Hommel-Etamic France, S.A., Sucursal en España (Jenoptik) - Altres equips de mesura dimensional

Hommel-Etamic Shaftscan 1030

Sistema de mesurament per a arbres de lleves i cigonyals

Fotografia de Sistema de mesurament per a arbres de lleves i cigonyals

La fabricació d'arbres de lleves i de cigonyals ha d'efectuar-se amb precisió per poder obtenir grups motors d'alta qualitat qualitativa i accionaments d'estalvi d'energia prometedors. Per complir amb unes toleràncies i uns requisits de qualitat cada vegada més exigents per a la fabricació d'arbres de lleves i cigonyals, Hommel-Etamic ha seguit optimitzant els seus sistemes de mesurament CFM ha creat, amb Shaftscan 1030, un sistema de mesurament d'alta precisió.

Hommel-Etamic segueix un principi diferent sense compensació làser, emprant una unitat guia lineal d'alta precisió amb coixinets d'aire en combinació amb un accionament per cable sense vibració. Amb aquest sistema de mesurament sense folgances ni tensió d'inversió, les forces de cisallament mecàniques no influeixen en el resultat del mesurament. Un altre avantatge: el sistema de mesurament no es veu afectat pels canvis de temperatura, la humitat ambiental o la pressió atmosfèrica. Gràcies a una fulla de mesurament amb una vareta de metall dur que l'usuari pot girar després del desgast i calibrar a través d'un menú, amb prou feines sorgeixen costos de manteniment.

Durant la rectificació dels arbres de lleves i dels cigonyals poden aparèixer les anomenades marques de retemblado, que provoquen sorolls molests en el motor fins i tot amb unes amplituds relativament petites. Per palpar aquestes ondulacions molt freqüents, només pot aplicar-se un sistema de mesurament que compleixi els següents requisits: un capçal de mesurament sense oscil·lació amb un bon moviment circular, una densitat elevada dels punts de mesurament, així com una palpació de l'ondulació de la superfície sense joc d'inversió a causa d'amplituds reduïdes. A més, ha d'oferir la possibilitat de realitzar una anàlisi FFT per a la valoració de la superfície. Amb una taxa de registre de valors de mesurament de 3.600 punts de mesurament per cada 360°, una precisió de moviment circular del rodament de 0,3 µm i repetibilidad de fins a 0,2 µm, Hommel-Etamic Shaftscan 1030 ofereix resultats reproduïbles d'ones superiors i d'amplituds.