Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a En vigor el Plan de Apoyo al Sector de la Madera y el Mueble

En vigor el Pla de Suport al Sector de la Fusta i el Moble

17/12/2009

17 desembre 2009

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar el passat dia 30 de novembre el Reial Decret pel qual s'aproven les mesures per facilitar l'adaptació laboral prevista en el Pla de Suport al Sector de la Fusta i el Moble, després de la seva aprovació en Consell de Ministres, celebrat el passat dia 13 de novembre. Aquestes mesures afectaran 140.000 treballadors i potenciaran la competitivitat d'aquesta indústria millorant la seva capacitat d'adaptació a les noves condicions del mercat i les condicions laborals d'aquest.

El Govern va dotar al pla de 77 milions d'euros amb la finalitat de potenciar la competitivitat i transformació d'un sector que compta amb un enorme pes específic dins de la nostra economia, amb 36.781 empreses. Amb l'aprovació del Reial decret i la seva publicació al BOE entren ja en vigor les mesures sociolaborals del Pla, on es plantegen diferents línies d'actuació prioritàries:

  1. Mesures adreçades al manteniment de l'ocupació
  2. Mesures per facilitar el reciclatge professional i la plena ocupació dels professionals del sector
  3. Mesures per incentivar la contractació de treballadors excedents del sector, amb especial atenció a col·lectius desfavorits o escassament representats
  4. Mesures específiques adreçades a treballadors de més edat.
  5. Mesures per facilitar el compliment de les obligacions laborals i de la Seguretat Social per part de les empreses en processos de reestructuració i suspensió de contractes de treball.
  6. Mesures per facilitar l'accés a la jubilació parcial.
  7. Comissió Paritària de Seguiment i Control del Pla de Suport al Sector de la Fusta i el Moble, que rebrà informació trimestral sobre les diferents ajudes que siguin demanades a l'empara del Pla.

Per Francesc de Paula Pons, secretari general de Confemadera, "el Pla de Suport a la Indústria de la Fusta i el Moble suposa culminar el gran esforç conjunt que desenvolupa el sector per transformar-se i mantenir la seva puixança en un escenari cada cop més complicat. Constitueix a més un èxit importantíssim, ja que som el cinquè sector industrial a aconseguir l'aprovació d'un pla propi el que posa de manifest el compromís del Govern amb la nostra indústria i la seva preocupació per atendre les necessitats d'un important nombre d'empreses del sector. Només amb el ple suport de l'Administració, i amb una forta aposta per la innovació i la competitivitat, les nostres empreses aconseguiran fer front a la situació de crisi que travessem ".

Empreses o entitats relacionades

Confemadera Hábitat - Confederación Española de Empresarios de La Madera

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Hábitat

    07/10/2024

  • Newsletter Hábitat

    30/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis