ISB Ibérica - Euro Bearings Spain, S.L. - Corones

ISB

Corones giratòries: garanteix el grau de precisió requerit per a l'aplicació en qüestió

Fotografia de Corones giratòries
Les corones d'orientació o giratòries són necessàries quan a l'interior d'una màquina o d'una aplicació, una part estructural ha de rotar pel que fa a una altra sobre un únic eix, garantint el vincle entre les parts.

La corona, amb la rigidesa màxima aportada pel seu propi disseny, ha de suportar i transmetre les càrregues operatives de l'estructura a la qual està unida i ha de garantir a més el grau de precisió requerit per a l'aplicació en qüestió, els paràmetres de funcionament i el cicle de durada de vida necessari.

Les aplicacions més comunes són en:

- Excavadores

- Hormigoneras

- Grues

- Màquines forestals

- Turbines eòliques

- Radars

- Taules giratòries

- Aparells elevadors

- Compactadoras

Normalment les corones estan formades per dos anells d'acer d'alta resistència el moviment rotatiu de la qual ve facilitat a través de la creació de pistes de rodadura que contenen les boles o els corrons cilíndrics. Aquestes pistes de rodadura són el cor de la corona giratòria i és l'element al que cal prestar major atenció durant la durada de vida. Hauran de ser tractades tèrmicament, no només en superfície sinó també en el seu interior, per permetre-li suportar les pesades càrregues que els solen ser conferides dotant-les d'integritat en el temps.