Iscar Ibérica, S.A. - Plaquetes de tornejat

Iscar Swisscut

Eines específiques: per a torns automàtics

Fotografia de Eines específiques
El sistema d'eines SwissCut d'Iscar, dissenyat per a torns automàtics, multihusillos i de capçal mòbil, està guanyant popularitat a tot el món. És conegut pels seus mecanismes de fixació ergonòmics i el seu fàcil maneig. Aquest sistema de fixació d'alta precisió ha estat dissenyat per realitzar treballs segurs en espais tancats, amb càrregues de treball dures, sense entrar en contacte amb altres eines de la torreta durant l'operació.

En el disseny dels portaeines SwissCut s'ha invertit una gran quantitat de recursos humans d'enginyeria, a fi de garantir el contacte ergonòmic amb el plat. El portaeines té elements de fixació tant en la seva part anterior com en la posterior, que subjecten les singulars plaquitas precisament en la seva posició. Els prismes de la part inferior i superior de cada portaeines, proporcionen una millor estabilitat i posicionament de precisió a les plaquitas, especialment quan s'apliquen fortes càrregues, o quan el tornejat es realitza en adreces alternes. Els principals avantatges de la utilització d'aquests portaeines són la possibilitat de fixació sense moure el portaeines de la torreta, així com la capacitat de fixar i alliberar la plaquita des de qualsevol costat del portaeines.

Sobre el mateix portaeines poden muntar-se plaquitas de diferent geometria i funció (roscat, ranurado, tornejat, tronzado, etc.) de manera que el suport es converteix en un element multifunció de la pròpia màquina.

El mecanisme de fixació de SwissCut està format per un casquillo roscat i un cargol que pressiona la plaquita contra el seient, mitjançant el propi casquillo roscat. A més, el sistema evita que el casquillo caigui del seient durant la substitució. Una alternativa del sistema SwissCut és la fixació frontal, una versió semi estàndard de portaeines sense casquillo.

Les plaquitas SwissCut es fabriquen en qualitat IC1008, que consisteix en un substrat submicron amb recobriment TiAlN i PVD TiN. Aquesta combinació garanteix excel·lents resultats durant el mecanitzat, al mateix temps que perllonga la vida de l'eina. S'ha demostrat que la qualitat IC1008 reuneix una elevada tenacitat amb una duresa relativament alta, la qual cosa resulta ideal per al mecanitzat d'aplicacions excepcionalment petites. A més, aquesta qualitat presenta una gran resistència al desgast i al recobriment del tall.