Siemens, S.A. - Smart Infrastructure - Altres equips de control per a màquina-eina

Nous productes per Profinet

Siemens, a través de la divisió de Productes i Sistemes Industrials, presenta els primers productes per Profinet-IRT (Ethernet isócrona en temps real), desenvolupats amb el nou Asic Ertec 400. El switch a 10/100 Megabit/s Scalance X 204-2 IRT, és idoni per construir xarxes Ethernet amb topologia línia, estel i anell; el processador de comunicacions CP 1616 s'aplica en programadores i PCs. També és novetat el kit de desenvolupament Ertec 400, una solució que permet als fabricants de components d'automatització desenvolupar ràpidament productes i aplicacions per Profinet IRT.

El nou switch per Ethernet Scalance X 204-2 IRT disposa de ports elèctrics i òptics per connectar nodes i la xarxa. La robusta caixa en protecció IP30 ocupa poc lloc i pot fixar-se en l'armari elèctric, sobre perfil normalitzat o a la paret. Els connectors tipus IE FC RJ45 ofereixen alleujament de tracció i flexió addicional per fixació a la caixa, una solució idònia per a aplicacions industrials. Les topologies en anell redundants incrementen la disponibilitat. LED de senyalització, servidor Web integrat i contactes de senyalització acceleren el diagnòstic. El suport de SNMP permet integrar el switch en infraestructures de xarxa existents.

El processador de comunicacions CP 1616, concebut per a programadores i PC, ocupa un slot PCI i disposa d'un switch temps real amb quatre ports, la qual cosa permet construir petites xarxes locals. De sèrie porta integrada una tant interfície OPC (OLE for Process Control) com els mecanismes de comunicació per als sistemes d'automatització com Simatic S7.

El kit de desenvolupament Ertec 400 per a maquinari i programari Profinet IRT consta d'una placa d'avaluació amb Asic Ertec 400 en qualitat d'entorn de desenvolupament, deu Asics, programari exemplar per IO-Controllers i IO-Devices de Profinet així com programari de test i simulació sota Windows XP. A més incorpora components del sistema FastConnect, p. ex. connectors FastConnect, cable i eina de pelat, per conectorización ràpida de cables per a Industrial Ethernet. Els desenvolupadors i implementadores poden gaudir a més dels serveis dels Centres d'integració a Europa i els EUA, p. ej, assistència telefònica gratuïta.

L'Asic Ertec 400 (Enhanced Real-Estafi Ethernet Controller) desenvolupat per Siemens està equipat amb un switch temps real amb 4 ports i un microprocessador de 32 bits. Aquest Asic combina comunicació en temps real, per a control isocróno ràpid, amb comunicació TU, p. ex. via TCP/IP. Això permet p. ex. el control isócrono de fins a 150 eixos amb un temps de cicle d'1 mil·lisegon i un jitter inferior a 1 microsegon, quedant simultàniament un 50 per cent de l'ample de banda disponible per a la comunicació TU.