Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Argilès gana el premio a la innovación tecnológica en la Feria de Sant Miquel
El model guardonat és una màquina per a la recollida i classificació de cítrics

Argilés guanya el premi a la innovació tecnològica a la Fira de Sant Miquel

Redacció Interempreses14/10/2008

14 octubre 2008

Una màquina d'assistència en la recollida i la classificació en camps cítrics, desenvolupada per Argilés , ha estat la guanyador del XII Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles, mentre que un buidador de palets en bassa d'aigua de GREEF -Rubinat Electrònica Industrial s'ha endut el primer premi del XII Concurs d'Innovacions en el Sector Fructícola, segons el veredicte del jurat fet públic en el marc de la cinquantena quarta edició de la Fira de Sant Miquel i la vint tercera edició d'Eurofruit, celebrats a la Fira de Lleida entre el 25 i el 29 de setembre.
Màquina per a la recollida i classificació de cítrics de Argilés
Màquina per a la recollida i classificació de cítrics de Argilés.

L'empresa Argilés Disseny i Fabricació, de Miralcamp (Lleida), amb la col·laboració de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries, s'ha endut el primer Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles, dotat amb 3.000 euros, per una nova màquina d'assistència en la recollida i la classificació en camps cítrics. Els aspectes més importants a destacar d'aquesta novetat són el disseny de la cinta de recollida, que permet l'adaptació a les plantacions en vas, la separació prèvia del producte amb destinació industrial, la classificació dels fruits pel pes (gravimètric) amb la màquina en moviment durant la collita, la geometria del vehicle que, amb tres eixos, permet la maniobrabilitat en un radi de gir reduït.

Igualment, el jurat ha decidit atorgar el segon premi a JYMPA 1971, de Castellserà (Lleida), per la presentació del subsolador-ranurat model SJ-CR5, mentre que el tercer guardó ha correspost a Hispaes, de Sant Feliu de Codines (Barcelona) , per el Màster Vintage AE400, un equip rotatiu portàtil per aclarir flors i petits fruits.

XII Concurs d'Innovacions en el Sector Fructícola

Buidador de palets en bassa d'aigua GREEF-Rubinat
Buidador de palets en bassa d'aigua GREEF-Rubinat.

GREEF-Rubinat Electrònica Industrial, de Golmés (Lleida), ha rebut el primer premi del Concurs d'Innovacions en el Sector Fructícola, dotat amb 1.000 euros, per la presentació d'un buidador de palets en bassa d'aigua. Aquest equip s'adapta a tot tipus de fruita, tant les que suren en aigua (illes) com les que no (peres). Les característiques més importants són el sistema automàtic d'apilador de palets i alimentador de la màquina, el control automàtic de tots els moviments amb precisió mil·limètrica i l'adaptació de la velocitat dels mòduls a la quantitat de producte. És important destacar d'aquest nou equip la incorporació de circuits electrònics especialment dissenyats que permeten emmagatzemar energia en moments del procés en què no es necessita (descens i parada dels palets).

Igualment s'ha decidit atorgar el segon premi, dotat amb 500 euros, a cedis Mafrut, d'Alcarràs (Lleida), pel robot d'encaix automàtic de cistelles de fruites, model Speed Packer Panier.

Els premis es van lliurar el 29 de setembre de 2008, coincidint amb la cerimònia de cloenda de la Fira de Sant Miquel i del saló Eurofruit. El jurat estava integrat per experts designats pels patrocinadors i per Fira de Lleida.

La fira en xifres

"Cal felicitar perquè en un any de dificultats econòmiques evidents, la Fira de Sant Miquel ha aguantat bé", ha afirmat Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació La Fira de Lleida. La doble manifestació firal conformada per la Fira de Sant Miquel i el saló Eurofruit ha tancat les portes amb un balanç de més de 185.000 visitants, dels quals aproximadament han estat 33.000 professionals, unes xifres molt similars a les de la passada edició. En canvi, les 42 jornades tècniques celebrades en el marc de la fira s'han congregat 3.970 inscrits, un 10 per cent més que el 2007.

L'alcalde de Lleida també s'ha referit a l'alt nivell de satisfacció dels expositors, tant pel que fa al nombre de contactes realitzats com a les operacions comercials tancades. Precisament, el director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha explicat que alguns tractors i equips agrícoles ja tenien penjat el cartell de 'venut'. Oró ha aprofitat la presentació del balanç del certamen per assegurar que Fira de Lleida potenciarà en pròximes edicions la presència de visitants professionals.

Empreses o entitats relacionades

Argilés, Disseny i Fabricació, S.L.
Fira de Lleida
Jympa Futuragro, s.l.
Sant Miquel - Eurofruit (Fira de Lleida)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    12/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    10/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis