Importeina, S.A. (ZETAE) - Altres equips de control per a màquina-eina

VM20

Sistema de mesurament i control: de fàcil programació

Fotografia de Sistema de mesurament i control
El sistema de mesurament i control del procés VM20 de Zetae pot ser configurat i programat fàcilment per l'usuari per satisfer pràcticament totes les operacions de mesurament i control del procés de la rectificadora més simple al més complex centre de rectificació.

El sistema VM20 està format per una sofisticada electrònica, amb arquitectura en bus, que utilitza components DSP, microcontroladors i lògiques programables. El resultat és una fàcil integrabilitat amb l'arquitectura de màquina i una gran disponibilitat de funcions que van des de l'equilibrat del queixal a la gestió de sensors d'emissió acústica, de potència i de força; de la gestió de comparadors dimensionals de diàmetres, posicions, conicidad i redondez de les peces al llarg de tot el procés a l'anàlisi FFT de les vibracions.

La programació dels mòduls funció s'efectua en manera simple i immediat mitjançant el menú o bé per via remota. Cada mòdul pot tenir una o diverses seccions en les quals funcionen contemporàniament programes independents associats als mateixos inputs o a inputs separats i a canals d'output separats. Les mesures adquirides poden ser elaborades utilitzant fórmules i les consegüents accions lògiques es poden programar en el temps. Cada secció pot contenir diversos “part-program” (programes específics per a la peça a elaborar) activables manualment o mitjançant CNC.

En el mesurament de les diferents variables, és possible fixar una sèrie de límits de control i d'alarma de manera de memoritzar els valors i els esdeveniments associats, d'aquesta manera, el VM20 és també, un sofisticat sistema de monitoratge i de recopilació de dades per al control estadístic del procés.

Cada mòdul funció està dotat d'un connector amb 15 potes pels I/O lògics i d'un amb 9 potes per a les magnituds analògiques. Per a una integració més àmplia amb el CNC, es troba disponible el mòdul especial multilink I/O.

La interfície amb l'operador està representada tant pel tauler, dedicat local o controlable a distància, dotat de pantalla LCD gràfica retroiluminada, es connecta pel tauler programari HMI-Windows, que es pot integrar en PC-CNC.

Un tauler pot connectar diversos racks per un total de quatre mòduls d'equilibrat, quatre mòduls de detector per contacte, dos mòduls de mesurament i quatre mòduls multilink I/O.

Totes les dades es poden visualitzar en forma gràfica i digital en un dels idiomes estàndard que es poden seleccionar en el menú: anglès, francès, alemany, italià i espanyol i, si es desitja, també es poden imprimir, com hard copy de la pantalla, amb una impressora connectada al tauler VM20, mitjançant RS232. També, a comanda, es poden instal·lar altres idiomes.

El paquet programari HMI comprèn tant l'emulació completa del tauler maquinari com una llibreria d'objectes OCX. Aquesta llibreria OCX permet que el fabricant de la rectificadora integri les visualitzacions del VM20 als propis programes d'elaboració, realitzant així, en manera simple, aplicacions personalitzades d'elevada qualitat.

A més, el paquet programari HMI es pot configurar perquè funcioni en vàries estacionis PC, connectades al CNC, tant en xarxa ethernet com a través de mòdem. Les estacionis PC, típicament col·locades en les oficines de desenvolupament i d'assistència, poden controlar el VM20 tant en modalitat màster, com en modalitat ressò amb l'objectiu de diagnòstic i d'assistència remota.