Fagor Automation, S.Coop. - Controls numèrics CNC

Fagor CNC 8060

Controls numèrics CNC: durant el mecanitzat d'una peça, es pot anar preparant i simulant la peça següent

Fotografia de Controls numèrics CNC
El CNC 8060 és el CNC ideal per al treball a peu de màquina pel seu disseny ergonòmic innovador, amb pantalla tàctil, ratolí integrat, connector USB,… i una navegació molt visual, amb una operativa que resulta realment intuïtiva.

Adaptant-se a les necessitats de l'usuari ofereix fins a quatre maneres de programar les peces, podent fins i tot combinar-les entre elles.

- El llenguatge ISO standard per optimitzar al màxim l'execució de les peces.

- El llenguatge paramètric per a labors repetitives en les màquines (permetent a l'usuari la creació de les seves pròpies rutines o cicles).

- El llenguatge ProGTL3, perquè l'usuari pugui programar la forma de la peça visualitzant simultàniament la geometria que està elaborant.

- El llenguatge interactiu IIP (Interactive Icon-based Pages) on l'operari, mitjançant l'ús de cicles intuïtius (sense necessitat d'utilitzar el llenguatge ISO), defineix la geometria de la peça a realitzar, l'eina i les condicions de mecanitzat, i el CNC s'encarrega de realitzar la resta.

Resulta habitual que moltes peces a mecanitzar es generin en un Cad-Cam. El CNC 8060 optimitza la sèrie de punts obtinguts suavitzant les trajectòries mitjançant la creació de polinomis (Splines). Aquesta interpolació polinòmica aporta un excel·lent acabat superficial a la peça i una elevada velocitat de mecanitzat.

Aquesta funcionalitat està integrada dins del sistema de mecanitzat HSSA (High Speed Surface Accuracy) exclusiu de Fagor, el qual ofereix un doble benefici:

- Es redueixen els esforços als quals es veu sotmesa la mecànica de la màquina, amb el que la vida dels seus components s'allarga.

- Gràcies a la reducció de vibracions, s'aconsegueixen moviments més suaus que permeten elevar el valor de la velocitat d'avanç i reduir l'error en el mecanitzat.

El CNC8060 també permet, durant el mecanitzat d'una peça, la possibilitat d'anar preparant i simulant la peça següent, és a dir, els gràfics es podran utilitzar simultàniament en la manera execució i en el de simulació.

En peces complexes solen existir característiques especials que no són apreciables amb una vista general. Per a aquests casos, s'ofereix la possibilitat de tallar la peça de treball amb una o més seccions per veure l'interior de la peça i verificar-la al detall.

En mecanitzats de llarga durada, si es produeixen parades imprevistes de la màquina per causes externes (un tall de llum, un problema en la màquina...), la recuperació de la peça inacabada resulta molt laboriosa.

Els CNC Fagor ajuden a resoldre aquestes incidències aprofitant el mecanitzat realitzat i evitant repetir el programa. N'hi ha prou amb efectuar una cerca de bloc automàtic fins al punt exacte d'interrupció i continuar l'execució.

Quan s'apreciïn imperfeccions a la zona d'interrupció, es pot simular el programa fins a un zona propera al punt d'interrupció i continuar el mecanitzat repassant el tros danyat.