Siemens, S.A. - Smart Infrastructure - Altres equips de control per a màquina-eina

Siemens Advanced 5-Axis Orientation Interpolation

Manera d'interpolació: redueix considerablement el temps de mecanitzat

Fotografia de Manera d'interpolació
Siemens Automation and Drives (A&D) ha implementat el nou tipus d'interpolació "Advanced 5-Axis Orientation Interpolation" en el control numèric per a màquines eina Sinumerik 840D. Est permet definir la trajectòria del centre de l'eina i l'evolució de l'orientació de la mateixa mitjançant dues corbes spline independents.

Això comporta l'avantatge de reduir sensiblement el temps del mecanitzat en superfícies de forma qualsevol en mecanitzat amb 5 eixos, millorant simultàniament la qualitat d'acabat superficial. En ocasió de la Metav Siemens mostra aquest nou tipus d'interpolació en una màquina Hermle C600V.

La interfície per a la interpolació Advanced 5-Axis Orientation ha estat desenvolupada conjuntament per Siemens A&D i l'empresa francesa Dassault Systèmes. Aquesta interfície s'ha integrat en el sistema CAD/CAM Catia V5.8 de Dassault, representat a Espanya per ABEGAM, S. a. a Vitòria, i en el Sinumerik 840D de Siemens, la qual cosa permet definir la geometria en forma de splines i transmetre-la al control a través d'un postprocesador, i això per als cinc eixos.

Un altre avantatge: pot prescindir-se de l'aproximació de corbes llises originals utilitzant instruccions G1. Amb això s'eviten canvis breus de velocitat i acceleració així com vibracions en la màquina, amb el que aquesta es mou de forma contínua, la qual cosa repercuteix en una excel·lent qualitat superficial.

Aquesta nova manera d'interpolació "Advanced 5-Axis Orientation Interpolation" permet definir la trajectòria del centre de l'eina i l'evolució de l'orientació de la mateixa mitjançant dues corbes spline independents.