Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Eduardo Porras Fernández, director de la división de energías renovables de Semi
“Volem contribuir al creixement de les energies netes, amb proposades clau en mà i solucions avançades”

Entrevista a Eduardo Porras Fernández, director de la divisió d'energies renovables de Semi

Redacció Interempresas18/06/2013
El Grup Semi segueix creixent en l'àmbit de les energies renovables, amb una participació cada vegada més destacada en instal·lacions termosolares, eòliques i fotovoltaiques. Una vegada consolidada la seva posició a Espanya, des de Semi també s'aposta fort ara per una estratègia d'internacionalització, obrint-se pas en mercats forans amb un alt potencial de creixement.
Eduardo Porras Fernández, director de la divisió d'energies renovables de Semi
Eduardo Porras Fernández, director de la divisió d'energies renovables de Semi.

Les energies renovables s'han convertit en una font de generació que cobra, cada dia, més pes en el mix energètic. Com contribueix el sector empresarial al seu desenvolupament?

La implantació de la generació d'electricitat a través de les diferents opcions que proporcionen les energies renovables és un objectiu perseguit no només a escala nacional, sinó internacional. La Unió Europea treballa perquè s'aconsegueixi que l'any 2020, el 20% de l'energia primària procedeixi d'aquestes fonts. Per aconseguir aquest repte fa falta una activitat conjunta d'administracions, institucions i empreses. En aquest últim cas, el paper que exerceixen les companyies del sector, entre les quals es troba Semi, és el d'aportar solucions innovadores i nous desenvolupaments tecnològics perquè les renovables siguin el més rendibles i eficients possible. Una forma d'aprofitar al màxim els recursos naturals i col·laborar en un futur més sostenible.

Quins són les aportacions més emblemàtiques de Semi en matèria d'energies renovables? Quin paper té la seva empresa en àrees com la termosolar?

En primer lloc, cal destacar que Semi ha incorporat en la seva línia de negoci les fonts renovables com una de les àrees d'especialització dins de la seva divisió d'energia. Des de la companyia s'ha contribuït a l'engegada de projectes d'especial envergadura relacionats amb l'energia termosolar. En conjunt i fins avui, l'experiència és molt gratificant, ja que s'ha aportat la nostra experiència, know-how i especialització.

Semi, al costat de la resta del sector, ha contribuït a establir fites importants que han posicionat al nostre país al capdavant mundial en tecnologies com la termosolar, amb iniciatives tan destacats com la central termosolar Manchasol I i II. En aquest projecte Semi ha executat la línia d'evacuació, a 220 Kv i de 45 quilòmetres de longitud. Les dades indiquen, a més, que és un àrea en ple creixement internacional, amb grans possibilitats per a companyies com Semi. Segons l'associació empresarial Protermosolar, el 82% de la potència termosolar instal·lada al món, 2.580 megavats (MW) en 2012, porta la marca Espanya. Les companyies espanyoles participen en el 64% dels projectes de termosolar en promoció o construcció a tot el món, i compten amb presència en mercats com Estats Units, Sud-àfrica, el Marroc i Abu Dhabi, on s'aixequen centrals amb un volum d'activitat de 10.000 milions d'euros.

Al costat dels projectes termosolares, Què destacaria de la trajectòria de Semi en el camp de l'energia eòlica?

L'energia eòlica exerceix també un paper molt important en matèria de generació d'electricitat sostenible. És, a més, una font amb molt futur tal com es destaca en l'últim informe del Consell Mundial de l'Energia Eòlica (GWEC) que indica que la seva capacitat mundial es duplicarà a 536 gigavatios (GW) l'any 2017.

Des de la divisió d'Energies Renovables de Semi treballem intensament en aquest camp per aportar les millors solucions al mercat i oferir serveis especialitzats que agilitin la seva implantació.

Tal ha estat el cas de projectes com el parc eòlic d'Huéneja, a Almeria, on Semi s'ha encarregat de l'execució de l'obra civil, camins i fonamentacions, així com del subministrament i instal·lació de materials per a infraestructura elèctrica de mitja tensió i fibra òptica. En aquest treball, clau en mà, la companyia ha procedit també a la instal·lació de 49 aerogeneradors, distribuïts en quatre parcs eòlics: Les Lomillas, Tres Viles, Lloma d'Ayala i Els Jarales.

El nostre objectiu ara és exportar l'experiència adquirida en el desenvolupament d'aquest tipus de parcs al nostre país i ampliar la presència de Semi en els nombrosos projectes internacionals on la indústria espanyola s'ha convertit en un referent de primer ordre pels seus avanços tecnològics i especialització.

La seva companyia també està darrere de projectes innovadors com les instal·lacions fotovoltaiques en hivernacles. Un avanç amb grans avantatges per al sector agrari No és així?

L'aplicació de les fonts renovables en els hivernacles té grans beneficis. La fotovoltaica, per exemple, és una manera de producció d'energia complementària que pot ser viable per al proveïment dels diferents sistemes necessaris per al seu funcionament.

Com bé assenyala, Semi ja ha desenvolupat projectes d'especial rellevància com la instal·lació fotovoltaica sobre hivernacles, en el municipi de Giave, a Itàlia, per Enervitabio. Es tracta d'un àrea de 40.537,8 metres quadrats on es van posar 12 mòduls en horitzontal sobre una estructura fixa. D'aquesta forma, s'aposta per portar l'energia fotovoltaica a àmbits on encara no és molt emprada.

Com veu el futur de la divisió d'Energies Renovables de Semi quant a nous reptes i objectius?

El nostre següent pas és intensificar el creixement exterior. Semi, dins de la seva política d'internacionalització, està realitzant una aposta decidida pels països emergents, com Sud-amèrica, on hi ha en marxa un gran nombre d'inversions i programes d'impuls a les renovables. A més, volem contribuir al creixement de les energies netes, amb proposades clau en mà i solucions avançades, en altres àrees d'expansió com pot ser Àsia, nord d'Àfrica. El futur de Semi anirà lligat al propi avanç d'aquesta tipus d'energies per aconseguir, entre tots, un futur sostenible, lliure d'emissions i respectuós amb el medi ambient.

Empreses o entitats relacionades

Sociedad Española de Montajes Industriales, S.A. - Grupo Semi -

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    12/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    10/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis