Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a 'El campeón en ahorro de combustible'
La línia EfficientLine de MAN, ara també disponible en versió Euro 6

'El campió en estalvi de combustible'

Redacció Interempresas14/10/2013

El preu en alça constant del diésel, una pressió cada vegada major de la competència, així com unes especificacions mediambientals més severes, suposen grans reptes per a les empreses que treballen amb flotes. Els clients han d'incrementar la seva rendibilitat i reduir les despeses d'explotació totals. MAN ha sabut reaccionar davant les necessitats dels clients i ofereix models MAN EfficientLine per al transport de llarga distància, concebuts amb coherència per integrar l'eficiència del carburant.

Aquests camions especialment respectuosos amb el medi ambient han convençut tant a la premsa especialitzada internacional com als clients. El TGX EfficientLine ha estat mereixedor de nombroses distincions a nivell internacional. Les xifres de vendes posen en relleu l'èxit al mercat: fins avui, s'han venut un total de més de 15.000 vehicles MAN EfficientLine.

Línia EfficientLine de MAN
Línia EfficientLine de MAN.

L'eficiència de transport més alta disponible també amb Euro 6

Ara, els vehicles MAN EfficientLine també permeten reduir considerablement el consum de carburant i les emissions de CO2 gràcies a l'Euro 6. S'han incorporat tots els elements que permeten incrementar l'eficiència, al mateix temps que es conserven els avantatges en el consum. Així, per exemple, en el TGX EfficientLine amb Euro 6 es constata una reducció del consum fins a 3 litres per cada 100 quilòmetres, en comparació d'un vehicle estàndard. Els TGX EfficientLine que substitueixen a camions de llarga distància convencionals es tradueixen en un estalvi de fins a 4.500 litres de diésel o dotze tones de CO2 anuals. A més del model bàsic, el tractor de semirremolque TGX de dos eixos amb cabina XLX, també estan disponibles els models TGS i TGX amb tres eixos, cabines de conductor més grans o més petites i diferents tipus de suspensió amb paquets EfficientLine. Així mateix, MAN ofereix els paquets EfficientLine pel TGS destinat al transport de llarga distància. A partir de juliol de 2013, MAN ofereix el sistema d'assistència de frenat d'emergència Emergency Brake Assist (EBA) també per als nous models EfficientLine.

Els models EfficientLine també estan disponibles als mercats fora d'Europa
Els models EfficientLine també estan disponibles als mercats fora d'Europa.

A més, el nou TGX EfficientLine amb Euro 6 ve equipat de sèrie amb MAN TeleMatics, la solució eficaç per al control de flotes, la gestió de parcs mòbils i la logística. El maquinari ja està preinstalado, els clients poden provar gratuïtament durant quatre mesos el programari telemàtic i deixar-se convèncer pels avantatges d'un ús econòmic dels vehicles, així com per uns processos de transport més transparents. El nombre d'unitats és limitat.

Transport eficient gràcies a una configuració òptima del vehicle

L'EfficientLine de MAN aposta per un transport especialment eficient, tant si s'opta pel tractor de semirremolque de llarga distància TGS EfficientLine 4x2, com si s'equipa un vehicle amb el paquet EfficientLine.

Es va tenir molt en compte el fet que la resistència de l'aire sigui una de les principals culpables del consum de combustible a l'hora d'incorporar la configuració aerodinàmica òptima del vehicle. En aquest cas, s'ha renunciat a accessoris com les viseres antideslumbrantes o les botzines d'aire comprimit. A més, la correcta col·locació de l'alerón i del revestiment lateral del xassís aerodinàmic contribueixen a estalviar combustible. El limitador de la velocitat de conducció s'ha fixat en 85 km/h en lloc de 89 km/h, reduint així la resistència de conducció en un deu per cent. També s'empren pneumàtics Energy que, gràcies a la seva especial barreja de materials i al seu mètode de construcció, redueixen la resistència a la rodadura i el consum de carburant.

Més de 15.000 vehicles EfficientLine de MAN en funcionament a nivell mundial
Més de 15.000 vehicles EfficientLine de MAN en funcionament a nivell mundial.

El notable increment de l'eficiència no només s'aconsegueix amb la millora de components individuals, sinó que és el resultat de l'elevada competència de desenvolupament de MAN en l'optimització de tota la cadena cinemàtica. Els diferents components, com el motor diésel Common Rail, els components de la cadena cinemàtica amb pèrdues mínimes i l'estratègia de commutació intel·ligent MAN TipMatic estan harmonitzats els uns amb els altres aconseguint així una interacció òptima. L'alternador amb 120 A posseeix una eficiència energètica d'un quatre per cent més i gaudeix així d'una vida útil perllongada. La llum de marxa diürna requereix aproximadament una quarta part de la potència de la llum d'encreuament halògena. L'Air Pressure Management (APM) de MAN desconnecta automàticament el compressor d'aire quan no és necessari, disminuint així la dissipació d'energia en la producció d'aire comprimit. El dipòsit d'aire comprimit, el dipòsit de combustible i les llandes d'alumini contribueixen al lleuger pes del vehicle, si ben no cal oblidar que una conducció eficient exerceix un paper determinant en l'estalvi de combustible. És per això que a l'hora de comprar un vehicle, els clients reben un xec ProfiDrive MAN: especialistes experimentats de MAN ensenyen a conduir de forma rendible i estalviant combustible en el marc d'un mòdul teòric i pràctic.

Gràcies a l'Euro 6, es manté intacta l'avantatge quant al consum
Gràcies a l'Euro 6, es manté intacta l'avantatge quant al consum.

Eficiència a nivell mundial

L'eficiència en el transport és cada vegada més important fins i tot als mercats fora d'Europa, entre uns altres, a causa que el preu dels combustibles augmenta notablement també als països emergents. Per això, el concepte EfficientLine adquireix una rellevància universal per a MAN. Així, per exemple, en 2012 MAN va estrenar l'EfficientLine TGX al mercat sud-coreà, caracteritzat pel seu pes estratègic. Igual que a Europa, han de complir-se uns requisits comparables d'eficiència del transport.

En el marc del tour d'EfficientLine 2012 a Sud-àfrica, l'EfficientLine TGS també va gaudir d'un gran èxit en la seva introducció al país del cap. MAN també ofereix tractors de semirremolque EfficientLine TGS al mercat en creixement de Rússia, així com als països del Nord d'Àfrica.

EBA: sistema d'assistència de frenat d'emergència
EBA: sistema d'assistència de frenat d'emergència.

Els sistemes actius dels TG de MAN de la nova generació

Amb la col·laboració d'investigadors d'accidents, MAN treballa des de fa dècades en la recerca de les causes d'accident relacionades amb vehicles industrials. L'objectiu d'aquest projecte és establir correctament les prioritats de desenvolupament i elaborar mesures que redueixin just aquestes situacions de tràfic en les quals amb major freqüència tenen lloc els accidents de major envergadura. Els investigadors de MAN han desenvolupat determinadamente els sistemes de seguretat activa dels seus camions i autobusos sobre la base d'aquestes troballes. Els sistemes electrònics d'assistència, disponibles actualment de sèrie en els vehicles MAN, ajuden al conductor exactament en aquelles situacions que han resultat ser les causes més freqüents d'accidents.

Els nous vehicles TG de MAN compten amb un altre sistema de seguretat: el sistema d'assistència de frenat d'emergència (EBA: Emergency Brake Assist). Des de juliol de 2013, tots els models TG de la nova generació de MAN compten amb EBA: TGL, TGM, TGS i TGX.

El sistema d'advertiment d'abandó del carril (LGS) també està disponible ara amb els TG de la nova generació per a les gammes lleugeres TGL i TGM.

Empreses o entitats relacionades

MAN Vehículos Industriales (España), S.A.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    30/07/2024

  • Newsletter Obras públicas

    25/07/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis