Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Case CX800 Demolition en la remodelación de la sede de RCS Mediagroup (Milán)
La màquina ha participat en una obra important: portar a terme part dels complexos treballs de remodelació de la seu històrica del grup editorial milanès

La Case CX800 Demolition en la remodelació de la seu de RCS Mediagroup (Milà)

Departament de comunicació de Alarcón i Harris03/11/2008
El 'skyline' de Milà segueix canviant, en una evolució tan contínua com la de la ciutat. També la zona perifèrica del nord-est s'està redissenyant, on s'alça la torre de la nova seu de RCS MediaGroup que destaca amb els seus 80 metres d'alçada. El nou edifici neix davant l'antic, el que suposa una renovació però amb una certa continuïtat. Així, la seu històrica de RCS MediaGroup, fundada en la marge del Lambro en la dècada dels 60 per Angelo Rizzoli, creador de la casa editorial milanesa, cobra nova vida.
Aquestes reformes es van iniciar amb la construcció de la nova seu, la primera fase va finalitzar el juliol de 2007...
Aquestes reformes es van iniciar amb la construcció de la nova seu, la primera fase va finalitzar el juliol de 2007.

El projecte de remodelació de la zona preveu un nou edifici, completament recobert de plaques de vidre, la reestructuració de les velles oficines, la demolició dels immobles que albergaven les tipografies i, finalment, la construcció d'altres de nous edificis.

L'excavadora Case CX800 equipada amb un braç de 23 metres ha estat protagonista de la demolició. Per a aquesta ocasió va vestir l'uniforme blanc i groc típic de Vitali Spa, l'empresa de Bèrgam encarregada de la important operació, i que es troba entre les principals companyies europees dedicades a les demolicions especials.
La superfície a demolir és molt extensa, amb un volum de l'ordre de 170.000 metres cúbics sobre rasant.

Com a part fonamental de l'obra, l'excavadora Case CX800 Demolition desmantella de manera gradual i selectiva els edificis, de dalt a baix. La màquina, de 120 tones de pes (amb braç i contrapès), és potent i porta a terme perfectament la demolició, evitant esfondraments accidentals de l'estructura. Amb el seu braç de 23 metres i una pinça hidràulica de 12 tones, desmunta a poc a poc l'estructura de formigó armat. Tres excavadores treballen en paral lel triturant i retirant les armadures del material demolit per al seu reciclatge posterior. Per la seva banda l'eliminació de la pols es fa mullant els murs i les runes amb dolls d'aigua a alta pressió.

L'obra va començar a l'agost de 2008 i està previst que acabi el març de 2009

Un treball indicat per a una màquina especial

La Case CX800 Demolition disposa de totes les característiques necessàries per dur a terme el treball de forma eficaç i amb total seguretat, tal com exigeix l'empresa Vitali SpA Cal tenir en compte que el sector de les demolicions és extremadament delicat i necessita utilitzar la maquinària més avançada.

Projectada en gabinet en col·laboració amb els enginyers de Case i amb la consultoria de Rami Srl de Seriate (Bergamo), concessionari de Case, la màquina s'ha muntat en tan sols tres mesos, adaptant la unitat de base a les exigències específiques del client. Ara és part integrant d'una flota de més de 300 unitats de maquinària de l'empresa Vitali.

L'excavadora, de 15 metres de longitud i de 5 d'amplada, té cadenes d'acer de 650 mm. Pot portar braços d'excavació fins a 23 metres de longitud amb cisalles de 12 tones i braços de secció telescòpica fins a 40 metres, capaços de sostenir accessoris de 3 tones. Així mateix es pot equipar amb un braç major, de 50 metres, capaç de sostenir cisalles de 2,5 tones. Gràcies a l'acoblament ràpid, el braç d'excavació es pot intercanviar amb el de demolició en menys d'1 hora, de manera que la màquina està operativa de forma molt ràpida.

L'empresa Vitali SpA s'ha decantat per Case gràcies a la innovació tecnològica que ofereix la marca, capaç d'oferir els més alts nivells de seguretat del sector
La Case CX800 és la més gran de les excavadores de cadenes d'aquesta casa. Porta un motor Isuzu de 6 cilindres i baix nivell d'emissions, dotat d'un sistema electrònic que optimitza les prestacions i redueix al mínim el consum. La potència del motor és de 495 cavalls a un règim de 1.800 revolucions per minut.

A la cabina de l'operari hi ha tres càmeres de televisió, connectades amb sengles monitors, per obtenir una visibilitat a 360 °. Els braços estan equipats amb vàlvules anticaiguda. Tota l'estructura superior de la màquina s'ha projectat de forma específica per operar en les difícils condicions de les obres de demolició: unes robustes proteccions laterals protegeixen la torreta, el bastidor allargat i que es pot eixamplar garanteix una base segura i estable, un segon contrapès garanteix una major estabilitat en la màquina, permetent assolir un notable abast cap endavant, mentre que l'operari es manté lluny de la runa que cauen. El tercer pedal per a la translació lateral permet a l'operari no haver de deixar anar els comandaments servoasistidos.La cabina, una de les més espaioses i confortables del sector, és extremadament silenciosa, amb unes vibracions mínimes. El seient és completament reclinable per poder accedir fàcilment als comandaments del sòl.

L'excavadora de cadenes Case CX800 Demolition, amb un braç de 23 metres, ha estat la protagonista d'aquest projecte...
L'excavadora de cadenes Case CX800 Demolition, amb un braç de 23 metres, ha estat la protagonista d'aquest projecte.

Per el seu cas concret, l'empresa Vitali demanar l'opció de la cabina basculant, que permet treballar amb la màxima eficàcia fins i tot a cotes elevades. La part superior de la cabina, de vidre reforçat de 5 capes equipat amb eixugaparabrises, és transparent per garantir la màxima visibilitat del treball a realitzar. La protecció del sostre de la cabina i la reixeta frontal, que es pot obrir per permetre una fàcil neteja del vidre, garanteixen la seguretat, protegint la cabina de la caiguda de runa.

Els cicles de treball són més curts gràcies a la doble bomba principal de la instal lació hidràulica que garanteix la potència necessària per a realitzar qualsevol treball. El sistema intel ligent de control electrònic ICCCS permet passar automàticament d'una de les quatre modalitats de treball a una altra (pesada, normal, lleugera i automàtica), adequant la màquina a les diferents aplicacions.

El manteniment és més fàcil gràcies als panells d'àmplia obertura ia les passarel laterals que permeten arribar a tots els components del motor i de la instal·lació hidràulica. El sistema de diagnòstic controla constantment tots els paràmetres de la màquina.

Tots els perns de la ploma (excepte els de la cullera) són EMS (sistema de manteniment prolongat), cromats per a una major duresa, amb casquets de bronze lubricats en la ploma i el balancí. Aquesta combinació fa possible prolongar els intervals de lubricació dels bulons de la ploma fins a sis meses/1.000 hores de treball, reduint els temps d'immobilització al mínim. A més, la màquina té una major resistència gràcies al suport de la plataforma giratòria que ocupa tota l'amplada de la placa superior. La protecció de les cadenes i les seves malles del tipus de punts redueixen la torsió i els esforços de càrrega.

Totes aquestes característiques, posicionen a aquesta màquina a l'avantguarda del sector. Aquests avantatges al costat de l'experiència ja la garantia que ofereix Case, fan de la CX800 per demolició una màquina robusta, fiable i potent, amb costos de gestió reduïts i una màquina productivitat.

La CX800 és una màquina tecnològicament avançada, ideal per a treballs d'aquest tipus
La CX800 és una màquina tecnològicament avançada, ideal per a treballs d'aquest tipus.

La nova seu d'una empresa amb solera

Case treballa en un important projecte: la demolició a Via Rizzoli, a Milà, de la zona on es trobava RCS MediaGroup. Es tracta del principal grup editorial d'Itàlia i líder en el mercat gràfic espanyol, tant en distribució com a lectors. Cal ressaltar que RCS MediaGroup és accionista majoritari de Unedisa (96 per cent) que publica el diari El Mundo i que a principis de 2007 es va fer amb el control del Grup editorial Recoletos que publica el diari financer Expansió i l'esportiu Marca, el de més tirada en el mercat nacional.

Empreses o entitats relacionades

Case Construction Equipment (CNH Industrial Maquinaria Spain)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    10/10/2024

  • Newsletter Obras públicas

    08/10/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis