Iscar Ibérica, S.A. - Plaquetes de tornejat

Iscar

Eines amb plaquitas tangencials: pel retorneado de rodes de ferrocarril

Fotografia de Eines amb plaquitas tangencials
Iscar llança una gamma d'eines amb plaquitas tangencials pel retorneado de rodes de ferrocarril.

El retorneado de rodes de vagons de trens existeix en tots els llocs on s'utilitza el transport ferroviari, tant de passatgers com de mercaderies. El més habitual és utilitzar torns universals, tipus pòrtic o sota el sòl, amb el que no cal desmuntar les rodes de la locomotora, automotor o vagó.

El material de la perifèria d'una roda de ferrocarril gastada es caracteritza per la seva elevada duresa (de 300 a 650 HB). Normalment el diàmetre exterior és asimètric, a causa de la fricció contra els rails i a la compressió experimentada durant el seu desplaçament.

El perfil de rodadura comença amb un tall circular elevat que s'uneix a una línia lleugerament inclinada i a un tall arrodonit en l'altre costat. L'eina Iscar pel retorneado de rodes de ferrocarril pot mecanitzar el perfil de rodadura al complet d'una sola passada. Munta dos cartutxos amb plaquitas tangencials.

El mecanitzat d'un joc d'eix i rodes es pot realitzar simultàniament des dels dos costats del seu eix, o independentment utilitzant eines a dretes i a esquerres. Els diàmetres d'ambdues rodes han de ser iguals.

La profunditat de mecanitzat està entre 0.3 i 12 mm, en funció de l'estat inicial exterior de la roda. Normalment, per obtenir grans profunditats de cort es realitzen diverses passades, a fi d'evitar grans càrregues i una menor durada de l'eina.

Les rodes de ferrocarrils poden ser retorneadas fins a 20 vegades al llarg de la seva vida útil. Les rodes dels ferrocarrils dedicats al transport de càrrega necessiten ser retorneadas més freqüentment, a causa del seu perfil i a l'elevat índex d'erosió. Una ranura frontal indica el diàmetre mínim exterior pel qual està permès el retorneado.

Avantatges:

Les plaquitas i eines Iscar pel retorneado de rodes de ferrocarrils han estat dissenyades per substituir a les eines estàndard sense modificacions en l'ajust ni als programes de CNC (les plaquitas Iscar poden muntar en portaeines compatibles per a la seva grandària)

El conformador WM es caracteritza per oferir un millor control d'encenall, especialment durant el tornejat de les llandes.

Les plaquitas estan disponibles inicialment en qualitats amb recobriment CVD: IC9150 i IC9250.