Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Un paseo por la ‘Historia de JCB’
Exposició de JCB dissenyada per generar noves vendes a tot el món

Un passeig per la ‘Història de JCB’

Redacció Interempresas11/06/2013
Prèviament a la visita al nou Centre d'Innovació de JCB en Rocester, JCB Maquinària va organitzar per a la delegació de la premsa tècnica espanyola un recorregut per la nova exposició ‘Historia de JCB’, una mostra única i permanent que mostra els vincles d'aquesta empresa amb la indústria des de l'any 1820.

El president de JCB, Sir Anthony Bamford, va expressar recentment el seu orgull pel desenvolupament del nou ‘centre d'experiències de clients’, l'exposició ‘Historia de JCB’, valorada en 5 milions d'euros, i per l'important paper que jugaran aquestes instal·lacions en l'obtenció de noves vendes, especialment als mercats emergents.

Primera part de l'exposició amb productes desenvolupats per la família Bamford al segle XIX
Primera part de l'exposició amb productes desenvolupats per la família Bamford al segle XIX.

“Es tracta d'un desenvolupament molt il·lusionant. És la primera vegada que es narra la història de la nostra empresa i les arrels de la meva família en la indústria de la fabricació en la forma d'una exposició permanent. Som una empresa innovadora i el nostre èxit durant els últims 66 anys s'ha basat en la innovació, la clau de la 'Història de JCB'. En aquesta exposició es mostra la nostra història, que és única, i una mica del que podem estar tots molt orgullosos”, assenyalava Sir Anthony Bamford.

“L'exposició ‘Historia de JCB’ és també una poderosa eina de vendes per als nostres clients, especialment als mercats emergents, on l'estima pels nostres orígens i el nostre prestigi els ajudarà a entendre la nostra empresa i la raó per la qual som l'elecció correcta per a les seves necessitats de maquinària en el futur", afegia el president de JCB.

Recreació del taller on la família Bamford va desenvolupar el seu primer remolc agrícola
Recreació del taller on la família Bamford va desenvolupar el seu primer remolc agrícola.

Uns orígens que es remunten a gairebé 200 anys

L'exposició té una superfície de 2.500 m2 i inclou 14 zones que porten al visitant en un viatge a través del temps, amb inici l'any 1820 quan els membres de la família Bamford eren ferrers en Uttoxeter, fins als nostres dies amb la gamma JCB RESSÒ de màquines que estalvien energia.

Inclou una secció que destaca la destresa en enginyeria de Bamfords Ltd, l'empresa d'enginyers agrícoles amb seu en Uttoxeter, i en la qual s'inclou una nota de comiat del seu director Henry Bamford al seu nebot Joseph Cyril Bamford  en la qual deia que “ja no es necessitaven els seus serveis”.

Un dels primers productes desenvolupats amb el nom de JCB
Un dels primers productes desenvolupats amb el nom de JCB.

El posterior èxit de Bamford i l'immens creixement global de l'empresa sota l'administració del seu fill Sir Anthony, president durant gairebé 36 anys, queda patent a les diferents zones.

L'àrea assignada a l'exposició ‘Historia de JCB’ va estar ocupada pel Centre de Disseny de JCB i l'Oficina de Plànols de Producció des de 1970 fins als inicis dels anys 1980, quan es van introduir les unitats de negoci específiques de cada producte i es va resituar als dissenyadors i delineants.

Manipulador telescòpic JCB 520-4, desenvolupat l'any 1981
Manipulador telescòpic JCB 520-4, desenvolupat l'any 1981.

En l'actualitat, els visitants d'aquesta exposició passen per l'antiga oficina del Sr. Bamford, on va treballar des de 1970 fins a la seva jubilació en 1975. Sempre al centre del disseny i desenvolupament d'enginyeria, allí disposava d'una visió completa del món de JCB. Des d'aquest costat de la seva oficina podia accedir a la seva adreça de disseny i als delineants i des de la finestra de la part posterior podia veure el progrés del desenvolupament de producció en el taller de recerca situat sota. En l'oficina encara es troben l'escriptori original del Sr. Bamford, les cadires i la taula de conferències. Els visitants també poden veure un bust de bronze de Mr JCB en el seu escriptori, un regal dels treballadors de JCB en 1954, l'any en què va presentar més de 250.000 lliures de bons de productivitat al seu personal.

Retrocargadora 3C MK 3, creada per JCB en 1977
Retrocargadora 3C MK 3, creada per JCB en 1977.

Així mateix, l'exposició inclou 10 de les màquines més famoses de JCB a través dels anys, i que van haver de passar-se a través de la teulada segons l'exposició anava prenent forma. S'inclou un dels primers productes del Sr. Bamford, un remolc basculant hidràulic, i la retrocargadora JCB 3 de 1962, prèviament restaurada.

Una de les atraccions principals de l'exposició és un gegantesc esquelet d'una excavadora d'erugues JCB JS200 construït amb barres d'acer de 8 mm i creat pel prestigiós artista Benedict Radcliffe, alguns dels treballs del qual puguin admirar-se en el Museu Victoria and Albert de Londres. Van ser necessaris cinc mesos de treball per al muntatge final de l'obra d'art, utilitzant aproximadament un quilòmetre de barra de ferro, amb un pes aproximat de dues tones, una desena part del pes de la màquina real que representa.

Esquelet d'una excavadora d'erugues JCB JS200 construït amb barres d'acer de 8 mm i creat pel prestigiós artista Benedict Radcliffe...
Esquelet d'una excavadora d'erugues JCB JS200 construït amb barres d'acer de 8 mm i creat pel prestigiós artista Benedict Radcliffe.

L'exposició també cobreix seccions sobre la manera en què el nom JCB es va convertir en una marca global; l'etologia del disseny i innovació de JCB; l'expansió fins a arribar a ser un fabricant global; el seu creixement com a fabricant de maquinària agrícola; la xarxa mundial de servei i peces de JCB; els productes JCB per a defensa i el desenvolupament del motor JCB i el vehicle Dieselmax, rècord de velocitat.

JCB Dieselmax, vehicle amb el qual la companyia va batre el rècord del món de velocitat amb motor diésel
JCB Dieselmax, vehicle amb el qual la companyia va batre el rècord del món de velocitat amb motor diésel.

JCB dóna la benvinguda en l'actualitat a un nombre aproximat de 15.000 visitants i s'espera que aquesta xifra arribi a 20.000 a partir de l'any proper, com a resultat del desenvolupament de l'exposició. S'estan fent els preparatius per obrir l'exposició als treballadors de JCB i les seves famílies en els propers mesos.

En la part final de l'exposició els visitants poden confirmar el compromís de JCB amb el medi ambient
En la part final de l'exposició els visitants poden confirmar el compromís de JCB amb el medi ambient.
Visita al Centre Mundial de Recanvis de JCB

La jornada organitzada per JCB Maquinària per a la premsa tècnica espanyola va incloure també una visita pel Centre Mundial de Recanvis que la companyia té en Staffordshire (Anglaterra) i que s'ha convertit en un model d'eficiència en el subministrament de tot tipus de peces i components, podent garantir el lliurament d'un 95% de les referències en menys de 24 hores en qualsevol part del món.

Aquestes imponents instal·lacions reben diàriament els materials dels diferents proveïdors amb els quals treballa JCB, emmagatzemen en les seves prestatgeries totes les referències de forma àgil i intuïtiva per accelerar els lliuraments i suposen finalment el punt de sortida de tots els recanvis per a la resta de punts d'emmagatzematge que té repartits JCB per diferents països o per al client final.

Empreses o entitats relacionades

JCB Maquinaria, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    17/10/2024

  • Newsletter Obras públicas

    15/10/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, MadridJornadas Interempresas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis