Construcciones Mecánicas Mupem, S.A. - Torns automàtics

Mupem Supra 30/42/60/80

Torns automàtics: multicarro a CNC

Fotografia de Torns automàtics
Els torns automàtics Supra 30/42/60/80 de Mupem són multicarro a CNC.

Els quatre carros radials (verticals i horitzontals) estan controlats via motors de corrent altern amb encóder incorporat i regulació de l'avanç per CNC.

Transmeten el moviment per mitjà de clavegueres a boles de gran precisió i gràcies al seu exclusiu control, poden treballar simultàniament.

Els carros horitzontals es desplacen al llarg de l'eix Z i de l'eix X, permetent la interpolació entre tots dos eixos per realitzar tornejats paral·lels, cònics o circulars. Es poden simultanejar fins a cinc eines.

La torreta elèctrica és extra ràpida, servocontrolada i bidireccional de 8 estacions. Com a opció, aquesta torreta pot ser motoritzada per adaptar portaeines rotatius així com un dispositiu síncron o pick up que juntament amb la unitat de segones operacions permet obtenir una peça acabada en un només cicle.

La motorització de la torreta permet la realització de trepants ràpids, roscats sistemàticament diferencial, així com l'adaptació de dispositius especials com portasierras alternatius o rotatives.

El dispositiu “pick up” conté una pinça de diàmetre a determinar en funció del diàmetre de la peça a mecanitzar i gira de forma sincronitzada amb la claveguera principal amb la finalitat de capturar la peça per, una vegada tronzada, presentar-la contra un dels dos portaeines de la unitat de segones operacions obtenint al final del procés una peça acabada.

Per qui necessiti tallar i achaflanar tub existeix l'opció de muntar un contrahusillo sincronitzat amb la claveguera principal amb la finalitat de capturar el tub per tronzar i realitzar xamfrans tant interiors com a exteriors per la part posterior de la peça.

El contrahusillo té el mateix pas de barra que la claveguera principal, permetent l'extracció de la peça per darrere, menys en el 80 que té pes de 60.

Com a dispositius opcionals compta amb l'accessori de tornear polígons i fresar rosques, “pick up” per tronzar sense punta i realitzar segones operacions. motorització de la torreta o unitat de segones operacions d'una o dues eines. També pot incloure sistema de subjecció de pinça hidràulica, parada i posicionament de la claveguera principal. dispositiu de trepat transversal, extractor d'encenalls i recogedor de peces.