Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Canales calientes, una tecnología en constante evolución
Hasco aposta per la recerca com a eina competitiva

Canales calents, una tecnologia en constant evolució

Irene Relda24/03/2014

Daniel Vizuete Andújar, responsable de vendes de Hasco Ibèrica, S.L.O. explica a Interempresas / Plàstics Universals com la tecnologia de canals celientes no deixa d'evolucionar, adequant-se a les actuals necessitats de producció, que demanda canvis ràpids de color, equilibri entre cavitats, que garanteixin la qualitat del punt d'injecció, que optimitzin el sistema de descàrrega de material fos... Amb els anys, s'han millorant aspectes fonamentals com el disseny equilibrat, el perfil de temperatura, la conducció del material, la longevitat i fiabilitat dels components. En definitiva, els companys de fátiga dels motlles, als quals acompanyen en el seu constant viatge cap a la complexitat.

Daniel Vizuete Andújar, responsable de vendes d'Hasco Ibèrica, S.L.O.
Daniel Vizuete Andújar, responsable de vendes d'Hasco Ibèrica, S.L.O.

El sector de la injecció de plàstic està evolucionant ràpidament, per la qual cosa les necessitats i requeriments de les peces de plàstic quant a materials i costos obliguen a utilitzar noves tecnologies i estratègies per afrontar amb èxit els nous desafiaments. “Com a proveïdors del sector això ens exigeix l'adaptar-nos als nous requeriments utilitzant els millors materials i tecnologies per garantir la fiabilitat i durabilitat dels nostres sistemes d'injecció des del filtre unitari fins als més complexos sistemes de 64 filtres amb obturació accionades amb servomotores, passant per sistemes de canal calent apilat, asimètrics o multimaterial”, afirma Daniel Vizuete Andújar, responsable de vendes de Hasco Ibèrica, S.L.O. La companyia també disposa d'una gran varietat en canals calents estandarditzats que pot subministrar en menys d'una setmana.

Segons explica, com a proveïdors de sistemes d'injecció el seu principal objectiu és el de subministrar en cada cas una solució específica per aconseguir el màxim rendiment. Per això, compten amb diferents tipus de filtres per incorporar al sistema d'injecció o utilitzar individualment, depenent del material a processar. Cadascun dels diferents tipus de filtres combina diferents models de capdavanteres per garantir la millor qualitat de punt d'injecció en qualsevol aplicació, des de poliolefinas fins a resines d'enginyeria molt abrasives i que requereixen alta pressió.

La importància dels filtres

Sense restar-li importància a la responsabilitat que recau sobre els blocs distribuïdors, per Vizuete, els filtres són el punt més crític d'un sistema d'injecció, sobretot en el processament de materials tècnics. Aquestes són l'enllaç entre el bloc i la cavitat i, depenent de la seva geometria, la seva massa, contacte amb el motlle, lectura de la temperatura o materials utilitzats en la seva construcció, afectarà en major o menor grau a la qualitat de la peça, aspecte de la marca del punt d'injecció, temps en els canvis de color o temps de cicle.

Imagen

Els canals calents i la millora de la producció

Amb l'actual situació del mercat de màxima competitivitat, els inyectadores i fabricadors de motlles necessiten solucions de sistemes d'injecció que siguin fiables, que maximitzin la repetitividad i que millorin l'eficiència de producció per a tot tipus d'aplicacions. “Els actuals sistemes de canal calent poden oferir-li tots aquests requisits i, a més, una considerable reducció en els costos de producció”, sosté Vizuete.

Entre altres avantatges, aquest tipus de sistemes en l'actualitat simplifica la construcció del motlle i millora la qualitat de la peça. Però, per a responsable de vendes de Hasco Ibèrica, S.L.O., l'avantatge més obvi és l'estalvi econòmic en el cost de la peça, a causa de l'alt valor de la matèria primera, així com l'estalvi energètic i de la mà d'obra. “Els canals calents tenen sentit fins i tot quan es requereixen petites sèries de peces modelades”. D'altra banda, el sistema de canal calent pel que fa al sistema tradicional de canal fred requereix menys consum de material, menys energia, disminueix el temps cicle i elimina els costos de manipulació i reciclat dels brancs. “Un sistema de canal calent òptim és aquell que és capaç de produir la màxima quantitat d'un producte utilitzant la mínima quantitat de recursos de l'usuari”, assegura Vizuete.

Hasco+R+D

La recerca i el desenvolupament és una part “fonamental” d'Hasco. “Sempre se'ns ha reconegut per la gran quantitat de productes innovadors i d'alt rendiment del nostre catàleg. Per a això, el millor camí és invertir en R+D i envoltar-se dels millors col·laboradors com a universitats, centres tecnològics i, com no, dels nostres propis clients”, afirma Vizuete. El departament de R+D de la companyia compta amb la seva pròpia planta pilot, en la qual els nous productes se sotmeten a proves exhaustives abans de determinar si es llancessin al mercat. A més, compta amb acords amb importants inyecctadores als quals els construeix motlles en els quals incorpora els seus productes en fase de desenvolupament perquè puguin determinar i garantir la fiabilitat abans d'incorporar-ho al seu catàleg.

L'adaptació de la tecnologia 

Des dels sistemes de canal calent originals fins als actuals, l'evolució ha estat constant i s'han millorant aspectes fonamentals com el disseny equilibrat, el perfil de temperatura, la conducció del material, la longevitat i fiabilitat dels components, així com els controladors de temperatura, que, per Vizuete, són una part “fonamental” en un sistema de canal calent: “Sense la seva evolució no podríem fer front amb garantia als requeriments de molts processos de producció que avui se'ns presenten”.

Els motlles continuaran sent cada vegada més complexos i, per tant, els sistemes de canal calent i els seus components hauran de seguir millorant per adaptar-se als nous requeriments. Un altre aspecte que destaca el responsable de vendes d'Hasco Ibèrica, S.L.O. és que els terminis de lliurament seran encara més reduïts, per la qual cosa els fabricants hauran de treballar en aquesta línia, oferint components més fàcils d'adaptar al projecte i, alhora, més específics a cada sector de mercat per aconseguir un màxim rendiment. “Hem de proporcionar la informació de disseny més ràpidament i ser capaços de coordinar projectes de forma eficaç sobre una base global, oferint a més un servei proper i àgil de forma local”, apunta Vizuete.

Sobre Hasco

Des dels seus orígens, fa 90 anys, com a petit taller artesanal fins als nostres dies, com un dels principals proveïdors de la indústria del motlle a tot el món, Hasco busca l'eficàcia i la qualitat, valors que, sumats a un servei cooperatiu orientat al client, determinen “l'èxit de l'empresa i el dels seus clients a llarg termini”.

La divisió de sistemes de canal calent d'Hasco és “sinònim d'experiència” en el modelo per injecció i, gràcies al seu treball de proximitat amb el client, aconsegueix subministrar sistemes d'injecció fiables i perfectament adaptats als requeriments de la peça, del procés d'injecció i a les necessitats en la construcció del motlle.

Empreses o entitats relacionades

Hasco Ibérica Normalizados, S.L.U.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    12/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    10/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis