Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Jornada sobre el proyecto europeo Biorenew

Jornada sobre el projecte europeu Biorenew

04/03/2008

4 març 2008

El grup paperer i gràfic de l' Escola d'Enginyers de Terrassa organitza juntament amb els altres socis espanyols del Biorenew una jornada per donar a conèixer aquest projecte.L curs es realitzarà al Campus de Terrassa de ETSEIAT / UPC (Colom, 11, 08222 Terrassa) el proper 3 d'abril de 10 a 17 hores. L'adreça de contacte és colom@etp.upc.edu .
Aplicar a la indústria paperera nous processos a imatge dels que de manera senzilla es realitzen a la natura: aquesta és la manera en què el projecte 'Biorenew', mitjançant la biotecnologia, vol desenvolupar nous processos i productes amigables amb el medi ambient. A més el projecte pretén aplicar el concepte de biorefineria, per utilitzar no només la cel lulosa sinó també la lignina de la fusta i altres materials lignocel · lulòsics.
'Biorenew' és un macroprojecte europeu dins del VI Programa Marc en el qual participen 12 països i està liderat pel Centre d'Investigacions Biològiques (CIB-CSIC). Altres grups espanyols que també participen són el Irnas (CSIC), la Universitat Politècnica de Catalunya (grup Paperer i Gràfic de l'Escola d'Enginyers de Terrassa), la Universitat de Santiago i les empreses Ence i Celes. Hi participen 26 organismes europeus entre els quals es troben les empreses, els laboratoris i les universitats més significatives del sector, amb un pressupost de 15 milions d'euros, dels quals 9,5 són de la Unió Europea, i que haurà de donar resultats en l'any 2010.
Aquest projecte que s'inspira en la naturalesa per generar nous productes paperers sense contaminar s'articula sobre tres grans eixos:
  • Produir paper amb bioenginyeria: la investigació i posada a punt de nous enzims (biocatalitzadors) pot permetre una tecnologia respectuosa amb el medi ambient que substitueixi els productes químics més contaminants dels processos industrials, per exemple eliminant els derivats clorats en el blanqueig de pastes papereres . També pot permetre obtenir nous productes derivats de la lignina com tensioactius o adhesius. És la bioenginyeria aplicada a la indústria paperera.
  • Fibres papereres amb noves propietats: desenvolupament de fibres papereres amb noves propietats capaços de donar noves funcionalitats i usos al paper amb un alt valor afegit: fer-lo més resistent, dotar-lo de propietats antimicrobianes o de major resistència a l'aigua, i estalviant energia en els processos industrials de fabricació.
  • Cap a les biorefineries: a més dels avantatges òbvies per al medi ambient d'aquest nou sistema de bioenginyeria, un altre dels objectius és aprofitar la lignina que ara es llença, obtenint productes que puguin substituir alguns derivats del petroli que no són renovables. 'Biorenew' pretén així fer un ús integral de la biomassa vegetal aprofitant tots els compostos de la fusta que puguin servir per a la producció de paper, productes químics o fins i tot etanol. És el que comença a denominar biorefineria.

Empreses o entitats relacionades

BLUEMASTER by celesa
Consejo Superior de Investigaciones Científicas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    12/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    10/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis