10 contenidors d'eines especials i peces de recanvi. Aquests camions de servei són tripulats per dos equips d'experts: el primer per Hans Echter, Hans-Werner Nell i Josef Kreppold, els qui treballen en el departament de proves de la fàbrica Man a Munic. El segon vehicle de tres eixos és controlat per Peter Ocker, Robert Waldmann i René Deutsch.

Per assistir als 80 camions Man participants al Dakar 2009, l'empresa envia dos vehicles de tracció total de tres eixos de tipus TGS 26...
Per assistir als 80 camions Man participants al Dakar 2009, l'empresa envia dos vehicles de tracció total de tres eixos de tipus TGS 26.480 6x6 carregats cada un amb 10 contenidors d'eines especials i peces de recanvi.

Empreses o entitats relacionades

MAN Vehículos Industriales (España), S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    30/07/2024

  • Newsletter Obras públicas

    25/07/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis