Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El futuro del sector de la madera y el mueble, a debate
Empresaris, diputats i senadors participen en la segona edició del fòrum 'Club de la Fusta'

El futur del sector de la fusta i el moble, a debat

Redacció Intempresas26/10/2009

26 octubre 2009

El 'Club de la Fusta', fòrum impulsat per la C onfederación Espanyola d'Empresaris de la Fusta (Confemadera) , que reuneix diputats, senadors i empresaris per debatre sobre la situació de la indústria de la fusta i el moble, celebrava el passat 21 d'octubre a Madrid la seva segona edició, en què van participar més de 30 representants polítics i empresarials.

El 'Club de la Fusta' va néixer el 2008 amb l'objectiu de facilitar la comunicació dels dos estaments (polític i empresarial), i donar a conèixer la realitat d'aquest sector, de manera que els seus reptes, dificultats i fortaleses es valorin de cara a la posada en marxa d'iniciatives concretes que puguin influir sobre la seva activitat (legislació, política industrial, etc.).

D'esquerra a dreta, Pedro García Moya, president de Confemadera, i Francesc de Paula Pons, secretari general de la confederació...
D'esquerra a dreta, Pedro García Moya, president de Confemadera, i Francesc de Paula Pons, secretari general de la confederació.

La indústria de la fusta i el moble, que aglutina a Espanya a gairebé 37.000 empreses i assoleix una xifra de negoci anual superior als 23.000 milions d'euros, viu actualment un important procés de canvi, on és important posar l'accent en un major ús de productes de fusta provinents d'una gestió forestal sostenible per mitigar el canvi climàtic, perquè la fusta és l'únic material que compleix la doble funció d'emmagatzemar el CO 2 prèviament absorbit pels arbres i, alhora, reduir les emissions de CO 2 a l'atmosfera. Al llarg del seu cicle de vida dels productes de fusta amb prou feines consumeixen energia: 1 metre cúbic de fusta emprat en l'edificació significa la retirada de 2 tones de CO 2 de l'atmosfera.

L'ús de la fusta davant el canvi climàtic, tema central en l'agenda de la seva segona reunió

I aquests temes van centrar precisament les intervencions de Francesc de Paula Pons, secretari general de Confemadera, Juan Fernández-Golfín, coordinador del departament de productes forestals del Centre d'Investigació Forestal (CIFOR-Inia) i coordinador del Comitè Tècnic del projecte 'Construir con Madera ', que va parlar sobre la contribució dels productes de fusta a la reducció de la petjada ecològica del procés constructiu, i Luis García, vicerector d'Alumnes de la Universitat Politècnica de Madrid, que va exposar la importància de cuidar els boscos gestionant de manera sostenible i de legislar i dotar pressupostàriament els plans establerts, perquè sigui possible compensar tots els beneficis socials i mediambientals que aporten els boscos i que en l'actualitat no són valorats. L'obertura i el tancament de l'acte van córrer a càrrec de Pedro García Moya, president de Confemadera, i Alfredo Roé, president de Federmueble, respectivament.

Senadors i diputats, amb la fusta

Entre els representants del Senat van assistir Adolfo Abejón, portaveu de la Comissió de Ciència i Innovació (Grup Parlamentari Popular) per Valladolid, Josep Maria Batlle, portaveu de la Comissió de Medi Ambient, Agricultura i Pesca (Grup Parlamentari Entesa Catalana de Progrés) per Lleida; Maria Luisa Ceballos, portaveu de la Comissió d'Indústria, Turisme i Comerç (Grup Parlamentari Popular) per Andalusia; Fidel Cerezales, secretari segon de la Comissió de Foment (Grup Parlamentari Popular) per Lleó; Josep Maria Esquerda, portaveu de la Comissió de Indústria, Turisme i Comerç (Grup Parlamentari Entesa Catalana de Progrés) per Lleida; Antonio Hurtado, portaveu de la Comissió d'Economia i Hisenda (Grup Parlamentari Socialista) per Còrdova; Acurada Iranzo, portaveu de la Comissió de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ( Grup Parlamentari Socialista) per Terol, José Ignacio Palacios, portaveu de la Comissió d'Indústria, Turisme i Comerç (Grup Parlamentari Popular) per Navarra, José Manuel Pérez, portaveu de la Comissió de Foment (Grup Parlamentari Mixt) per Galícia; Efrén Martínez, portaveu de la Comissió de Peticions (Grup Parlamentari Popular) per Sòria; Lore Miren Leanizbarrutia, portaveu de la Comissió de Ciència i Innovació (Grup Parlamentari de Senadors Nacionalistes) per Guipúscoa, José Valín, portaveu de la Comissió de Medi Ambient, Agricultura i Pesca (Grup Parlamentari Popular) per Castella i Lleó.

Pel costat dels diputats van assistir Alejandro Alonso, vocal de la Comissió d'Economia i Hisenda (Grup Parlamentari Socialista) per Toledo; María José Fernández, vocal de la Comissió d'Indústria, Turisme i Comerç (Grup Parlamentari Socialista) per Navarra; Fernando Moraleda, vocal de la Comissió d'Indústria, Turisme i Comerç (Grup Parlamentari Socialista) per Ciudad Real, Maria Marañón, vocal de la Comissió d'Afers Exteriors (Grup Parlamentari Socialista) per Guipúscoa; Fernando Boada, secretari primer de la Comissió de Ciència i Innovació (Grup Parlamentari Socialista) per Guipúscoa; María José Fernández, portaveu adjunt de la Comissió d'Indústria, Turisme i Comerç (Grup Parlamentari Socialista) per Navarra.

La gestió forestal sostenible va centrar gran part del debat...
La gestió forestal sostenible va centrar gran part del debat, amb intervencions al voltant de la necessitat de crear una legislació clara sobre això o la contribució dels productes de fusta a la reducció de la petjada ecològica del procés constructiu. Foto: Brian Lary.
El 'Club de la Fusta' és un fòrum promogut per Confemadera per intercanviar opinions i experiències relatives a aquesta indústria

Per Francesc de Paula Pons, secretari general de Confemadera, "especialment en moments com aquest, en què l'economia viu un moment convuls, és fonamental apostar per la continuïtat de vies de comunicació com el 'Club de la Fusta', que potenciïn sinergies i aliances estratègiques per revitalitzar la indústria, i on es pretén conscienciar de temes tan importants com la lluita contra el canvi climàtic, on la fusta té un paper crucial ".

Empreses o entitats relacionades

Confemadera Hábitat - Confederación Española de Empresarios de La Madera

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Hábitat

    07/10/2024

  • Newsletter Hábitat

    30/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis