Kodiser, S.C. - Portapinzas

Portapinzas de gran estrenyi: aconsegueix una força d'amarri de 120 kg

Fotografia de Portapinzas de gran estrenyi
El sistema basa la seva efectivitat en el següent: la subjecció es realitza per la combinació d'una pinça cònica i la força que genera un sistema d'engranatges que empalma amb aquesta pinça aconseguint un conjunt compacte i segur.

S'aconsegueix una força d'amarri de 120 kg aproximadament. La precisió de rotació obtinguda amb maduixes de 3 vegades el diàmetre és de 3 micres. L'equilibrat de gran precisió és de 20.000 rpm de sèrie i disposa de refrigeració interior. El canvi d'eines és mitjançant pinça intercanviable. La gamma comprèn una capacitat de 3 a 14 mm, 14 a 20 mm i 20 a 25 mm en diferents longituds i grandàries.

Avantatges del portapinzas de gran estrenyi APC: enfront dels portapinzas tipus ERC té major força d'amarri, més precisió de rotació, menor diàmetre exterior permetent l'accés a zones de difícil accés i disposa d'un grau d'equilibrat superior.

Enfront dels portapinzas hidràulics el sistema APC permet el fresat amb forts esforços radials. El sistema hidràulic té l'inconvenient que en aquest tipus de mecanitzats la càmera de l'hidràulic pot deteriorar-se provocant una falta de precisió o subjecció de l'eina.

Enfront dels tèrmics el sistema APC té major flexibilitat, a causa que es poden intercanviar les pinces per a diferents diàmetres. Permet esmorteir vibracions del mecanitzat obtenint major durada de l'eina.