Sequiplast XXI, S.L. - Capçals, fileres i calibradors per a extrusió

La filera d'extrusió de 9 capes demostra la seva enginyeria superior

Fotografia de La filera d'extrusió de 9 capes demostra la seva enginyeria superior
Els convertidors que produeixen pel·lícula bufada de 9 capes són relativament pocs però aquesta tendència pot canviar. Els enginyers en Battenfeld Gloucester han presenciat un creixent interès en les línies de 9 capes per diverses raons. Clarament, la principal és produir pel·lícules d'alta barrera a menor cost. Quan es tenen 9 capes els convertidors poden utilitzar de 5 a 7 capes de pel·lícula per reduir l'alt cost dels materials de barrera i unir les capes estructurals amb les resines adhesives estrictament necessàries. Atès que la majoria d'aquestes pel·lícules són relativament gruixudes el seu major ús es troba en envasos de carns i de productes làctics o en processos de termoformado. Per tant, l'estalvi potencial de resines en disminuir el calibre d'aquestes pel·lícules pot ser molt important.

Gràcies al disseny i construcció de la filera Optiflow LP de Battenfeld és el dispositiu més avançat i òptim per a la producció de pel·lícula de 9 capes. La filera de 9 capes no és el més gran que Battenfeld ha produït, de fet, la companyia ha fabricat una filera Optiflow LP d'11 capes en el passat.

La característica més notòria d'aquesta filera és el baix perfil. La seva dimensió és prop de la meitat d'un dau convencional. L'altura de l'Optiflow LP simplifica la instal·lació, l'operació i el manteniment. La filera de baix perfil de Battenfeld està basat en un mandril concèntric. El disseny del conjunt de mandriles concèntrics, un per cada capa de resina, consisteix que s'allotgen un dins de l'altre amb el que es redueix l'altura i el pes de la filera de manera substancial.

El disseny contribueix a millorar el flux de la resina, el temps de residència i la qualitat superior de la pel·lícula. Després que es bomba el polímer cap a la base de la filera, es desplaça en canals separats dins d'un bloc cònic. Un altre avantatge addicional de l'Optiflow LP sobre una filera convencional està que l'Optiflow LP combina les resines per un temps relativament curt al final del corrent de flux amb el que es redueix la inestabilitat interfacial.

L'Optiflow LP posseeix a més característiques d'enginyeria que milloren el flux de resina. En cada punt d'alimentació del mandril s'usen inserits especialment dissenyats per millorar i suavitzar el flux. Totes les superfícies de flux han estat recobertes amb un bany de níquel mitjançant un procés sense electródos. Existeixen altres alternatives de recobriment disponibles sota comanda. Els components del dau es maquinen a partir d'acer d'aliatge de grau aeronàutic, forjat i endurit amb alleujament d'esforços uniforme. Els components es dissenyen per a transferència de calor uniforme i resistència màxima a la deflexión. Aquest disseny garanteix incomparable estabilitat dimensional durant la producció així com un cabal uniforme i un òptim control del calibre.