Renishaw Ibérica, S.A.U. - Sondes, sensors, palpadors i detectors dimensionals

Renishaw OMP40

Sonda ultracompacta: per a màquines petites i màquines d'alta velocitat

Fotografia de Sonda ultracompacta
La sonda OMP40 de Renishaw suposa un important desenvolupament que atorga els beneficis de l'ajust automàtic de peça i mesurament durant el cicle, als centres de mecanitzat petits i màquines d'alta velocitat.

Els usuaris de màquines equipades amb OMP40 poden ara aconseguir els ja provats beneficis d'utilitzar sondes, incloent la reducció de fins a un 90 per cent en temps d'ajust, la reducció n de peces d'un sol ús causades per errors d'ajust i un control de procés millorat.

L'OMP40 utilitza la ja coneguda tecnologia de Renishaw, però la miniaturització de l'electrònica ha permès el desenvolupament d'una sonda ultracompacta, la grandària del qual és de tan sols 40 mm de diàmetre i una longitud de 50 mm, sense reduir per això la seva precisió.

L'OMP40 opera amb el conegut sistema de transmissió òptica de Renishaw i suposa un desenvolupament més de l'extensa gamma de productes per a centres de mecanitzat, com les sondes MP10, MP12 i MP700 de transmissió òptica.

L'OMP40 s'ha dissenyat específicament per satisfer la demanda d'utilitzar sondes en centres de mecanitzat petits i en la creixent família de màquines d'alta velocitat equipades amb clavegueres per a cons petits i HSK. Per això, la longitud de l'OMP40 és similar a la longitud de les eines, possibilitant l'ús de sondes en aquest tipus de màquines per primera vegada.

L'OMP40 utilitza un sistema de transmissió òptica de 360° amb un rang d'operació de fins a 3 metres, permetent el seu funcionament en qualsevol orientació de claveguera. El resultat és una instal·lació i ajust simplificats en màquines eina petites, resultant apropiada per a màquines sense equip de sonda.

En qualsevol sistema de sonda amb transmissió òptica, la durada de la bateria és important, i l'OMP40 pot vanar-se de la seva autonomia.

Amb un ús normal, la durada de la bateria pot arribar a ser de 6 mesos, minimitzant el manteniment i els temps d'atur.

Els paràmetres d'ús són programables per l'usuari fent que resulti senzill optimitzar l'OMP40 para determinades aplicacions de màquina. La sonda segueix un únic mètode de programació lògic, permetent als usuaris programar les opcions sense necessitat d'obrir l'interface, eliminant així, el risc de danyar-ho a causa de l'entrada de la taladrina o d'algun encenall.

Segellada per resistir en ambients de màquina hostils i sent molt resistent a la presa de punts falsos induïts per cops o vibracions, l'OMP40 és totalment compatible amb els sistemes òptics existents de Renishaw i pot usar-se amb alta velocitat i amb rutines d'un només toc o amb doble toc.