Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Demoler un puente con Atlas Copco: la estrategia correcta
El nou pont del carrer Pecos Street es va obrir al tràfic segons el programat

Demolir un pont amb Atles Copco: l'estratègia correcta

Redacció Interempresas04/04/2014
Un equip de demolició disposava de tan sol unes poques hores per demolir un pont i col·locar un substitut

Quan el Departament de Transport de Colorit, Estats Units, va tenir la necessitat de millorar les operacions del bescanviador de Pecos Street i la Interestatal 70 de Denver, va decidir aplicar un enfocament de Construcció Accelerada de Ponts (CAP) per minimitzar les interferències amb el tràfic.

Per a això, es va construir el pont de substitució prop del seu emplaçament per reemplaçar a l'existent quan fos derrocat, pel que anava ser traslladat sobre erugues. A més, la demolició havia de realitzar-se en una sola nit.

Amb aquest enfocament, totes les operacions havien de planificar-se al mil·límetre per aconseguir que el procés es desenvolupés tan bé com sigui possible. Es va idear un pla perquè els equips de demolició de Staker Parson Companies retiressin totalment el pont abans de les set del matí i com la demolició no podia començar fins a les onze de la nit del divendres, això significava que tan sol disposaves de vuit hores per realitzar tot el treball.

A més, el treball de demolició es complicava pel fet que el pont existent estava en molt bon estat. Donnie Fetters, propietari i president de Performance Equipment of Erie de Colorit, proveïdor dels equips de demolició, va explicar que: “La demolició d'un pont en bon estat costa el doble de treball. En treballs típics de demolició els problemes de qualsevol pont són evidents, es veuen els llocs per on apunten barres de reforç o on el formigó està esmicolat. La majoria de les estructures que demolim estan pràcticament en estat de ruïna. Però en aquest cas no és així”. Malgrat això, aquest pont no es podia adaptar al projecte de construcció de la nova rampa de la Interestatal 70 i havia de derrocar-se.

Fetters va explicar que: “Enviem quatre martells hidràulics i dues mordasses demoledoras CC 3300 de Atles Copco”. Fetters, dos tècnics i dos venedors de Performance Equipment van estar presents en l'obra de demolició durant tota la nit per garantir que gens pogués ralentir la tasca dels equips de treball.

Pecos Street HB 3000 i CC 3300

Pecos Street HB 3000 i CC 3300.

El treball de demolició no va començar directament. Les erugues per transportar el nou pont havien de recolzar-se en una superfície perfectament anivellada, així que la primera tasca dels equips de demolició va ser estendre terra per recolzar plaques d'acer per al pas de les erugues. D'aquesta manera, els veritables treballs de demolició van començar a les 3 del matí, quedant tan sol quatre hores per completar tota l'operació.

“Ataquem el pont per la part central”, va explicar Fetters descrivint el que ell considerava l'estratègia ideal. “Intervenir en aquesta construcció amb aquestes sis eines va ser alguna cosa realment impressionant”.

Es van col·locar dues mordasses demoledoras al centre, una a a cada costat. Les màquines anaven “desgranant l'edifici com si fos una panotxa de blat de moro”, tal com descrivia Fetters aquesta operació. A cada costat de les mordasses demoledoras es va col·locar un martell.

Fetters va explicar el funcionament d'aquesta combinació d'eines. “Els martells per si solos són capaços de demolir un pont, però s'enganxen en els reforços d'acer”. Per això, les mordasses demoledoras es van ocupar de trencar-los per facilitar el treball dels martells, accelerant d'aquesta manera el seu ritme de treball. I així successivament, ajudant a alliberar un martell cada vegada.

“Les mordasses demoledoras CC 3300 són les millors ja que les puc utilitzar en multitud de treballs, des de la demolició de construccions d'acer a la demolició de ponts com a est”, va afirmar Fetters. “I la veritat és que funcionen molt bé. Ja li he donat la volta a les fulles, però el millor de tot és que a pesar que ja s'ha instal·lat un nou joc de fulles encara no ha estat necessari substituir cap dent. Per això, haig de felicitar a Atles Copco per la vida útil que ofereixen els seus equips”.

El representant d'Atles Copco, Rich Rose, director de canal de la regió occidental, també va afirmar que aquest suposava un testimoniatge positiu per Performance Equipment: “Donnie i el seu pare, que és tècnic d'aquest tipus d'equips, realment es preocupen per mantenir les seves màquines en bon estat. El que Donnie descobrís que combinar les mordasses demoledoras amb un martell podia estalviar-li temps i diners demostra el tipus d'home de negocis enfront del que ens trobem. Ells animen als seus clients a acceptar treballs d'aquesta envergadura, per la qual cosa la velocitat és essencial. Una vegada que s'inicien els treballs, comença el compte enrere i els pot costar una fortuna no concloure el treball a temps”.

Fetters va explicar: “Vaig quedar totalment convençut amb les mordasses demoledoras en un treball anterior”. Aquest treball va tenir lloc fa dos anys en Denver, en l'avinguda 84th Avenue i la Interestatal 25. Des d'aquell primer treball, Performance Equipment ha enviat les seves mordasses demoledoras CC 3300 per altres 14 projectes aproximadament.

Fetters va afirmar que sens dubte tornarà a combinar en futurs treballs les mordasses demoledoras amb un martell, però solament emprarà quatre màquines, dues mordasses i dos martells. “La veritat és que els equips que teníem eren una exageració”, va relatar Fetters. “Encara que no hi ha dubte que era alguna cosa positiu per a nosaltres, malgrat ser exagerat, tenint en compte la limitació de temps”.

Encara que solament disposaven de la meitat de temps originalment programada per realitzar els treballs de demolició, els equips van acabar a temps el seu treball restant tan sol una mica de neteja per acabar. A pesar que es van trencar algunes mànegues en atacar els reforços d'acer, els equips es van reparar immediatament i no van sofrir més contratemps durant els treballs. El pont de substitució va ser transportat fins a la seva ubicació sense problemes i conforme al pla. El nou pont del carrer Pecos Street es va obrir al tràfic rodat segons el programat.

Empreses o entitats relacionades

Atlas Copco, S.A.E. - Div. Compresores

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    10/10/2024

  • Newsletter Obras públicas

    08/10/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis