Maquinaria Curvaser, S.L.U. - Maquinària diversa per a tubs i perfils

Martilladora: mecanitza tubs sense arrencada d'encenall

Fotografia de Martilladora
A aquesta màquina, que mecanitza tubs sense arrencada d'encenall mitjançant martellejo circular de les matrius que va dotada, se li sol denominar també Conificadora, bàsicament perquè el conificado és la seva aplicació més habitual.

Però és més correcte denominar-la Martilladora perquè, a més de conificar tubs, pot calibrar-los, pot adaptar-se per compactar resistències elèctriques i ser dedicada també a altres tipus de conformació de tubs.

En tractar-se d'una màquina que actua per deformació del material són múltiples els avantatges que ofereix el seu ús. Destacarem:

Ž Estalvi del material: La peça en brut i la peça acabada tenen el mateix volum. No hi ha pèrdua de matèria primera. Després: estalvi de costos.

Ž Pes: Moltes peces que fins ara es treballaven partint de massís poden fabricar-se partint de tub, per la qual cosa el seu menor pes pot millorar la seva funcionalitat.

Ž Reducció en temps de mecanitzat: La cadència de treball augmenta la rendibilitat de la producció.

Ž Elevada fiabilitat: La major part de les peces mecanitzades en martilladora ofereixen un grau de toleràncies molt estretes en la gamma IT8 a IT9.

Ž Enduriment en fred: En ser martellejades circularment, les peces augmenten la seva resistència regularment i amb això s'incrementa la seva capacitat de càrrega, motiu pel qual poden utilitzar-se materials amb una resistència inicial menor.

Ž Bona conducció de fibres: La conducció de les fibres del material no s'interromp. Això contribueix considerablement a augmentar la seva resistència estàtica i dinàmica.

Ž Elevada qualitat de la superfície: Al no haver-hi efectes de tall, les peces presenten una rugosidad imperceptible.

La martilladora és una màquina que es fabrica pràcticament sempre sota demanda el que s'entendrà perfectament atenent al fet que la potència del motor i la construcció de les matrius estan condicionats:

1. Per la longitud a martellejar. (màx. 600 m/m)

2. Pel diàmetre del tub.(fins a 150 m/m)

3. Per l'espessor del tub.

4. Pels graus de conificado (quan d'aquesta funció es tracta).

5. Per qualsevol altre treball específic.

Són complements no fonamentals, però sí recomanables, en adquirir una martilladora, els següents: Empujador hidràulic per alimentar la màquina i una crestallera eficaç per esmorteir el nivell de decibels.

El martellejo produeix una alta sonoritat, per la qual cosa és recomanable dotar a la màquina d'una cabina envolupant.

Són característiques comunes a les nostres martilladoras:

Ž El seu bastidor de xapa electro-soldada i degudament mecanitzada.

Ž El cos interior i el volant de fosa.

Ž El cèrcol de xoc està construït en acer temperat i rectificat, clavat al cos de la màquina per congelació.

Ž L'eix principal de la màquina és d'acer.

Ž Capçal porta-matrius: d'acer temperat.

Ž Gàbia d'allotjament en acer.

Ž Corrons de la gàbia i martells en acer temperat i rectificat.