Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Las ventas al exterior del sector de la madera y el mueble español crecen un 3,1%
Resultats de Confemadera sobre el comerç exterior del sector fusta i moble del primer quadrimestre de 2012

Les vendes a l'exterior del sector de la fusta i el moble espanyol creixen un 3,1%

Redacció Interempresas05/07/2012
La Confederació Espanyola d'Empresaris de la Fusta (Confemadera) ha fet públics, al costat de la Federació Empresarial de la Fusta i el Moble d'Euskadi (Femabask), a Vitòria els resultats de comerç exterior de productes de fusta i moble corresponents al primer quadrimestre de 2012, que llancen una xifra de 800,7 milions d'euros en vendes sectorials a l'exterior, la qual cosa suposa un augment del 3,1% respecte al mateix període de 2011. D'aquesta xifra 354,7 milions d'euros corresponen a les manufactures de fusta i 446 milions d'euros al moble. Per la seva banda, les importacions han caigut un 12,6%, amb 1.056,1 milions d'euros en compres en l'exterior (361,4 milions dels productes de fusta i 694,7 milions d'euros de mobles).

Catalunya se situa com la Comunitat Autònoma líder en exportacions de fusta i moble, amb 179,9 milions d'euros i una pujada del 10,1% respecte al primer quadrimestre de 2011, seguida de Galícia, amb 159,8 milions d'euros i un augment de l'11,6%, Comunitat Valenciana (146,6 milions, +6,7%) i País Basc (44,2 milions d'euros, -2%).

Francis Huidobro (esq.), president de Confemadera i Femabask, i Francesc de Paula Pons, secretari general de Confemadera...
Francis Huidobro (esq.), president de Confemadera i Femabask, i Francesc de Paula Pons, secretari general de Confemadera.

Els productes espanyols de fusta i moble tenen com a principal destino la Unió Europea i, dins d'ella, són els països veïns França i Portugal els primers destinataris de productes. Així França, amb 197,1 milions d'euros, se situa al capdavant entre els compradors de manufactures espanyoles de fusta i de moble, seguit de Portugal, amb 143,3 milions, i Regne Unit, amb 50,9 milions d'euros.

Importacions

Per comunitats autònomes, Catalunya lidera les importacions de productes de fusta i moble, amb 330,6 milions d'euros en compres en l'exterior i un descens del 4,7% respecte al mateix període de l'any anterior. A continuació se situen Madrid (155,8 milions -16,6%), Comunitat Valenciana (140,7 milions d'euros, -17,7%) i Galícia (81,9 milions, -12%).

Quant a l'origen de les importacions de productes de fusta i de moble, Xina se situa com a primer proveïdor d'Espanya, amb 200,4 milions d'euros, seguit de Portugal, amb 151,2 milions, i Alemanya (121,6 milions d'euros).

Campaña de posicionament en prescripció internacional

Confemadera continua treballant en la campanya de posicionament de la imatge del sector de la fusta a nivell internacional que va començar amb èxit el passat any, amb l'objectiu que el sector de la fusta es posicioni i sigui visible pels prescriptores als mercats internacionals, consolidant la imatge de la indústria de la fusta com a sector creatiu i dinàmic.

En aquesta ocasió, aprofitant les tendències actuals, el fil conductor està basat en els ‘mestres espanyols de la fusta’, tornant a les formes i materials tradicionals i mostrant l'experiència de creadors d'avantguarda que produeixen articles únics i fan de la fusta el seu material de treball. Per a això, la confederació ha realitzat un vídeo sobre l'elaboració d'una bicicleta de fusta, Axalko Woodbycicle, per l'empresa basca de fusteria Txirbil. Com a resultat, el vídeo ha generat més de 4.000 visites i més de 30.000 impressions al llarg de dues setmanes en països de tot el món, i ha aparegut en els millors blogs internacionals de disseny, convertint-se així en un èxit de comunicació.

El vídeo està disponible a la pàgina web de Confemadera (http://www.confemadera.es/sala-de-prensa/videos) i al canal de You Tube de la Confederació (http://www.youtube.com/user/confemadera).

Fotograma del vídeo de Confemadera sobre l'elaboració d'una bicicleta de fusta, Axalko Woodbycicle, per l'empresa basca de fusteria Txirbil...
Fotograma del vídeo de Confemadera sobre l'elaboració d'una bicicleta de fusta, Axalko Woodbycicle, per l'empresa basca de fusteria Txirbil.

El País Basc, la quarta autonomia més exportadora

El País Basc se situa en el primer quadrimestre de 2012 com la quarta autonomia més exportadora del sector fusta i moble amb 44,2 milions d'euros en vendes a l'exterior i un descens del 2% respecte al primer quadrimestre de 2011. D'aquesta xifra 18,4 milions d'euros corresponen a les manufactures de fusta i 25,8 milions d'euros al moble. Quant a les importacions de productes de fusta i moble en la comunitat, aquestes van ser de 34,2 milions d'euros, amb una baixada del 21,5% respecte al mateix període de l'exercici anterior (15,5 milions d'euros correspon als productes de fusta i 18,7 milions al moble).

Per destinacions, França és el principal soci comercial de les empreses basques de la fusta i el moble, amb compres per valor de 20,6 milions d'euros, seguit pel Marroc (2,3 milions euros), Alemanya (2 milions d'euros) i Estats Units (1,8 milions).

Els productes del sector de la fusta (excloent moble) més exportats pel País Basc en el primer quadrimestre 2012 van ser la fusta contrachapada (8,6 milions), la fusta serrada o escalabornada longitudinalment (2,3 milions) i les altres manufactures de fusta (1,6 milions d'euros).

Respecte a l'origen de les importacions regionals de productes de fusta i moble Xina, amb 6,5 milions d'euros, França, amb 5,2 milions d'euros, Portugal (4,2 milions) i Itàlia (3,2 milions) encapçalen la llista. En aquest cas, els productes més importats (excloent moble) per les empreses basques són fusta serrada o escalabornada longitudinalment (3,2 milions), obres i peces de fusteria per a construccions (3,2 milions d'euros), manufactures de boteries (1,4 milions) i els taulers de fibres de fusta (1,2 milions d'euros).

Empreses o entitats relacionades

Confemadera Hábitat - Confederación Española de Empresarios de La Madera

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Hábitat

    07/10/2024

  • Newsletter Hábitat

    30/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis