Carl Zeiss Iberia, S.L. - Maquinària per mesurar coordenades (MMC, tridimensionals)

GageMax

Mesurament per coordenades: per a processos de fabricació en línia

Fotografia de Mesurament per coordenades
GageMax, de la divisió de Metrologia Industrial de Carl Zeiss, és una màquina de mesurament per coordenades molt versàtil. Les seves característiques la converteixen en una eina útil per a processos de fabricació en línia. La GageMax també pot ser automatitzada emprant robots, permetent ser carregada o descarregada per tres costats indistintament, la qual cosa augmenta les possibilitats d'integració de la màquina de mesurament en sistemes de producció entrellaçats.

La tecnologia de mesurament CNC també facilita les modificacions de productes en fases més avançades de la producció. A diferència de l'equip de mesurament per a cada peça de treball específica, ésto evita noves inversions en metrologia.

En l'EMO 2005, Chiron Werke GmbH&Co. KG va presentar un sistema de producció basat en el nou centre de procés Quatrocell de quatre eixos. El sistema consisteix en un centre de producció amb sistema de càrrega i descàrrega robotitzat, i la GageMax com una cèl·lula de mesurament integrat. El robot col·loca la peça en brut –la base d'una pistola industrial de spray- en el dispositiu d'amarri del centre de producció.

El programa de mesurament arrenca automàticament quan el robot està fora del rang de seguretat. Més tard el robot retira la peça i la col·loca en el seu lloc de magatzematge.