Chiron Iberia, S.A.U. - Rectificadores cilíndriques (universals i d'exteriors)

Junker Gama Quickpoint

Rectificadora cilíndrica externa: amb només un contacte lliscant puntiforme

Fotografia de Rectificadora cilíndrica externa

El rectificat cilíndric amb Quickpoint de Junker, marca comercialitzada per Maquinària Eurotec, comporta un rectificat extern a gran velocitat amb només un contacte lliscant puntiforme. Aquesta tecnologia de mecanitzat és molt versàtil i comparat amb mecanitzats convencionals, ofereix un rendiment més gran en fins a 600%, especialment en el mecanitzat de metalls durs. Les peces típiques de producció per a aquesta gamma d'equips són vàlvules de motor, arbres de lleva, eixos de transmissió, eixos impulsors, eixos de bombes, etc.

El mecanitzat amb Quickpoint és d'alta velocitat, i el contacte entre mola i peça a la zona del acabat és de la mida d'un punt. Quickpoint utilitza una mola de CBN o diamant de desgast extremadament baix i un ample de només pocs mm. La inclinació de l'eix de la mola respecte a l'eix horitzontal de la peça crea un angle lliure, reduint així la línia de contacte a un punt.

Les màquines per rectificat cilíndric exterior es poden ampliar per a la mecanització complet, integrant mòduls de rectificat Junker modificats amb diverses queixals. Això permet per exemple rectificat de plongée, de rosques, de formes i no cilíndric amb una sola subjecció de la peça.

Amb els seus tres tipus i cinc combinacions de capçal de cargol portamuela, la sèrie Quickpoint ofereix solucions de rectificat cilíndric exterior per a tots els usos: des de la compacta Quickpoint 1000 per a peces petites i una gran gamma de peces fins a la Quickpoint 5000 per a la producció en massa . Quickpoint permet mecanitzar pràcticament tots els materials i les seves combinacions: acer, alumini, metall dur, ceràmica industrial, material sinteritzat, plàstics, vidre. En combinació amb altres tecnologies Junker, les màquines d'aquesta sèrie també poden mecanitzar superfícies, arestes múltiples, entallats i rosques de collament.