Ferg, S.L. - Mascles de roscar

Mascles de roscar per laminació: integren el roscat com una etapa més del conformat de la peça

Fotografia de Mascles de roscar per laminació
Són moltes les peces que són redissenyades substituint processos de mecanitzat, per processos d'encunyat, deformació, estampació i roscat en premsa. Aquests canvis permeten mantenir o augmentar les propietats mecàniques de les peces metàl·liques i al mateix temps, aconsegueixen que la seva fabricació es realitzi amb uns menors costos i una major eficiència.

El roscat amb mascles de laminació integrats en el procés de treball en premsa permet aconseguir uns clars objectius de millora i increment de la productivitat.

Integra el roscat com una etapa més del conformat de la peça, redueix i evita les posteriors manipulacions. Permet també eliminar l'encenall de les etapes de deformació en premsa, reduint directament les avaries de les matrius d'estampació. Els mascles de laminació a més permeten roscar a elevades velocitats, aconseguint així una alta productivitat. S'aconsegueix una peça amb una major resistència als esforços de tracció ja que no es tallen les fibres del material, solament es deformen fins a aconseguir una rosca dins de les seves ajustades toleràncies. El roscat per laminació proporciona una reducció dels costos mediambientals, eliminant el cost d'extreure els encenalls impregnats d'olis lubrificants.

Els mascles de roscar que Ferg desenvolupa per a aquestes aplicacions de roscat permet oferir unes eines d'alta productivitat, fiabilitat i adaptades als severs i rigorosos requeriments de la indústria. La necessitat de reduir el consum excessiu d'olis, lubrificants i productes de neteja en els processos industrials requereix de mascles que permetin roscar en condicions de mínima lubricació sense que això afecti directament al seu rendiment. Per a això en Ferg s'han desenvolupat mascles de laminació amb acers, geometries i recobriments que permeten roscar de forma altament productiva i fiable en severes condicions de treball. Ferg disposa de mascles de roscar per laminació per a tot tipus de rosques, M, MF, G i referències i recobriments adaptats a tots els treballs: T-171A, A-171A, S-171A, H-171A.

La gamma que Ferg té com a disseny estàndard cobreix la major part de necessitats de roscat, però igualment es realitzen aplicacions, adaptacions o execucions especials que els permeten adaptar els mascles als requeriments dels clients.