Shuton, S.L.U. (Grupo IAZ - SHUTONIPIRANGA) - Cargols de translació lineal

Claveguera a boles: amb rosca doble

Fotografia de Claveguera a boles
Shuton presenta un desenvolupament de claveguera a boles de precisió, amb dues rosques precargadas, que es lubrican i airegen mitjançant un conducte interior pel qual s'accedeix a la zona central de l'interior de la rosca, generant una acció avantatjosa de lubricació i ventilació refrigerant de les boles i del cos de les dues rosques.

El sistema clàssic del conducte realitzat en la brida de la rosca té, generalment, l'inconvenient que si l'embolada de lubricació coincideix amb el sentit d'avanç cap a la rosca llisa, es perd generalment la seva funció de greixatge en gran part de la rosca.

El desenvolupament que s'exposa té l'avantatge de distribuir el lubrificant cap a les dues parts de la rosca, independentment del sentit de l'avanç de la rosca. A més és idoni per airejar l'interior de la rosca i eliminar la calor, que arrossega l'aire fora de la rosca a través d'altres finestres practicades en les volanderes netejadores-obturadoras muntades en els extrems de la rosca. L'efecte de la ventilació es pot complementar amb altres finestres practicades convenientment al cos de la rosca.

Es tracta d'una solució de cost econòmic, dissenyant la rosca amb una secció de cos convenient.