Carl Zeiss Iberia, S.L. - Equips de verificació i mesura

Zeiss CSC

Capçal giratori: permet rotacions completes de 360 graus

Fotografia de Capçal giratori
El capçal CSC (Continuous Sensor Carrier) de Carl Zeiss permet aconseguir punts de difícil accés i aconsegueix major flexibilitat a l'hora de realitzar mesuraments especialment en la indústria de l'automoció. Aquest sofisticat capçal es dirigeix especialment a empreses que precisen mesuraments complexos en fabricació de prototips o en l'optimització de processos, sobretot aquells orientats a la indústria de l'automoció.

El capçal articulat DSE de Carl Zeiss IMT ha estat l'estàndard més emprat durant els últims 20 anys. No obstant això, estava limitat a mitja rotació, de manera que per moure el sensor des de la posició d'un rellotge en les 11 a la 1 en punt, el DSE havia d'invertir gairebé una rotació completa. Amb el CSC s'elimina aquesta situació.

Amb les corresponents modificacions de programari, el CSC completa una rotació sencera en una sola adreça i fins i tot realitza múltiples rotacions quan sigui necessari. El resultat és que la unitat d'articulació pot prendre el camí més curt per a la posició de mesurament següent i no ha d'invertir les adreces com el seu predecessor. Això estalvia temps, augmenta la flexibilitat i permet als operadors mesurar fàcilment a l'interior de les carrosseries.

Per primera vegada, es poden emprar extensions de palpador de fins a 800 mil·límetres, un considerable augment sobre els 600 disponibles en el passat. A més, s'ha desenvolupat un nou palpador juntament amb aquest capçal articulat. Aquest palpador no requereix connexió elèctrica o aire comprimit; el que fa que l'eina sigui més fiable i rendible.

El CSC també és més segur, ja que si les extensions del palpador o els sensors troben un obstacle, els tres punts de rodaments s'obren i la màquina s'apaga. Una vegada que l'obstacle ha estat retirat, el braç es mou de nou a la seva posició de treball sense la necessitat d'una realineación.