Schmersal Ibérica, S.L. - Dispositius de seguretat per a portes

Tesf

Interruptor de seguretat de frontissa: amb angle de commutació ajustable

Fotografia de Interruptor de seguretat de frontissa
Els interruptors de seguretat de frontissa són una solució elegant i conforme a la normativa per controlar la posició d'una porta de seguretat. ja que aquest tipus d'interruptors de seguretat s'instal·len en el costat de les frontisses, no hi ha commutadors ni accionadors que sobresurtin quan la porta de seguretat està oberta.

Els interruptors de seguretat de frontissa Tesf desenvolupats per Elan, filial de Schmersal, ofereixen excel·lents facilitats per a la seva integració en qualsevol construcció i són fàcils de muntar. L'interruptor té una característica relativament nova: l'angle de commutació de la frontissa de seguretat és ajustable. Aquesta característica exigeix que l'interruptor de seguretat estigui protegit enfront de manipulacions indegudes. Una vegada ajustat l'angle de commutació, ha d'impedir-se qualsevol altre ajust posterior perquè l'usuari no pugui accedir a una màquina en marxa. Per això és necessària una clau d'ajust especial per regular l'angle de commutació. Aquesta clau, que s'inclou amb l'interruptor, s'introdueix en el regulador de cargol sense fi. Una vegada aconseguit l'angle desitjat amb el simple gir de la clau, aquesta s'extreu i es torna a col·locar el tap.

L'angle d'obertura de 180° del model Tesf permet muntar-ho pla en marcs de portes i resguards de seguretat. Els orificis ranurados permeten un ajust perfecte. D'aquesta manera poden realitzar-se resguards de seguretat amb una amplària del marc de la porta molt petita, i l'interruptor pot instal·lar-se fins i tot entre el marc de la porta i el resguard. L'entrada de cable tant superior com a inferior del model Tesf permet connectar fàcilment els interruptors en sèrie.

Aquest interruptor incorpora quatre contactes (2NC/ 2NO). L'usuari pot triar entre diferents variants de connexió (connector M16 de 9 pols a 230 V, ràcord per a cables), i a més està disponible una frontissa addicional sense interruptor de seguretat integrat.