Rösler International GmbH - Equips per granallar

Sistema de ‘shot peening’: d'alta productivitat per al sector aeronàutic

Fotografia de Sistema de ‘shot peening’
Els sistemes de ‘shot peening’ desenvolupats per Rösler ofereixen una alta productivitat, especialment en el sector aeronàutic, podent processar nombrosos components diferents.

El sofisticat sistema de càrrega i descàrrega de peces minimitza els temps improductius. L'element principal del sistema Rösler de ‘shot peening’ és la taula oscilante que, per raons de seguretat, està motoritzada i controlada amb sensors òptics. Aquest disseny permet el procés d'una peça, mentre una altra peça està sent carregada o descarregada. Un altre factor important d'aquesta instal·lació és el sistema especial de fixació de les peces, que permet la fixació de peces amb dimensions des de 500 fins a 1.000 mm en la taula rotativa.

Depenent de la grandària de la peça a processar, l'operari selecciona el programa específic en el PLC, que adapta automàticament el procés de ‘peening’ a la grandària de la peça, la qual cosa estalvia costos de programació. El ‘shot peening’ es realitza amb sis pistoles de chorreado dirigides per un robot per a una total cobertura de la superfície de la peça mentre aquesta està girant.

El cabal de granalla que es chorrea a través de les pistoles està constantment monitorizado per sensors de flux especialment dissenyats.

Per estalviar espai, el disseny del sistema de ‘shot peening’ consisteix en 2 nivells i inclou una cabina d'insonorització que permet reduir les emissions de soroll al mínim. Aquest disseny únic permet un fàcil accés a totes les zones que necessiten manteniment com, per exemple, la cabina de chorreado, els dos recipients a pressió de granalla, els separadors i els tamisos de classificació de granalla.

El sistema Rösler està equipat amb un sistema de control que supervisa i documenta el procés de ‘peening’ complet alhora que una gran pantalla mostra els paràmetres per a la seva fàcil lectura.