Sandvik Coromant Ibérica, S.A. - Altres equips de control per a màquina-eina

Calculadora connectada a Internet: proporciona a l'usuari el nombre d'hores de producció que es pot estalviar

Fotografia de Calculadora connectada a Internet
Sandvik Coromant presenta una calculadora connectada a Internet (online) que permet als tallers de mecanitzat determinar el benefici addicional que poden obtenir mitjançant l'ús dels sistemes portaeines Coromant Capto en comparació de les eines amb mànec convencional.

Aquesta innovadora calculadora, disponible a la pàgina web www.quickchange-calculator.com, no només determina el benefici econòmic, sinó que li proporciona a l'usuari el nombre d'hores de producció que es pot estalviar, el període benvolgut d'amortització i una representació gràfica que compara el sistema Coromant Capto amb les eines amb mànec convencional per a les seves dades en particular.

En el pas a pas de la manera bàsica ‘Easy Mode’ se li demana als usuaris que facilitin els seus valors mitjans/típics per als següents paràmetres: dies laborables a l'any, torns per dia, lots per torn, canvis d'eina per torn, canvis de tall del tall per torn, cost horari de la màquina, temps que es triga a canviar un portaeines, temps que es triga a canviar o posicionar una plaquita, temps de mesurament de les operacions de tall, quantitat de blocs/portaeines necessaris i cost per bloc/portaeines. A continuació es calculen els resultats que s'esperen obtenir i es mostren immediatament.

Aquesta calculadora inclou també una manera avançada ‘Expert Mode’ per a usuaris amb més experiència. La informació que se sol·licita és exactament la mateixa que per a la manera bàsica ‘Easy Mode’, excepte que totes les dades s'introdueixen en una única pantalla. Els usuaris experimentats poden passar de el ‘Easy Mode’ a el ‘Expert Mode’ en poc temps.

Quan els tallers de mecanitzat inverteixen en eina nova, la necessitat de períodes d'introducció mes breus, major especialització i dissenys més complexos suposen obstacles per a l'amortització de la inversió. No obstant això, com més temps i esforç s'inverteixin al principi, millors seran els resultats a llarg termini. Si les solucions d'eines són millors, l'amortització de la inversió és més ràpida.