Böllhoff, S.A. - Reblons

Huck

Reblons estructurals cecs: especials per a la unió de peces amb accessibilitat per un sol costat

Fotografia de Reblons estructurals cecs
Els reblons estructurals Huck consten d'un sol element i són especials per a la unió de peces amb accessibilitat per un sol costat. La col·locació dels reblons estructurals Huck és molt ràpida, ja que es trigui menys d'1 segon. Funcionament del rebló estructural Huck:

Procés de col·locació:

- Es col·loca el rebló en el filtre de la remachadora i després amb la màquina s'introdueix el rebló en el trepant de les peces.

- En accionar la remachadora, comença la deformació de la part cega del rebló.

- La unió es fixa i es produeix el mecanisme de bloqueig intern del rebló.

- Es produeix el trencament del plançó a l'altura del cap, deixant el plançó bloquejat i completant la col·locació.

La resistència al cisallament dels reblons estructurals Huck està determinada per la combinació de la resistència del plançó i del cap del rebló. Això es produeix al llarg de l'eix central, que coincideix amb línia de contacte de les peces unides. La resistència a la tracció dels reblons estructurals Huck es diferencia de la dels reblons de collet en què en la col·locació dels reblons estructurals es forma pel costat cec una deformació o barrilete producte de l'expansió o compressió del cos del rebló, que al seu torn resisteix a la tracció al llarg del seu eix central gràcies al reforç que atorga el plançó que roman en el cos del rebló.

1. Deformació per compressió del cos del rebló: en accionar la remachadora, el cos del rebló es comprimeix formant un barrilete que pressiona contra la unió de les peces. Després es produeix el trencament del plançó a l'altura del cap, deixant el plançó bloquejat i completant la col·locació.

2. Deformació per expansió del cos del rebló: en accionar la remachadora i tirar del plançó, el cap del mateix s'introdueix en el cos del plançó produint un eixamplament que pressiona contra la unió de les peces.