Hommel-Etamic France, S.A., Sucursal en España (Jenoptik) - Rugosímetres

Hommel-Etamic W5

Rugosímetro portàtil: compacte i lleuger

Fotografia de Rugosímetro portàtil
El rugosímetro portàtil Hommel-Etamic W5, fabricat per la divisió de Metrologia Industrial de Jenoptik, simplifica el mesurament de rugosidad en producció gràcies al seu senzill i pràctic maneig.

El mesurament de rugosidad superficial directament a peu de màquina de mecanitzat és ara més senzill i fiable. L'Hommel-Etamic W5 compacte i lleuger. Destaca a més per la seva senzillesa de maneig i pel seu extens rang de paràmetres que permet controlar. Incorpora una pantalla que presenta fins a 25 paràmetres de rugosidad simultàniament, incloent la tolerància, i amb una visibilitat immillorable. Mitjançant un botó de navegació, l'operador directament selecciona un d'entre els cinc programes de mesurament, cadascun amb les seves condicions particulars de mesurament. Una única càrrega de bateria (lleugera de 270 g) és suficient per executar fins a 800 mesuraments.

Tant si s'utilitza per recepcionar peces, com per inspeccionar directament en producció o per a mesurament de peces de gran grandària, permet mesurar la rugosidad en qualsevol posició, fins i tot en vertical.

Quant a normes internacionals per a aplicació de filtres i avaluació de paràmetres, l'equip porta preconfiguradas la majoria, de manera que ho fa una eina universal i clau. Addicionalment, disposa d'un filtre robust de Gauss per a mesurament de superfícies planes segons la norma ISO 16610-31.

Els mesuraments s'emmagatzemen en una memòria interna i poden ser exportades a un ordinador a través del port USB.

Opcionalment, disposa d'una impressora portàtil Hommel-Etamic P5 que permet realitzar impressions de les dades de mesurament directament on es realitzen els mesuraments, a més del perfil de rugosidad i la corba de material. Les dades poden ser enviats a la impressora a través de bluetooth, mentre se segueix mesurant.

Segons les necessitats, hi ha un extens catàleg de palpadores de rugosidad per triar. El palpador i l'amplificador de mesura, de gran durabilitat en el temps, estan calibrats de forma independent. D'aquesta manera, l'usuari no ha de fer cap tipus de reajustament, com succeeix amb altres equips, aquesta característica té una gran repercussió a nivell d'estalvi de temps si s'utilitza l'equip diàriament. Paral·lelament, quan s'ha de posicionar el palpador de forma molt precisa en una posició de mesurament, la il·luminació en la punta de mesurament, així com el protector transparent són de total ajuda.

Aquest equip portàtil pot utilitzar-se amb el nou suport d'altures HS300 i d'aquesta manera convertir-se en una estació de mesurament.

El rugosímetro Hommel-Etamic W5 se subministra en una maleta compacta i resistent, amb els accessoris necessaris i preparat per ser utilitzat de forma immediata.