Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Case consigue un triplete en las obras de construcción de una carretera de Köthen

Casi aconsegueix un triplet en les obres de construcció d'una carretera de Köthen

15/11/2012

15 de novembre de 2012

Beton & Recycling GmbH de Bad Düben (Alemanya) utilitza tres màquines Casi d'última generació en posicions clau en la construcció de la carretera de circumval·lació de Köthen.

Quan va guanyar el contracte corresponent a l'obra 113a en l'autopista B6N, Beton & Recycling GmbH de Bad Düben, prop de Trobi an der Saale (Alemanya), es va trobar amb un treball lucratiu però també molt exigent. Tenia uns 50 dies per aixecar un terraplè amb la finalitat de preparar la construcció d'un pont en arc d'acer sobre el futur ferrocarril Trobi-Leipzig, als afores de Köthen, que en última instància formarà part de la connexió directa amb l'autopista A9.

Beton & Recycling GmbH va haver de dipositar immediatament aproximadament 200.000 tones de material a cada costat del pont. La pròpia flota de vehicles Iveco de l'empresa va transportar el material des d'un fossat de sorra proper fins a l'obra, on es va dipositar en capes i es va compactar.

Beton & Recycling va triar tres noves màquines Casi d'última generació per a les posicions clau de la cadena de producció. El cap d'obra, Torsten Hankel, encarregat també de la compra i el desplegament de les màquines, va sol·licitar una de les primeres màquines CX350C empleades a Alemanya per a les operacions d'extracció en un fossat de sorra.

Excavadora de cadenes Casi de la nova Sèrie C
Excavadora de cadenes Casi de la nova Sèrie C.
Amb la seva potència de 320 CV i un parell d'1.043 Nm, la nova excavadora de cadenes de la sèrie C és perfecta per a les exigents aplicacions d'excavació. Aviat va quedar clar que la capacitat de càrrega de la CX350C no era el principal factor a tenir en compte, sinó que la capacitat de transport era molt més important. Per aquest motiu, van ser necessaris més dúmperes d'altres operadors de transport de la regió per períodes breus.

El material que arribava s'escampava i amuntegava amb un nou buldòzer LGP (large grouser pads) 1650L; el primer dózer Casi d'aquest tipus utilitzat a Alemanya. Torsten Hankel explica la raó per triar aquesta màquina. “Existia un bon motiu per optar per la versió LGP: ofereix una excepcional flotabilitat. Köthen es troba en el centre de Magdeburger Börde, i encara que l'omnipresent sòl de loess pot ser una benedicció per als agricultors, també planteja grans problemes als constructors en determinades circumstàncies.

El sòl de loess es caracteritza per ser un gra extremadament fi, gairebé com el llim. De fet, el gra del sòl de loess no pot tan si més no determinar-se. Quan el clima és sec, cal fer front a unes condicions d'abundant pols i quan plou, aviat ens trobem enfonsats fins al genoll en el fang. Fins i tot amb calor i sequedat, com en aquests moments, podem quedar-nos atrapats en aquest material extremadament solt, com si estiguéssim en el Sahara. Per això, necessitem un buldòzer capaç d'enfrontar-se a aquestes condicions del terreny, però amb suficient embranzida com per reunir el material amb la màxima rapidesa possible”.

El Sr. Henkel afegeix: “Venim utilitzant màquines de construcció Casi en les nostres obres des de fa anys, així que quan aquest buldòzer va aparèixer al mercat europeu, no ho dubtem. El sòl sec és un joc de nens per la 1650L, però ja hem vist que la màquina desenvolupa també suficient embranzida en sòls humits i profunds. En poques paraules, la nostra nova adquisició es comporta perfectament i fa amb exactitud el que esperem d'ella. No podem demanar més".

El tràfic era molt dens, per la qual cosa per transportar la quantitat necessària de material a l'obra es va necessitar un dipòsit intermedi en aquesta, fins i tot quan el dózer estava treballant a la màxima potència. El material es va emmagatzemar temporalment en un remolc de càrrega, arrossegat per un tractor MX285 Casi IH, i en diversos dúmperes. La tercera màquina nova de Beton & Recycling GmbH va assumir les seves funcions: un nou tipus de carregadora de pneumàtics 1021F que no té problemes per enfrontar-se a volums de fluxos de material, gràcies a la seva pala de 4,4m3. Mentre als camions els resulta difícil trobar agarri en el material en pols amb pneumàtics per a carretera, la gran carregadora de pneumàtics amb els seus eixos ZF i el seu bloqueig del 100% en l'eix davanter se sentia a casa, fins i tot amb la pala plena i breus recuperacions.

El cap d'obra Christian Palkies explica: "El material extremadament fi cobria per complet totes les rutes d'accés, i les ràpides màquines aixecaven una enorme quantitat de pols que formava amb rapidesa una capa d'un dit d'espessor i penetrava per cada recoveco i escletxa. El disseny de la caixa del nou sistema de refrigeració de la 1021F admet aire fresc i net i ofereix nombrosos avantatges. Amb aquesta quantitat de pols, els refrigeradors no poden romandre totalment nets, però la nova caixa de refrigeració és fàcil de netejar. Fins i tot treballant, són suficients breus ràfegues del ventilador inversor per eliminar la brutícia de la carcassa. És una idea molt intel·ligent”.

Empreses o entitats relacionades

Case Construction Equipment (CNH Industrial Maquinaria Spain)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    10/10/2024

  • Newsletter Obras públicas

    08/10/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis